Bodrum Gündem

TİP, Bodrum Başkan ve meclis üyesi adaylarıyla meydanlara indi

TİP Bodrum Belediye Başkan adayı Özgül Tuzcu ve belediye meclis üyesi adayları Bodrum Kilise meydanında yaptıkları basın açıklaması ile sahalara indiler.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

TİP Bodrum Belediye Başkan adayı Özgül Tuzcu ve beraberindeki meclis adayları yaptıkları açıklamada başka bir belediyecilik anlayışı ve yönetim şeklinin mümkün olduğunu ve Bodrum halkını seçeneksiz bırakmamak için Türkiye İşçi Partisinden aday çıkarma kararı aldıklarını kaydettiler.

TİP Bodrum Belediye Başkan adayı Özgül Tuzcu’nun okuduğu yazılı açıklamanın detayları şöyle;

“Türkiye İşçi Partisi, Bodrum ilçesinin gittikçe büyüyen sorunlarına çağdaş, bilime dayalı, katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile çözüm getirecek ve umutsuz Bodrum Halkının seçeneği olacak belediye başkan adayını ve meclis adaylarını belirlemiştir.

Bodrum’u, halkın merkezinde olduğu yenilikçi belediyecilik anlayışıyla tanıştıracak olan Türkiye İşçi Partisi; ilçenin su, yol, altyapı ve rant gibi kronikleşmiş sorunlarını, sürece ilgili sivil toplum kuruluşları, kurumlar, bilim insanları ve akademileri de dahil ederek bilimsel ve akılcı projelerle çözmeyi hedeflemektedir. Partinin adayı Bodrum’da ezberleri bozacak ve ilçenin yıllardır mahkum olduğu eski moda, ilkel ve yozlaşmış siyaset anlayışına son verecektir.

Bodrum halkını seçeneksiz bırakmamak için Türkiye İşçi Partisinden aday kararı

Yerel seçim sürecinin ilk günlerinden itibaren halkı çözümsüz bırakmama ilkesinden geri adım atmayan Türkiye İşçi Partisi, tüm yurtta belediye meclis adayları çıkararak Belediye meclislerini “halkın sigortası” haline getireceğini, parlamento pratiğini tüm yurtta uygulamaya koyacağını duyurmuştur. Bu yaklaşımın bir parçası olarak Türkiye İşçi Partisi, liyakatli ve kamusal çıkarları savunduğu halk tarafından bilinen adayların ortaya çıktığı seçim bölgelerinde, muhalefet ve iktidar oylarının birbirine çok yakın olması halinde sorumlu siyaset anlayışı doğrultusunda hareket edeceğini de açıkça ifade etmiştir.

Ancak Bodrum özelinde, kamuoyunun da kaygıyla takip ettiği gibi, ilçenin sorunlarını çözmekten uzak, süregelen talancı anlayışı devam ettirecek adayların ilan edildiği görülmüştür. Siyasi çıkar ve rant odağında şekillenen kimi hesaplaşmaların, ilkesiz ve düzeysiz siyaset anlayışlarının, Bodrum halkına umut olamayacağı açıktır. Türkiye İşçi Partisi, ne koltuk uğruna kurulan ilkesiz ve fırsatçı iş birliklerinin ne de seçmen iradesine ipotek koymaya kalkan kibirli anlayışların, Bodrum halkına dayatılmasına seyirci kalmayacaktır.

Bu gelişmeler karşısında Bodrum halkını seçeneksiz bırakmamak adına, üyeleri, genel merkezi, ilçe ve il yönetimi olarak ortak bir akılla aday çıkarma kararı alınmıştır.

Türkiye İşçi Partisi, Bodrum’un gelişmiş, aydınlık, sorgulamaktan çekinmeyen, cesur yurttaşlarının tertemiz, çağdaş, halk yararına bir belediyecilik anlayışı ile hizmet almayı hak ettiklerine inanmaktadır.

Köhne belediyecilik anlayışından uzak, yenilikçi, katılımcı yaklaşım

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi Bodrum Belediye Başkan adayı Özgül Tuzcu olmuştur.

