Bodrum Gündem

Bodrum Mag/Ame Ekibi, AFAD Akreditasyonunu Tamamladı

Bodrum Mag/Ame Ekibi, AFAD Akreditasyonunu Tamamladı

Bodrum Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi, 04 Şubat 2024 tarihinde Turgutreis mevkiinde bulunan bir alanda düzenlenen, AFAD Hafif Seviye Arama Kurtarma akreditasyon sınavını başarıyla tamamladı. 27 Şubat 2024 tarihi itibariyle Bodrum MAG/AME, ülke genelinde ve uluslararası alanda meydana gelebilecek afetlerde görev yapabilmek için gerekli olan uygunluk belgesini aldı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum MAG/AME, yüzlerce Mahalle Afet Gönüllüsü ve Acil Müdahale Ekibiyle hayat kurtarma, farkındalık yaratma ve faydalı olma yolunda gelişerek ve büyüyerek ilerliyor. Bu sürecini de otuz beş üyesiyle AFAD Hafif Seviye Kentsel Arama Kurtarma onayını alarak afet yönetiminin her aşamasında görev almaya hazır konuma gelerek taçlandırdı.

AFAD Akreditasyon sınavı, afet durumlarında gönüllü personellerin temel arama kurtarma becerilerini kazanması yönünde düzenlenen bir sınav olup, afet yönetimi, psikolojisi, iletişimi, planlaması, müdahale ve afet sonrası iyileştirme gibi teorik bilgiler ile ilk yardım, yangın söndürme, enkaz kaldırma, tahliye, tahkimat gibi pratik yetiler içermektedir.

Bodrum MAG/AME ekibi, Jandarma, İtfaiye ve Bodrum Belediyesi birimlerine de destek vermekte ve bir taraftan çevre koruma etkinliklerinde farkındalığı artırma yolunda güzel ve başarılı işler gerçekleştirmektedir.

Bodrum MAG/AME, Turgutreis’te oluşturulan temsili enkaz bölgesinde, gerçek bir deprem olmuş gibi bir senaryo uyguladı. Ekip üyeleri saatler süren çalışmalar neticesinde enkaz altında kalan bir yaralı ile hayatını kaybeden bir afetzedeye ulaşarak kısa süre içerisinde tahliye edilmelerini sağladı.

Sınav sonunda, AFAD yetkilileri, Bodrum MAG/AME ekibini tebrik ederek, akreditasyon ile ilgili olumlu görüşlerini bildirdi.

Bodrum MAG/AME Koordinatörü Agah Oktay Ateş, uygulama sınavı sonrası yaptığı açıklamada, Ekibin gelişmesi, büyümesi, farkındalık yaratması sürecinin devamında AFAD Akreditasyonunu başarıyla tamamlamanın gururunu yaşadığını ifade etti.

“Yaşamak ve Yaşatmak için, Yaşasın Turuncu Kardeşliği”

Ateş, “Bodrum MAG/AME ekibi olarak, afetlere hazırlıklı olmak, hızlı müdahale edebilmek ve bilgi ve becerilerimizi geliştirmek üzere kendi bünyemizdeki eğitimlerimiz devam edecektir. Bu sınav bizim için önemli bir eşikti. Sınav süresince bizlerle olan AFAD yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.