Bodrum Gündem

Ayaydın, çöpe atılan adam

Ayaydın, çöpe atılan adam

Meclis’te Muğla-Bodrum adayları konuşuldu:  CHP Grup Başkanvekili Başarır: “Bizim çöpe attığımız adamı Muğla Büyükşehir adayı yaptınız”

Emin Varol/ANKARA

Meclis Genel Kurulu bugün dakikalarca Muğla-Bodrum adayları ile “kalibre” tartışmasına tanıklık etti.

Genel Kurul’daki bu tartışmaları AKP Muğla Milletvekili Kadem Mete başlattı.

AKP’li Mete, Genel Kurul’da söz isteyerek bir dakikalık bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci’nin adını yanlışlıkla Hakan Maldalinacı diye telaffuz ettiğini söyledi. Özel’in Manisa’daki konuşmasını da dinletti.

AKP Milletvekili Mete, Bodrum adayı Tamer Mandalinci’nin Bodrum’da Başkan Vekilliği yapmadığını, İngilizcesinin de yeterli olmadığını, Amerika’da üç buçuk ay dil eğitimi aldığını anlattı.

AKP’li Mete, sözlerini şöyle tamamladı: “Yabancı dil bilmekle övünen aday için Bodrum’da bir ayrıcalık da değildir, kediler bile yabancı dile alışıktır Bodrum’da. Adayınız mandalinacı da olsa, limoncu da olsa çöp, çamur, çukur ve susuzlukla boğuşan Bodrum ve Muğla’mızı artık aydınlık günler bekliyor.”

AKP’li Kadem Mete’nin bu sözlerine genel kurul salonunda bulunan CHP Muğla Milletvekilleri Gizem Özcan ve Süreyya Öneş Derici’den yanıtlar geldi

Yazlık saraya 40 milyon,

Bodrum içme suyuna bin lira..

Gizem Özcan, Cumhurbaşkanlığı’nın 2024 yılı yatırım programı ile cevap verdi.

Cumhurbaşkanı’nın yazlık sarayının bulunduğu Marmaris Okluk Koyu’na 40 milyon, Muğla ve Bodrum İçme Suyu Projelerine ise sadece biner lira gibi sembolik ödenek verdiğini hatırlatan Özcan, “Siz önce Muğla halkına yapmadığınız yatırımların hesabını verin. Muğlalı evrensel kültürün zenginliğiyle bütün dilleri bilir, hak edene hak ettiği dilde cevap vermesini de iyi bilir; 31 Martta da o cevabı verecektir” dedi.

AKP endişeli…

Süreyya Öneş Derici ise, Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci’nin çok köklü, çok saygı duyulan, çok sevilen bir ailenin genç ve gelecek vadeden bir üyesi olduğunu belirtti ve “ adayımızın genç ve gelecek vadedici olmasının Ak Parti’de endişe yarattığını anlayabiliyorum. Gerek Bodrum gerek Muğla belediyesi üzerinde boş hayaller kurmamalarını tavsiye ediyorum” diye cevap verdi.

CHP’nin Bodrum adayı ile ilgili tartışmaya Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır da katıldı.

Biz Aydın Ayaydın’ı çöpe attık

Ali Mahir Başarır,  Kadem Mete’nin, “limoncu-mandalinci” diye alay ettiği Bodrum adayı Tamer Mandalinci’nin, Mandalinayı Bodrum’a getiren bir aile olduğu için, soy ismini de Mandalinadan aldığını anlattı.

Kadem Mete’nin Rizeli olduğunu ancak Muğla’dan milletvekili seçildiğini de hatırlatan Ali Mahir Başarır, isim vermeden AKP’nin Muğla Büyükşehir Adayı Aydın Ayaydın’ı eleştirdi: Ben Muğla’da ithal bir aday görüyorum; Aslında Cumhuriyet Halk Partisi’nin çöpe, kenara bıraktığı bir ismi aday yaptıklarını görüyorum;

Sen Beykoz Konaklarından Muğla’ya aday yapacaksın, bizim çöpe, kenara attığımız bir adamı aday yapacaksın, sonra da benim Bodrum’un, Muğla’nın evladına, 30 yaşındaki çocuğa dil uzatacaksın. Hadi oradan! Hadi oradan!

Yazları sadece tatil yapmaktan öte bir aksiyonu, ilgisi olmayan bir adayı büyükşehire getirdiklerini görüyorum, önce ona bakın. Ayrıca, Aydın Ayaydın’a Muğla’yı gezdirin. Kaybolmasın. Muğla’yı bir tanısın, Bodrum’u, Fethiye’yi, Köyceğiz’i, köylerini, o güzel insanları tanıtın. Seçim boyunca da yanınızdan ayırmayın. Aydın Ayaydın Muğla’da kaybolabilir.”

Kadem Mete, tartışmayı genişletti.

