Bodrum Gündem

Ören Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı

MUĞLA (İHA) – MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPIMINA BAŞLANAN ÖREN İLERİ BİYOLOJİK ATIKSU ARITMA TESİSİNİN AÇILIŞ TÖRENİ BAŞKAN DR. OSMAN GÜRÜN’ÜN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. TEMEL ATMA TÖRENİNDE KONUŞAN BAŞKAN GÜRÜN, ŞUAN 2 MİLYAR 300 MİLYON TL’LİK YATIRIMIN DEVAM ETTİĞİNİ, BUNLARIN TAMAMININ PARASININ HAZIR OLDUĞUNU VE KASADA GELECEK DÖNEM İÇİN 350-400 MİLYON TL DOLAYLARINDA PARA BIRAKTIKLARINI SÖYLEDİ.

Ören Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı
29.02.2024
0
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Ören İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin açılış töreni Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Temel atma töreninde konuşan Başkan Gürün, şuan 2 milyar 300 milyon TL’lik yatırımın devam ettiğini, bunların tamamının parasının hazır olduğunu ve kasada gelecek dönem için 350-400 milyon TL dolaylarında para bıraktıklarını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ören Mahallesi’nde 115 milyon TL yatırımla başlatılan Ören İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin temel atma töreni yapıldı. Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla gerçekleştirilen tesis, Ören’in 2 bin 39 nüfusuna göre günlük 4 bin metreküp olarak planlandı. 20 bin nüfusun arıtma ihtiyacını giderebilecek olan tesisi ileri biyolojik arıtma yapabilecek. Törene katılan Milas Belediye Başkan Adayı Fevzi Topuz, Ören arıtma tesisinin önemine vurgu yaparak, “Uzun üren bir çalışmanın ardından kanalizasyon yapımına başlandı ve şuan yüzde 50 tamamlanma oranına sahip. Tabi sadece kanalizasyon yapmak önemli değil asıl önemli olan atık suyun bertarafıdır ve bu tesis bunu sağlayacak. Böylesine güzel bir projenin yaz sezonunda önce bitirilip misafirlerimiz ve ören halkının hizmete sunulması tek amaç. Bu projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve MUSKİ ekibine teşekkür ederim” dedi.

Temel atma töreninde konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise Ören’in çok büyük bir turizm potansiyeli olduğunu ve bu tesisin turizm potansiyelini ortaya çıkaracağını vurguladı. Tokat, bu tesisin Ören’de mavi bayrak almak için gerekli olduğunu belirterek “Bölgemiz için çok önemli bir eksiklik gideriliyor. Ören çok büyük turizm potansiyeli olan bir bölgemiz. Buraya yapılacak hizmet sadece Ören’i değil tüm Milas’ı ve Muğla’yı ilgilendiriyor. Böylesine önemli bir projeyi Ören’e kazandırdığı için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün ve ekibine yürekten teşekkür ederim. Bu yatırım bölgenin potansiyelini yansıtılmasında önemli katkı verecek. Ören’de ki amacımız mavi bayrak almaktı. Bu proje mavi bayrak almak için en önemli projelerden birisidir. Görev süresi için Başkanımız Osman Gürün gerek bu bölgeye gerek Milas’a verdiği önemli yatırımlar var bu nedenle teşekkür ederiz” dedi.

“Milas için söz verdiğimiz tüm projeleri yapmanın mutluluğunu yaşıyorum”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Milas için söz verdikleri her şeyi görev süresi dolmadan hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek “Bir projeyi hayata geçirmek bazen izin, finansman, ÇED ve yapım yeri gibi süreçler konusunda uzun sürebiliyor. Ben Milas için söz verdiğimiz tüm projeleri yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çöp depolama alanı, yollar ve su konularında önemli yatırımlar yaptık. Ören’e kanalizasyon ve ileri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapıyoruz. Şimdi de Milas Kültür Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. Görev süremiz dolmadan temelini atacağız. Bunları yaparken Başkanım Muhammet Tokat ve meclis üyelerimizle birlikte ortak çalışma ile hayata geçiriyoruz. Bu tesiste arıtılan su yeşil alan ve meyve bahçesi sulamasına uygun su üreteceğiz. Böylelikle son dönemde yaşanan kuraklığa önlem olarak doğaya temiz su sağlamış olacak ayrıca önemli de bir tasarruf elde edeceğiz” dedi.

“Kasada 350-400 milyon TL para bıraktık”

Gelecek dönem belediye başkanlığına borç bırakmadıklarını vurgulayan Gürün; “Şuan 2 milyar 300 milyon TL’lik yatırım devam ediyor. Bu paranın tamamı hazır ve gelecek dönem için herhangi bir borç bırakmıyoruz. Ahmet Başkanıma da kasada en az 350-400 milyon TL’lik bir para bırakıyoruz. Şuan biz su kayıp kaçağının önlenmesi ve güneşten elektrik üretmek için 63,5 milyon euro hemen kredi alabiliyoruz. Ancak Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılından bu yana onay çıkmadı. Biz finans olarak çok güçlü bir yapıya sahibiz. FİTCH sekizinci defa AAA notu verdi belediyemize. Buna rağmen maalesef krediyi kullanıp bu yatırımları hayata geçiremiyoruz. Birçok projeyi kendi kaynaklarımızla yaptık. Geriye dönüp bakınca 13 ilçede çok önemli yatırımlar yapmışız ve bunlar bizlere çok keyif veriyor. Çok şükür kimsenin başını öne eğdirmedik” diye konuştu.

Açılış törenine Başkan Dr. Osman Gürün’ün yanı sıra Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat, Milas Belediye Başkan adayı Fevzi Topuz, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.