Bodrum Gündem

Bodrum Amerikan, Türkiye’nin ilk ‘Müze Hastanesi” Oldu…

Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları çatısı altında hizmetlerini sürdüren Amerikan Hastanesi, 100 yıla yakın deneyimini Bodrum’a taşıdı.

Bodrum Gündem Haber

1997 yılından bu yana hem Bodrumluların hem de Bodrum’a tatile gelenlerin güvenle tedavi oldukları Özel Bodrum Hastanesi’ni devralan Amerikan Hastanesi, satın alma ve yenileme çalışmaları kapsamında yaklaşık 150 milyon TL’lik yatırımla Bodrum Amerikan Hastanesi olarak hizmet vermeye başladı.

Hastanenin yenileme çalışmaları da sağlık sektörüne bir ilki beraberinde getirdi. Restorasyon çalışmaları sırasında ‘Geç Roma Dönemi’ne ait ortaya çıkan tarihi eserleri koruma altına alarak sergileyen Bodrum Amerikan Hastanesi, bir ilke imza atarak sektöre ‘Müze Hastane’ unvanını da kazandırdı.

Bodrum Amerikan Hastanesi açılış töreninde konuşan Koç Holding Şeref Başkanı ve Amerikan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç, “Bodrum Amerikan Hastanesi, İstanbul Amerikan Hastanesi’nin sadece fiziksel ve teknik altyapısına benzemekle kalmayacak, hasta bakım kalitesi ve standartlarını da Bodrum’a taşıyacak. Yüksek teknoloji ile Bodrum’un hak ettiği şekilde, sadece tatil için gelen turistler değil, hem Ege Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlarımız hem de uluslararası hastalar için çekim merkezi olacak” dedi.

1997 yılından bu yana Bodrumluların sağlık ihtiyaçlarını karşılayan Özel Bodrum Hastanesi’ni satın alma ve yenileme çalışmaları dahil olmak üzere yaklaşık 150 milyon TL’lik yatırım ile devraldıklarını belirten Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları Genel Müdürü Dr. Erhan Bulutcu ise “Bodrum Amerikan Hastanesi olarak, yenilenen odalarımız ve deneyimli doktor kadromuzla Bodrum’un sağlıktaki adresi olmayı sürdüreceğiz. Hedefimiz; Ege Bölgesi’nin sağlıkta mükemmellik ve ustalık merkezi konumuna gelmek” diye konuştu.

Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları çatısı altında hizmet veren Amerikan Hastanesi akademik değerlere önem veren tıbbi kadrosu ve yetkin çalışanlarıyla sürdürülebilir sağlık hizmeti vizyonunu İstanbul dışına taşıdı. 100 yıla yakın süredir Kuzey Amerika standartlarında verdiği hizmet anlayışı ve kalitesini Bodrumlularla buluşturan Amerikan Hastanesi, 1997 yılından bu yana Bodrumlulara hizmet veren Özel Bodrum Hastanesi’ni devraldı. Satın alma ve yenileme çalışmaları kapsamında, yaklaşık 150 milyon TL’lik yatırım ile hizmete başlayan Bodrum Amerikan Hastanesi sağlık sektöründe de bir ilke imza attı. İyileştirme ve yenileme çalışmaları sırasında ‘Geç Roma Dönemi’ne ait ortaya çıkan tarihi eserleri koruma altına alarak, sergileyen Bodrum Amerikan Hastanesi, sağlık sektörüne ‘Müze Hastane” unvanını kazandırdı. 24 poliklinik, 53 yatak sayısı, 8 yoğun bakım yatağı (yenidoğan ve genel yoğun bakım), 3 ameliyathane, kalp damar cerrahisi, anjiyo, kemoterapi ve medikal onkoloji tedavi ünitesi ile hizmet verecek olan Bodrum Amerikan Hastanesi’nde toplam 21 sağlık birimi yer alacak.Bodrum Amerikan Hastanesi’nin açılış töreni, Koç Holding Şeref Başkanı ve Amerikan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Vehbi Koç Vakfı (VKV) Genel Müdürü Erdal Yıldırım, VKV Sağlık Kuruluşları Genel Müdürü Dr. Erhan Bulutcu, Bodrum Amerikan Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Babayiğit, Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer katıldı.

Rahmi M. Koç: “Hastanemiz hem Ege Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlarımız, hem de uluslararası hastalar için çekim merkezi olacak”

