Bodrum Gündem

TİP Bodrum’dan aday çıkaralım dedi ilçe başkanı istifa etti

Türkiye İşçi Partisi Bodrum İlçe Başkanı Barkın Kurt, genel merkezin Bodrum’dan belediye başkanı çıkartmak istemesi nedeniyle fikir ayrılığına düştüğü TKP Bodrum ilçe başkanı Barkın Kurt hem görevinden hem de partisinden istifa etti.

Bodrum Gündem Haber

Yaptığı yazılı açıklama ile istifa gerekçesini açıklayan Barkın Kurt “Türkiye İşçi Partisinin aday çıkarma kararı alması, tam karşısında yer aldığım AKP-MHP bloğunun güçlenmesine ve hepimiz için felaket olacak bir durum olan Bodrum’un belediye başkanlığının bu bloğa geçme ihtimalini artırıyor.” Dedi.

Barkın Kurt’un yaptığı yazılı açıklamanın detayları şöyle;

“Değerli arkadaşlar. Siyasi partiler faaliyet gösterdikleri ülkenin ve yaşam alanlarının daha adil, kaynakların daha hakça paylaşıldığı, kısaca daha iyi bir yaşama sahip olmaları için çalışırlar. Aslolan partinin kendisi değil, ulaşmak istediği hedeftir.

Ben Bodrum’da ve Türkiye’de daha iyi bir yaşama sahip olalım diye Türkiye İşçi Partisi saflarında yer aldım ve İlçe Başkanı seçildiğim bugüne bu amaç için elimden gelen çabayı gösterdim.

İçinde yer aldığı partim, şu anda konumlandığı pozisyon itibariyle Belediye Başkanı Adayı çıkarma kararı aldı. Bu pozisyon benim düşüncelerimle paralellik arz etmiyor.

Türkiye İşçi Partisinin aday çıkarma kararı alması, tam karşısında yer aldığım AKP-MHP bloğunun güçlenmesine ve hepimiz için felaket olacak bir durum olan Bodrum’un belediye başkanlığının bu bloğa geçme ihtimalini artırıyor.

Bu durumda benim için yapılabilecek iki şey var: Ya inanmadığım bir düşünceyi savunmam ve seçmenlerimizden bu düşünce çerçevesinde hareket etmelerini istemem gerekiyor ya da bu düşünceyi savunan ve bu süreci daha iyi götürebileceğine inanan bir arkadaşa yerimi devretmem gerekiyor. Ben hiçbir zaman inanmadığı fikri savunan biri olmadım, bu riyakarlığı yapamazdım.

Bu nedenle bir süredir yürüttüğüm Türkiye İşçi Partisi Bodrum İlçe Başkanlığından ve Türkiye İşçi Partisinden istifa ediyorum. Teşekkür ederim.”

 

Yorumlar

  1. Nasfet iristay dedi ki:

    Saglam adammis tebrik ederim

  2. Safiye Karakaş dedi ki:

    Bu onurlu davranışınızdan dolayı bir Bodrumlu olarak kutluyor, yeni yaşamınızda başarılar diliyorum.