Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Mehmet Tosun’a benim ve takipçilerimin soracakları soruları açıklıyorum

    Stockholm’den Bodrum’u yazan bir gazeteci olarak AKP Bodrum Belediye Başkan Adayı Sayın Mehmet Tosun’a geçtiğimiz hafta bir gazeteci olarak internet yolu ile görüşmek istediğimi ve telefon numaramı yolladım.

    Dün yani haftanın ilk günü olan Pazartesi günü telefon ile arayarak samimiyetini gösterdiği için çok teşekkür ederim. Bu beklemediğim sürpriz telefon görüşmesi için Sayın Mehmet Tosun’a teşekkürlerimi iletirim. Yarın da telefon röportajı için de sözleştik.

    Sayın Mehmet Tosun ile şahsen tanışmamıştım. Hakikaten anlatıldığı gibi karakterli, olgun kibar bir beyefendi izlenimi bıraktı.

    Tabii ki dün kendi sosyal medyamda bu Sayın Mehmet Tosun Bey ile görüşmemi ve Çarşamba günü de telefon röportajı yapacağımı büyük bir heyecanla paylaştım ve soruları olanlardan yazmalarını istedim.

    -Keşke AKP’ye geçmeseydi!

    Bir takipçim Sayın Mehmet Tosun’u çok beğendiğini ancak keşke AKP’ye geçmeseydi gibi bir sitemde de bulundu. Sonra da karışık bir sürü sorular geldi. Ben de bunların arasında eleme yaparak hem takipçilerimin hem de benim sorularımı ileteceğim.

    Gazeteciler önceden soru vermezler ancak Sayın Mehmet Tosun, sağ olsun beni arayıp onurlandırdığı için bu ilkeyi bu sefer bir tarafa koyuyorum.

    Sonuçta her şey daha güzel bir Bodrum için deyip sorulara geçiyoruz.

    -Geçen sene Bodrum’da akmayan musluklardan bu sezon su akacak mı?

    -Eğer barajlardaki su biterse nasıl bir mucize gerçekleştireceksiniz?

    -Konacık’ta 10 yıl çok başarılı bir Belediye Başkanlığı yapmışsınız. Konacık’ın statüsüne baktığımız zaman Konacık mahallesi diye geçiyor. Nüfusu olarak da 5.500 kişi yaşıyor.

    Aday olduğunuz Bodrum Yarımada Belediyesi ile kıyasladığımız zaman orantısız kalıyor. Bu perspektifte Konacık Belediyesi ile Bodrum Belediyesini aynı kefeye koyabilir misiniz?

    Bu açıdan Mehmet Tosun isimi Konacık’taki başarınızdan dolayı fazla abartılmış buluyor musunuz?

    -Konacık Belediyesi’ndeki başarınızda, Konacık arazi konumunun  arazi Bodrum Merkezine göre daha elverişli olduğu bu nedenle Konacık’ta daha rahat hareket ettiğiniz için avantajlı olduğunuz iddia ediliyor. Sizce bu saptama doğru mu? Bodrum Merkezindeki arazi üzerindeki yerleşim ve antik doku farkına katılıyor musunuz? Örneğin  aşırı yağmurlarda Bodrum Merkezinde yaşanan o su baskınları tarihe mi karışacak?

    -Siyaseti bıraktığınızı söylemiştiniz. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teklifini kıramadığınız için AKP’den aday olduğunuzu söylemiştiniz.   Bundan, Cumhurbaşkanının ve idaresindeki iktidarın desteğini arkanıza alarak Bodrum’da daha kolay ve başarılı olurum düşüncesi vardı diyebilir miyiz? Bu teklifi bu nedenle bir siyasi şans olarak mı gördünüz?

    -Peki, böyle ise Bodrum’da iktidarın gücü ile yapılacak yatırımlar ve başarılar Mehmet Tosun’dan çok iktidarın ya da Cumhurbaşkanının hanesine yazmayacak mı?

    -İYİ Parti’den aday olsaydınız, Bodrum için bu kadar umutlu olur muydunuz?

    -Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın medya önünde açıkça bizden olmayana yatırım yok mesajlarını İYİ Parti adayı olsaydınız nasıl karşılardınız?

    -Bir Atatürkçü ve Cumhuriyet sevdalısı biri olarak Atatürk’ün partisin CHP’den Bodrum’a adaylık teklifi gelseydi kabul eder miydiniz?

    -Çok parti değiştirmenizi Bodrumlular “ Fırıldaklık” olarak değerlendiriyor. Bu seçimde bunu aleyhinize olarak görüyor musunuz?

    Tabii ki, zaman kalırsa bazı sürpriz sorularda röportajın sonuna sakladım. Güzel bir röportaj olacağına şimdiden inanıyorum.

    Sevgi ve Saygılarımla

    Tandoğan Uysal Stokholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.