CHP’lilerin eleştirileri üzerine “sataşma” nedeniyle yeniden söz alan Kadem Mete, Saadet Partisi ve İYİ Parti’yi de tartışmaya dahil etti

CHP listesinden Muğla Milletvekili seçilen Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ’ın, Manisa’dan Büyükşehir adayı olmasını eleştirdi. Ayrıca, “kalibre” konusunu da tartışmaya açan Kadem Mete ayrıca İYİ Parti’den Muğla Milletvekili seçilen Metin Ergun’un da CHP listesinden seçildiğini söyleyerek bir yanlışlık yaptı. Bu yanlışlığa da İyi Parti Grup Başkanvekili Musavvat Dervişoğlu yanıt verdi

Kadem Mete konuşmasında şunlara yer verdi: “Aydın Bey’e laf atma hadsizliğinde de bulunmuştur, Aydın Bey’e söz söylemek Sayın Grup Başkan Vekilinin kalibresini aşar. Aydın Bey’in aday olması onların şirazesini bozmuştur, doğrudur çünkü 31 Martta “kale” diye adlandırdıkları yerin artık Adalet ve Kalkınma Partisinin büyükşehir belediyesi olacağını hep beraber göreceklerdir.

Kalibreden bahsettim, yanılmamışım. Grup Başkan Vekili buraya çıkarak profesör olan ve Türkiye’de çok önemli kadrolarda görev yapmış bir beyefendi için “Biz onu çöpe attık.” demiştir,

Ne kadar kalibresiz olduğunu da bu sözlerle ortaya koymuştur; demek ki haklıymışız.

Aydın Bey yirmi yıldır Muğla’da yaşıyor, onun engin tecrübesinden faydalanmak için, Muğla’nın makus talihini değiştirmek için evet, sizin çöp, çukur, çamur hâline getirdiğiniz, su problemlerini çözemediğiniz bir şehri çözüme kavuşturmak için kendisini büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterdik.”

Kalibre tartışması…

Kalibre tartışması Ali Mahir Başarır’ın cevap vermesiyle devam etti:

“Kalibre nedir? Yazlık sarayına Marmaris’te 40 milyon lira ayırıp da Bodrum’un içme suyu projesine bin lira ayırmaktır kalibresizlik.

Kalibresizlik nedir biliyor musun? Akbelen’de o çiftçinin, köylünün döktüğü gözyaşına rağmen o doğayı talan etmektir.

Kalibresizlik nedir biliyor musun? O Cennet Koyu’nu 5’li çeteye üç kuruş para için peşkeş çekmektir.

Kalibresizlik budur beyefendi, budur.

Kalibresizlik nedir biliyor musun? Bu ülkenin gençleri yurt bulamazken, çiftçi, emekli ekmek bulamazken yazlık sarayına milyarlarca lira para ayırmaktır beyefendi.

Kalitesizlik budur, budur. Sen kalibreyi otellerinle, paranla, Aydın Ayaydın’ın Beykoz’daki konaklarıyla ölçüyorsun; ben ise emekle, ahlakla, namusla, şerefle ölçüyorum. “

Saadet Partisi de Mete’ye cevap verdi.

Kadem Mete’nin Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ’ın CHP’nin Muğla listesinden seçilmesine rağmen Manisa Büyükşehire aday olması ile ilgili eleştirisine ise Saadet Partisi Grup Başkan Vekili İsa Mesih Şahin yanıt verdi.

Şahin, “ Sayın Milletvekili, sizin 2019’daki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayınız İstanbul’un Milletvekili miydi? Nerenin milletvekiliydi? İzmir Milletvekiliydi. Önce kendi hafızanıza bir bakın.

Yani kendi hafızanızda olan şeyleri sonradan başkaları yapınca yadırgıyormuş gibi konuşmayın.

Burada garipsenecek hiçbir şey yok, onu söyleyeyim. Eğer garipsenecek bir şey varsa kendinizi de yadırgayabilirsiniz. ”diyerek Kadem Mete’yi eleştirdi.

Mete: Şaka yaptım

Bu sözler üzerine geri adım atan AKP Milletvekili Mete,ben çok da eleştirel anlamda söylemedim, espri yaptım” diyerek şöyle devam etti:
“Sayın Selçuk Özdağ’ın Muğla’ya hizmet vermek için milletvekili seçilmesini ve doğum yeri olan Manisa’dan Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasını biraz da esprili bir şekilde dile getirmek istemiştim.

Bunu yapabilir tabii, istediği yerde aday olabilir ama hani Muğlalılar, Cumhuriyet Halk Partili Muğlalılar kendilerine hizmet yapsın diye seçmişlerdi arkadaşımızı, ondan dolayı söyledim.”

Metin Ergun İYİ Parti’den seçildi.

Meclis genel kurulunda yarım saat süren tartışmanın son konuşmacısı İyi Parti Grup Başkan vekili Musavvat Dervişoğlu oldu. Dervişoğlu, “bir düzeltme yapmak için söz aldım” diyerek,  “Bizim milletvekilimiz Cumhuriyet Halk Partisinden seçilmedi, Muğla halkının oylarıyla İYİ Parti milletvekili olarak seçildi” dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.