Bodrum Gündem

Mehmet Tosun, Aydın Ayaydın’ın güvendiği dağ olur!

Mehmet Tosun, Aydın Ayaydın’ın güvendiği dağ olur!
25.02.2024
0
A+
A-

Bodrum’un Karaovalı AK Parti Bodrum Belediye Başkan adayı Sayın Mehmet Tosun ile geçtiğimiz günlerde telefonda çok içten ve samimi bir Bodrum sohbeti yaptık.

Sayın Mehmet Tosun, ile konuşurken, bu işin mutfağından geldiğini,  sohbetin her anında hissettim.

-Her haliyle belediyeci

Mehmet Tosun’un Konacık Belediyesi’ndeki 10 yıllık başarılı belediyecilik serüveni onun artık oturmuş bir kimlik kariyeri haline gelmiş.

Hani derler ya, Belediyeciliği A’dan Z’ye çok iyi biliyor diye, Sayın Mehmet Tosun’u dinlerken hissettiriyor.

Zaten,  Sayın Mehmet Tosun, bu konuda bir alçak gönüllülük de yapmıyor. Tosun, “Ben bu işi daha önce Bodrum’da yaptım ve kendimi de kanıtlayarak bir tarih yazdım diyor.

Şimdi yine bir serüvene daha başlayacağım iddiası ile konuşuyor. Bunu da abartmıyorum, çok samimi duygularımla söylüyorum.

Tabii ki  benim Sayın Mehmet Tosun, hakkında bu kadar olumlu yazmam karşısında kesin bazıları da bir anlam yükleyecektir.

-Ancak gerçek gerçektir. Bunu kimse değiştiremez.

Mehmet Tosun işin okulundan, gelen biri olarak Sayın Aydın Ayaydın, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanırsa da güvendiği dağ olmaya da hazır bir adaydır.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Aydın Ayaydın, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan teklifi alır almaz, Sayın Mehmet Tosun’u düşündüğünü ve bunu Cumhurbaşkanına ilettiğini da yüzde yüz inanıyorum.

-Konacık Belediyesi’ndeki başarı onun önünü açtı.

Prof Dr.  Sayın Aydın Ayaydın, iş insanı, değişik alanlarda yöneticilik yapmış, aynı zamanda da milletin vekilliğini yapmış. Ancak Belediye Başkanlığı çok farklı bir alan.

Onun için bu işin altından da kalkabilmek için bu işi en iyi bilenlerden biri olarak aklına Mehmet Tosun’unun Konacık’taki 10 yıllık başarı serüveninin geldiğinden eminim.

Bu sadece benim tahmin ve öngörüm. Sayın Mehmet Tosun ile yaptığımız görüşmede böyle bir ima ve telkini de olmadı.

Sadece Sayın Mehmet Tosun’un Konacık’da geçen dolu dolu başarılı belediyecilik serüvenini dinlerken, böyle bir perde arkasını hayal ettim.

Tabii ki eğer böyle de olmuşsa, Sayın Aydın Ayaydın’ı da çok doğru buluyorum.

Bir başarılı insan Cumhurbaşkanı gibi üst düzeydeki bir kişiden böyle bir iş teklifi aldığı zaman,  doğru isimlerle işe başlamak ister. Bu başarının yarısından fazladır.

O nedenle Sayın Aydın Ayaydın’ı gölgelemek ya da bir başka anlamda yüklemek istemiyorum.

Ancak AK Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Aydın Ayaydın ve Bodrum Belediye Başkan adayı  Mehmet Tosun’da Bodrum Belediyesi seçimlerini kazanırlarsa Muğla’da birlikte etkili olacaklardır.

Hatta Sayın Aydın Ayaydın’ın Mehmet Tosun’un tecrübelerini hem Muğla’da, hem de diğer ilçe belediyeleri için kullanacağından da eminim.

-Bakalım Sayın Tamer Mandalinci, nasıl etkileyecek?

Önümüzdeki günlerde de CHP’nin Bodrum Belediye Başkan Adayı Sayın Tamer Mandalinci ile de benzer bir röportaj yapacağım bakalım ondan nasıl etkileneceğim onu da sizle paylaşacağım.

Benim attığım bir mesaj üzerine geri dönen Sayın Mehmet Tosun ile onun ifadesinde de vurguladığı üzere “ikimizde bu görüşmeden çok büyük bir keyif aldık”

Sonuçta hepimizin ortak gayesi daha güzel, daha içten, daha doğal dokusu korunan sevgili Bodrumumuz için.

Sevgi ile kalın.

İyi bir Pazar günü dilerim. Tandoğan Uysal Stokholm

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.