Bodrum Gündem

Üretken Yapay Zekâ Zirvesi

Yapay zekâ muhtemelen dünyanın sonunu getirecek, ancak bu arada harika şirketler de olacak. 

Sam Altman

Yapay zekânın tüm çabası, esasen bilgisayarların katılığına karşı bir mücadeledir.”  

– Douglas Hofstadter

“Yapay zekânın gelişimi, insanın düşünen makineler lehine entelektüel üstünlüğünden feragat edeceği anlamına gelebilir. Gelecekteki yenilikler için zamanın okyanusları varken, makinelerin insan beyninin yapabileceği herhangi bir şeyi başaramaması ve aşmaması için hiçbir neden yok gibi görünüyor.”

 – Paul Davies

***

İnternet ortamlında bilgim olan etkinliğe görevlilerden Begüm Akbulut’un yardımcı olması sonucunda ulaştım.  İstanbul Altınbaş Üniversitesi Gayrettepe Yerleşkesi 100. Yıl Konferans Salonu’nda Üretken Yapay Zekâ Paneli, 05-Mart-2024 günü, Saat 13.00-18.00 sürecinde gerçekleşti.

Etkinlik başlamadan önce Batı E-Ofis Bilişim Reklam Org. Danışmanlık Ltd Şti yetkin görevlisi ya da Sosyal Medya Sorumlusu İbrahim Yalçın ile kısa söyleşimiz oldu. Salona girişte Celal Toprak ile yine kısa görüşme yaptık.

Paneli düzenleyen Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) Başkanı Celal Toprak, yaptığı açış konuşmasında :  “Panelde yapay zekâda son gelişmeler konunun uzmanları ile değerlendirilecek. Özellikle gençleri, üniversite öğrencilerini ilgilendiriyor. Katılan herkese katılım sertifikası verilecek.” dedi.

YAPDER tarafından Pozitiftech önemli ölçüde ana desteğinde gerçekleştirilen etkinlik, Altınbaş Üniversitesi Gayrettepe Yerleşkesi’nde ilgiyle izlendi.

Panel Konuşmacıları :

–Celal Toprak / YAPDER Başkanı

–Murat Akyüz / TİAD Yönetim Kurulu Başkanı

–Kübra Odabaş Taşlı / Bankpozitif Ürün & Kanal Grup Başkanı

–Dr. Ada Beyza Toksöy / Öğretim Üyesi

–Levent Karadağ / Dijital Dönüşüm Platformu Başkanı

–Atilla Zaimoğlu / Bağımsız Denetçi – Mali Müşavir

–Berna Salkaya / Hepsiburada Marketplace- Group Product Manager

–Cem Şiroğlu / TİAD Yönetim Kurulu Üyesi

–Doç. Dr. Dicle Yurdakul / AÜ Inova NeuroLab Direktörü

–Dr. Fırat Çivi / Crossover CIS Bölge Müdürü

–Dr. Mustafa Işık / MPLCare Sağlık Grubu Tedarik Zinciri Direktörü

–Enes Örer / Oğuz Holding CEO

–Gökhan Akar / Onicorn Teknoloji YKB/Melek Yatırımcı

–Mehmet Baykut / İmerial Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı

–Özlem İkiz Arın / Uyumsoft Yatırım Hizmetleri Genel Müdürü

–Volkan Ormanlı / İhlâs Dijital Varlıklar Genel Müdürü

Alanlarında Yetkin Olan Konuşmacıların Değindikleri Konular:

–Şimdilerde tıpta ameliyat birkaç kişinin katıldığı ekiple yapılmaktadır. Yapay zekâ işlerlik kazandığında tek doktor tarafından gerçekleştirilecektir. Toplumun her alanında yerini alacaktır.

–Son yıllarda üretken yapay zekâ dünyanın gündemindedir. Yapay zekâdaki gelişmeler yavaş yavaş her alana girmektedir. Bu gelişmeler dünya görüşümüzü değiştirecek kadar önem arz etmektedir.

–Yapay zekâdan üretken yapay zekâya, üretken yapay zekâdan da genel yapay zekâya hızla gidilmektedir.

–Yapay zekâ modellerinin güven verici olması için çok çalışmalar yapılmaktadır.

–Dünyadaki teknolojik gelişmeler, hızla ilerlerken herkesin bu gelişmeleri ve değişimleri izlemesi, zorunlu duruma gelmektedir.

–Konferansın amaçlarından birkaçı şöyle: Sektörün içinde olanları bir araya getirmek, güncel çalışmaları paylaşmak, önerileri sunmak, yeni düşüncelerin oluşmasına ortam sağlamak, gençlerin yapay zekâya ilgilerini arttırmak, hayatımıza yansımalarını değerlendirmek, elde edilen sonuçları raporlayıp kamuoyu ile paylaşmak… Olarak sıralanabilir.

**

Fei-Fei Diyor ki: “Yapay zekâyı insan düşüncesinin tüm kapsamına daha duyarlı hale getirmek basit bir iş değildir. Çözümler muhtemelen bilgisayar biliminin ötesindeki alanlardan elde edilen içgörüler gerektiriyor, bu da programcıların diğer alanlardaki uzmanlarla daha sık işbirliği yapmayı öğrenmesi gerektiği anlamına geliyor.”

*

Herkesin katılımına açık olan paneli izleyenler, mutlu olduklarını belirterek salondan ayrıldılar. Celal Toprak’ın belirttiği doğrultuda; ileri tarihte yapılacak olan büyük yapay zirveye katılmaya odaklandılar.

*

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.