Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    CHP liderliğine yakışmayan tarihi bir ayrılık oldu

    CHP Genel Başkanlığında en fazla kalan liderler sıralamasında CHP’de 13 yıl Genel Başkanlık koltuğunda oturan Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’den ayrılışı buruk olmuştur. Keşke böyle olmasaydı.

    -En uzun süreli lider olarak 3. oldu

    Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatı nedeniyle (15) yıl, Cumhuriyet tarihinin ikinci adamı olan İsmet İnönü’nün Bülent Ecevit’e karşı seçim kaybederek (34)yıllık Genel Başkanlığından ayrılışları Kemal Kılıçdaroğlu’nun ayrılış şekline göre daha uygun şekilde oldu.

    CHP’de 13 yıl bu görevden kalarak üçüncü Genel Başkan olarak tarihe adına yazdıran Kemal Kılıçdaroğlu, bu onurlu 13 yıllık Genel Başkanlığının sonundaki finali maalesef dramatik ve üzücü olmuştur.

    -Keşke rakibinin yumruğu kaldırsaydı

    Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kurultay’daki rakibi Özgür Özel’den ilk turda daha az oy almasını iyi okuması gerekir ve siyaset sayfasını daha iyi noktalayabilirdi. Ancak böyle olmadı.

    Çünkü 13 yıl Genel Başkanlık görevinde kalan güçlü bir liderin Kurultay’daki ilk oylamada karşısına “Değişim” parolasıyla çıkan Özgür Özel, aslında Kurultay’ın ilk raundunda Kurultay’ın desteğini almış ve seçimin sonucu belli olmuştu.

    Kemal Kılıçdaroğlu, deneyimli bir lider olarak aslında ikinci tura katılmayıp rakibi Özgür Özel’in yumruğunu kaldırması gerekir ve CHP’yi Kurultaydan daha güçlü çıkarması gerekirdi. Aslında CHP’ye gönül veren sağduyu ve kendisi de böyle istemişti.

    Ancak bir kaç partilinin ikinci oturuma katılma baskısına karşı duramadığı için ikinci tur seçimine giderek rakibine yenilmesi Kemal Kılıçdaroğlu’nun en büyük hatalarından biri olarak tarihe geçmiştir.

    Onun gibi otoriter bir liderin, görsel medyaya yansıyan o odadaki görüntülerde, bağırıp çağırarak baskı uygulayan 3-5 partiliye karşı koymalıydı.

    Ancak bu duruşun, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gelmemesi büyük bir talihsizlik olmuştur.

    İşte bu görüntüler Kemal Kılıçdaroğlu adına tarihi bir talihsizlik olarak tarihe geçmiş ve onu sevenleri de derinden üzmüştür.

    İnanın CHP’li herkes Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk turdan sonra böyle bir adım atmasını bekliyordu ve CHP olarak Kurultay’dan daha güçlü çıkıp Kemal Kılıçdaroğlu’nu da daha güzel bir atmosferde uğurlamak istiyordu.

    Kemal Kılıçdaroğlu’na bu yakışırdı ve ancak bu fırsatı elinin tersi ile itmesi büyük bir talihsizlik olmuştur.

    Saygılarımla Tandoğan Uysal Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.