Bodrum‘un talan, çevre, alt yapı gibi artık kördüğüm olmuş sorunlarıyla yıllardır yönetildiği köhne belediyecilik anlayışına mahkum kalması kabul edilemez bir durumdur. Türkiye İşçi Partisi, belediye başkanı ve meclis üyeleriyle, Bodrum’u halkın ihtiyaçlarının öncelikli olduğu, yenilikçi, katılımcı, şeffaf, ulaşılabilir ve yirmi birinci yüzyıla yakışan bir yaklaşımla yönetmeye kararlıdır.

Türkiye İşçi Partisi bilimin ışığında halkı önceleyerek geliştirilmiş her türlü projeye destek olacağını ve bu projeleri herhangi bir çıkar amacı gütmeden planlayarak en verimli şekilde değerlendireceğini ilan etmektedir. Türkiye İşçi Partisi Belediyeleri şeffaf, kamucu ve halka veremeyeceği hiçbir hesabın olmayacağı bir belediye yönetimi vaadi ile yola çıkmaktadır.

Belediye Başkan Adayı ve Belediye Meclis Adayları Özgeçmişleri

Özgül Tuzcu

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler fakültesi mezunu olan Özgül Tuzcu reklam ve iletişim, daha sonra da yönetim danışmanlığı alanında ulusal ve uluslararası şirketlerde görev almıştır.  14 yıldır da girişimci bir kadın olarak kendi işletmesinde hizmet veren Tuzcu, Türkiye İşçi Partisi Muğla örgütü bünyesinde Bodrum’da saha ve seçim çalışmalarında görev almıştır. Tuzcu, 1963 doğumlu, evli ve 1 çocuk annesidir.

Pınar Günay

1992 yılında Bodrum’da doğan Pınar Günay orta öğretimini Amiral Turgutreis İlköğretim okulunda tamamladı. Aydın Sosyal Bilimler Lisesi’nde yatılı olarak eğitim aldıktan sonra Selçuk Üniversitesi Hukuk fakültesinden mezun oldu. Şu anda Bodrum’da avukatlık yapıyor. 2020 yılından bu yana Türkiye İşçi Partisi’nin gönüllüsü ve üyesi olan Günay Bodrum’un kendine özgü kültürel yapısını, özgün dokusunu korunması ve katkı sunulması gereken bir miras olarak görüyor.

Ahmet Akbaşlı

1994 yılında Denizli’de dünyaya geldi. Denizli’de tamamladığı lise eğitiminin ardından 2018 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden mimar olarak mezun oldu. Mesleğinin ilk yıllarını mimari yarışma tecrübeleriyle geçiren Akbaşlı 2021 yılında Bodrum’a taşındı ve meslek hayatına burada devam ediyor.

Selin Özçelik

1992 de Balıkesir Gönen’de doğan Selin Özçelik tam burslu olarak okumayı hak kazandığı  İstanbul Doğuş Üniversitesi Mimarlık bölümünü 2017’de bitirdi. Mezun olduktan sonra Bodrum’a taşınıp bir süre serbest çalışan Özçelik daha sonra kendi organik bebek-çocuk giyim markasını kurdu. İki çocuğu olan Selin Özçelik 2013 yılından beri aktif olarak çeşitli topluluklarda ve kadın örgütlerinde görev aldı. Halihazırda Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyesidir.

Enver Duymazoğlu

İzmir’in Bayındır ilçesinde 1993 yılında doğdu. Öğreniminin ilk yıllarını da burada geçirdikten sonra Bayındır Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik ve Pano Monitörlüğü bölümünden 2010 yılında mezun oldu.  2014 yılından bu yana Bodrum’da turizm sektöründe elektrik teknisyeni olarak çalışıyor.

Hasan Ormanlar

İstanbul doğumlu olan Hasan Ormanlar 1979 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. Bir süre turizm sektöründe çalıştıktan sonra 32 yıl boyunca Türkiye’de ve yurt dışında film sektöründe teknisyen olarak görev yaptı. İstanbul’da film ekibi ve ekipmanları tedarik eden bir şirketin ortağı. 2013 yılından beri Bodrum’da hayatını sürdüren Ormanlar, Muğla Türkiye İşçi Partisi Hayvan Hakları Komisyonu üyesidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.