Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Seçimlerin ilk bombasını Sayın Aydın Ayaydın, emeklilere ek zam diye patlattı

    Seçimlere geri sayımın başlaması ile iktidarın adayları kesenin ağzını açar oldu.

    Türkiye seçime giderken, toplumun ekonomik olarak en zor durumunda olan ve yapılan zam ile maaşları 10 bin TL’ye çıkmasına rağmen şikâyetleri devam eden emeklilerin isyanına AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın’dan duyarlılık geldi.

    Cumhur İttifakı’nın iddialı ve ağır topu Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Aydın eğer seçimi kazanırsa, Muğla’ya kayıtlı ve ayda 10 bin TL emekli maaşı olanlara ayda ek 5 bin TL Belediye yardımı gelecek.

    -Cumhurbaşkanı 10 bin TL emeklilere ek zamma kaynak yok demişti.

    Aynı gün Kütahya’da konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, tüm emeklileri kapsayan konuşmasında emeklilere ek 7 bin TL’nin verilemeyeceğini çünkü bütçede böyle bir kaynağın olmadığı için hazineye büyük yük getireceğini söylemiş ve günün akşamındaki haber bültenlerinde ise emeklilerden büyük tepki almıştı.

    -Aydın Ayaydın “seçimi kazanırsam ayda 5 bin ek maaş” dedi

    Aynı günün akşamı Cumhur İttifakının Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Aydın Ayaydın’da Muğla’da kayıtlı ve ayda 10 bin TL emekli maaşı alan emeklilere müjde gibi bir açıklama gelmesi Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü.

    -Emeklilere, Aydın Ayaydın kıyağı

    TV100 programına katılan Sayın Aydın Ayaydın, programın tam sonuna sakladığı ayda 10 bin TL emekli aylığı olanlara ek ayda 5 bin TL ek zam teklifi Aydın Ayaydın’ın emeklilere zam kıyağı olarak değerlendirildi.

    Bu ek zammın sadece Muğla Büyükşehir kayıtlı olanları mı yoksa 13 ilçe de kayıtlıları mı kapsayıp kapsamayacağı konusunda Sayın Aydın Ayaydın’ın açıklamasında net bir bilgi yer almadı. Ayaydın, açıklamasında Muğla’ya kayıtlı olanlar diye açıklamamıştı.

    Aydın Ayaydın’ın bu açıklamasının, nasıl bir tepki alacağı ise bugün ve yarın Türkiye’nin gündemi olacağı kesin.

    AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm Türkiye’deki emeklilere ek bir zam yapma konusunda çekimser kalırken, Aydın Ayaydın’ın Muğla’daki emekliler için böyle bir inisiyatif almasını nasıl karşılayacağını zaman gösterecek.

    Tabii Türkiye genelindeki emeklilerin tepkileri de nasıl olacak o da ayrı bir konu.

    Sayın Aydın Ayaydın’ın emeklilere yönelik bu seçim teklifi ile Muğla’daki emeklilerin oyunu alıp Başkan seçilebilecek mi onu da zaman gösterecek.

    -Bakalım Ahmet Aras ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanıtı ne olacak?

    CHP’nin Muğla Büyükşehir adayı Sayın Ahmet Aras ve CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in Aydın Ayaydın’ın bu teklifi karşısında ne diyeceği de ayrı bir merak konusu.

    -İktidar yerine Belediye Başkanları seçilir ise emeklilere ek yardım var

    Sayın Aydın Ayaydın’ın emeklilere yönelik bu çıkışı akla, Cumhur İttifakının yeni silahı Belediyelerin ek emekli zamları yolda mı sorusunu getiriyor?

    Cumhur İttifakı adaylarının,  bu arada iktidardan alacakları destek ile seçimlere 1-0 önde başladıkları da bu teklif ile görünür oldu.

    Bakalım ana muhalefet CHP’nin adayları önümüzdeki günlerde ilginç çıkışlar ile Türkiye gündemine gelecekler mi?

    Ya da Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan adaylarının böyle teklifleri ne kadar eleştiri alacak, onu da zaman gösterecek.

    Daha önce de yine Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Turgut Altınok’da benzer bir teklifte bulunmuştu.

    Sevgi ve Saygılarımla

    Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.