Açılış töreninde konuşan Koç Holding Şeref Başkanı ve Amerikan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç: “Türkiye’nin en güzide yerlerinden olan Bodrum, İstanbulluların yaz ve kış aylarında da yaşamayı tercih ettiği bir yer haline geldi. Geçmişte Bodrum’da yaşayanların yaş ortalaması 50 civarındayken bugün genç nesil de Bodrum’a yerleşmeyi tercih ediyor. Okullar açılıyor, ticaret merkezlerinin İstanbul’u aratmayacak şekilde sayıları artıyor, hastaneler gelişiyor. Uzun zamandır Amerikan Hastanesi’ne tedavi için gelen hastalarımızdan yoğun talepler almaya başlamıştık. Beni arayarak, “Neden Bodrum’da değilsiniz?” “Başımıza bir iş gelince, İstanbul’u arıyoruz” şeklinde bildirimde bulunuyorlardı. Bu talepleri 3 yıl önce hastane yönetimimiz ile paylaştım. Yaklaşık 1,5 yıl sonra sıfırdan hastane yapmak yerine, Bodrum’un kalbinde, Bodrum halkının da benimsediği bir hastaneyi satın almayı tercih ettik. 20 yıllık geçmişi olan Özel Bodrum Hastanesi’ni tüm alt yapısını yenileyerek yeniden inşa ettik. İnşa sırasında Geç Roma Dönemi’ne ait çok güzel mozaikler çıkınca, planlar değişti. Böylece belki de dünyanın ilk müze konseptli hastanesi ortaya çıktı. Böyle faydalı bir işte vizyonumuza ortak olan ve bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bodrum Amerikan Hastanesi, İstanbul Amerikan Hastanesi’nin sadece fiziksel ve teknik altyapısına benzemekle kalmayacak, hasta bakım kalitesi ve standartlarını da Bodrum’a taşıyacak. Yüksek teknoloji ile Bodrum’un hak ettiği şekilde, sadece tatil için gelen turistler değil, hem Ege Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlarımız, hem de uluslararası hastalar için çekim merkezi olacaktır.”

Dr. Erhan Bulutcu: “Bodrum’un sağlıktaki adresi olmayı sürdüreceğiz”

100 yıla yakın deneyimi Bodrum’a taşıdıklarını belirten VKV Sağlık Kuruluşları Genel Müdürü Dr. Erhan Bulutcu ise “Güncel tıbbi yaklaşımları etik ve güvenilir bir ortamda sunma misyonunu benimseyen Amerikan Hastanesi olarak akademik değerlere önem veren uzman kadromuz ve yetkin çalışanlarımızla sağlık hizmetimizi sürekli geliştiriyoruz. Bu misyonumuz kapsamında da yatırımlarımızı ilk kez şehir dışına taşıdık. Başta Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Rahmi M. Koç’un vizyonu ile hastalarımızdan gelen talepler Bodrum’u tercih etmemizdeki en önemli unsur oldu. Yaz aylarında oldukça ilgi gören Bodrum son yıllarda Türkiye’nin dört bir yanından yerleşim merkezi haline gelmeye başladı. Buradan hareketle 1997 yılından bu yana Bodrumluların sağlık ihtiyaçlarını karşılayan Özel Bodrum Hastanesi’ni satın alma ve yenileme çalışmaları dahil olmak üzere yaklaşık 150 milyon TL’lik yatırım ile devraldık. Bodrum Amerikan Hastanesi olarak, yenilenen odalarımız ve deneyimli doktor kadromuzla Bodrum’un sağlıktaki adresi olmayı sürdüreceğiz. Hedefimiz; Ege Bölgesi’nin sağlıkta mükemmellik ve ustalık merkezi konumuna gelmek. Hastanemiz sağlık sektöründe olduğu kadar kültür sanat alanında da önemli bir katkı sağladı” dedi.

Dr. Erhan Bulutcu: “Bodrum Amerikan Hastanesi olarak Bodrum’un en merak edilen cevherinin perdesini araladık”

Hastanenin iyileştirme ve yenileme çalışmaları sırasında ‘Geç Roma Dönemi’ne ait ortaya çıkan tarihi eserlerin Bodrum Amerikan Hastanesi’ne ‘Müze Hastane’ özelliği kazandırdığına dikkat çeken Dr. Erhan Bulutcu: “Yenileme ve iyileştirme çalışmaları sırasında önemli tarihe ışık tutacak önemli bir tarihi eser ile karşılaştık. Başta Anıtlar Kurulu olmak üzere alınan tüm idari izinlerle arkeolojik kazılar başladı. Ortaya çıkan eserlerin önemli bir bölümünün, kurtarma kazısı sonrasında yerinde korunması uygun görüldü. Zemin seviyesinin altında üzeri camla kapatılarak altı ayrı havuz şeklinde düzenlenen sergi alanında ‘Geç Roma Dönemi’ne ait (M.S. 400-500 yy.) duvar kalıntıları ile birlikte ortaya çıkarılan taban mozaikleri, restorasyon çalışması sonrasında hastanemiz bünyesinde sergilenmek üzere hazırlandı. Mimari açıdan değerlendirildiğinde Bodrum Amerikan Hastanesi’ndeki arkeolojik kazılarda ‘Geç Roma Dönemi’ne ait ortaya çıkan eserlerin irili ufaklı oluşan büyük bir villa yapısı olduğu düşünülüyor. Bodrum Amerikan Hastanesi olarak Bodrum’un en merak edilen cevherinin perdesini araladık. Hastanemiz sağlık sektörü kadar kültür sanat alanında da önemli bir katkı sağlayacak. Dolayısıyla sadece hastalarımızı değil, koruma altına alarak sergilediğimiz ‘Geç Roma Dönemi’ne ait tarihi kalıntılarla da sanatseverleri ağırlayacak.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.