Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Provokasyon mu değil mi?

    Bodrum’da dün CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve aynı zamanda Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras ile İYİ Parti’nin yeni Bodrum Belediye Başkan adayı Sayın Raşit Emir Süer arasındaki el sıkışmama polemiği ve karşılıklı diyalogları herkesi üzdü.

    -Provakasyon mu değil mi?

    Bodrum Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile İYİ Parti’nin Bodrum Belediye Başkan adayı Sayın Raşit Emir Süer arasındaki el sıkmama polemiğinde Provakasyon olup olmadığı da her iki taraf arasında gündeme oturdu.

    – Ahmet Aras, başından beri neden hep “Provakasyon” demişti?

    Olaydan sonraki açıklamalarda ise Sayın Raşit Emir Süer, Ahmet Aras’ı provake etmediğini sadece elini sıkmadığını, sıkıp sıkmama özgürlüğünün olduğunu belirterek aslında Ahmet Aras’ın kendine yönelikler sözler ile kendisini proveke ettiğini iddia ediyor.

    Her iki tarafta açıklamalarında konuya hukuki boyut kazandıracağını açıkladı.

    -Ancak Bodrum bunu tasvip etmedi

    Tabii ki her iki siyasi şahsiyet arasında bu yaşananlar keşke yaşanmasaydı dedirten cinsten.  Ancak yaşandı ve Bodrum’da iyi karşılanmadı. Bodrum bunu durumu tasvip etmedi.

    Neden keşke diyoruz?

    Zaten Türkiye’de insanlar yaşam zorlukları karşısında patlayacak bir bomba gibiler.

    Bodrumlu iki siyasetçi arasında bir el sıkışma bu kadar büyütülmemeliydi.

    Zaten kültürümüzde bile bir mekana, bir ortama ayak attığınızda selam verilir günün anlam ve önemine göre de o ortamdaki herkesin eli sıkılıp, hal hatırı soyulur.

    Hatta istisnalar dışında iki düşman arasında bile kamuoyu önünde olduğu için konuya toleranslı bakılır.

    Dün yaşanan talihsiz görüntülere bakıldığında ise Türkiye seçim atmosferinde olduğu için Sayın Ahmet Aras, bir restoranın içine adım attığında karşısında İYİ Parti’nin Bodrum Belediye Başkan Adayı Sayın Raşit Emir Süer ile teke tek karşı karşıya geliyor.

    Sayın Raşit Emir Süer, Sayın Ahmet Aras’ın oraya geleceğini çok iyi biliyor…

    Önceden gazeteciler görüntü almaya başladığı için her şey bütün berraklığı ile ortada net gözüktüğü için bu kanıya insan çok rahat varıyor.

    Sayın Ahmet Aras, dışarıdan içeriye adım attığında ise Sayın Raşit Emir Süer ile direk karşı karşıya kalması pek de normal değil. Bir restoran ortamındaki bu karşılaşma öncesinde Raşit Emir Süer, sigarasını yakıp içeri dışarı çıkıyor. Normalde ayakta bekler durumda da olmaması gerekir. Ancak görüntüler aynen böyle.

    -Ahmet Aras, başına gelecekten bir haber içeriye adım atıyor.

    Ahmet Aras’ın Raşit Emir Süer ile ilk diyaloglarına baktığımızda ise Emir Süer, İYİ Parti’den yeni aday gösterildiği için Ahmet Aras’ın ilk kurduğu cümlesi çok dostane bir yaklaşımla “Başkan hayırlı olsun” diyerek elini tebrik amaçlı uzatıyor.

    Hatta Ahmet Aras bu çok kısa süreçte, Süer’e ilişki kurarken, saygı gıyabında ağzından Süer’e yönelik“ abi” cümlesini bile kullandığını duyuyoruz.

    -Ahmet Aras’ta bir art niyet yok

    Sayın Ahmet Aras’ta hiç bir şekilde art niyet yok. Bilakis çok pozitif bir yaklaşım ve iletişim kurma eğilimi var.

    Bodrum ile bağdaşmayan bu talihsiz ilişki keşke yaşanmasaydı diyoruz. Biliyorsunuz, dostluğun, barışın, kardeşliğin ve toleransın en yaygın olduğu Bodrum’da bu tür ilişkiler pek hoş karşılanmaz.

    -Gazetecilere bakıldığında da komplo olduğu ortada

    45 yıllık gazeteci olarak görüntülerin öncesine bakıldığında bu yaşananların hepsi Ahmet Aras’ın başından beri vurguladığı gibi bir komploya bizi götürüyor.

    -Gazeteciler sanki o anı bekliyordu

    Ahmet Aras, işletmeye gelene kadar adeta kapıda bekleniyor gibi görüntüleri de izledik. Orada bunun yaşanacağını herkes biliyor. Tek bilmeyen ise Sayın Ahmet Aras gibi.

    İşin en ilginç tarafı Gazeteciler bile uyarılmış, görüntü alımına önceden başlamışlar bile. Yani böyle bir sıcak anının yaşanacağı kesinlikle tahmin ediliyor.

    Sadece Ahmet Aras’ın mekanın içine adım atması gerekiyordu. Bu seyrettiğimiz görüntülerdeki gibi de yaşanıyor.

    Bir çok gazetecinin değişik kolay açılardan bu görüntüleri almaları hazırlıklı olmamaları durumunda pek kolay görüntüler değil. Hele hele bir tanesi dakikalar öncesinde içeriye yerleşmiş Sayın Ahmet Aras’ın içeriye adım atmasını bekliyor.

    -Bir Belediye Başkanına yönelik ağır sözler

    Peki, Ahmet Aras tokalaşmak istemeyen Raşit Emir Süer’in elini uzatmaması ve söylediği sözlere tepkisiz kalıp dönüp gidebilir miydi?

    Medya mensupları orada olmasaydı belki olabilirdi. Ancak Ahmet Aras’ın da vurguladığı gibi sonuçta Bodrum’un hala seçilmiş bir Başkanı ve bu hareket ile kendisine sarf edilen sözler medya önünde çok ağır gelmiş olabilir.

    -Ahmet Aras ise dostluk mesajı vermişti.

    Oysa Ahmet Aras, sabahın erken saatlerinde yarın Muğla’da oynanacak Muğlaspor- Manavgat maçı öncesi tüm partilerin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarına dostluk, barış, kardeşlik paylaşımı yaparak, maçı birlikte bu duygularla izlemeye davet etmişti.

    Sonuçta bu işten en karlı çıkanlar bu görüntüleri alan medya mensupları oldu ve Bodrum’da gündem yarattılar.

    Sevgi ve Saygılarımla

    Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.