Bodrum Gündem

Bodrumluların ardından en kalabalık nüfus Sivaslılara ait

Bodrumluların ardından en kalabalık nüfus Sivaslılara ait

TÜİK’in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarından elde ettiği bilgileri açıklamasının ardından Sivaslılar derneklerinden açıklamalar gecikmedi.  Bodrum Sivaslılar Derneği Başkanı Ahmet Tali Bayrakçı, Bodrum’da yerli nüfusun ardından Bodrum’da en kalabalık nüfusu Sivaslıların oluşturduğunu belirtti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarından elde edilen bilgilere göre İstanbul’da İstanbul’da Sivas’tan daha çok Sivaslı yaşadığı bilgisinin ardından Bodrum Sivaslılar Derneği Başkanı Ahmet Tali Bayrakçı yaptığı yazılı açıklamada küçük İstanbul diye adlandırılan Bodrum’da en kalabalık nüfusu Sivaslıların oluşturduğunu belirtti.

Yapılan yazılı açıklamanın detayları şöyle;

“Türk’ün açıkladığı verilere göre, İstanbul’da en kalabalık nüfusu yine Sivaslı’lar oluşturdu. Listenin ilk onunda yedi Karadeniz kenti bulunmaktadır. Yine anlaşılan o ki İstanbul’da Sivas’tan daha çok Sivaslı yaşıyor.

Bodrum Sivaslılar Derneği Başkanı Ahmet Tali Bayrakçı, küçük İstanbul olan Bodrum’da en kalabalık nüfusu Sivaslıların oluşturduğunu belirtti. Yine ya derinde; Sivas’ın zor bir coğrafyaya ve çok sert bir iklime sahip olduğunu söyledi. İnsanlar şehirlerini ve sevdiklerini zorunlu olarak terk edip gurbet hayatı yaşamış, bu da Sivas’ın türkülerine dahi yansımıştır. Neşeli ve hareketli Sivas türküsünün bulunmamasının nedeni budur. Sivas türkülerinden adeta yanık kokusu gelmektedir.

Bodrum’da da önemli sayıda Sivaslının yaşadığı aşikardır. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sultan Şehir Sivaslı Bodrum’da iyi temsil edebilmek ve kolay adaptasyon için Bodrum Sivaslılar Dayanışma Derneği kurulumu ve faaliyetlerine devam etmektedir. Diğer sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde, Bodrum için yapılacak her türlü olumlu faaliyete katkı sunmak, derneğin amaçları arasındadır.

Ayrıca, şehrin ticari, kültürel ve siyasi hayatının içinde Sivaslıların aktif rol almasını sağlamak ve kente değer katmalarına vesile olmak da derneğin ulaşmak istediği hedefler arasındadır.

Yorumlar

  1. Hasan Aya dedi ki:

    Doğduğun yer değil Doyduğun yer önemli Nereli olduğun değil nerede yaşadığın önemli hepimiz Türküz ne mutlu türküm diyene yaşasın Türk milleti Türk cumhuriyeti 🙏🙏🙏🧿🧿🧿🥰🥰🥰

  2. Caner aydın dedi ki:

    Abi gerçekten kim inanır buna.? Neredeler peki.? Micro veya macro hertürlü milliyetcilğe karşıyım. Sivas gerçekten kıymetli bir ilimiz .. ama bu çokk iddialı olmuş…