Bodrum Gündem

Milta Bodrum Marina’ya  13. kez Mavi Bayrak ödülü

Milta Bodrum Marina’ya  13. kez Mavi Bayrak ödülü

Toplumda çevre farkındalığı yaratmak üzere 30 yıldır çalışmalarını sürdürülebilir hedeflerle yürüten  Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) 30. Yıldönümü Kutlama ve Çevre Ödül Töreni, 9 Mart 2024 günü Ankara’da yapıldı. Vakfın çalışmalarını anlatan video gösterimiyle başlayan törenin açılış konuşmasını TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Turizm Bakanı Doç. Dr. Abdulkadir Ateş gerçekleştirdi.

Bodrum Gündem Haber

Törende,   Mavi Bayrak Programı kapsamında, jüri tarafından yapılan değerlendirmeler çerçevesinde   ‘Mavi Bayrak 2023 En İyi Çevre Eğitim ve Bilinçlendirme Etkinlikleri Ödülü’  kategorisinde kazanan marinalar da ödüllerini aldılar.

Marinalar kategorisinde, bu yıl dört Marina ödüle layık görülürken,   Bodrum Merkez’deki lokasyonu ile  Ege ve Akdenizin en prestijli marinalarından olan  ‘Milta Bodrum Marina’  13.kez Mavi Bayrak 2023 En İyi Çevre Eğitim ve Bilinçlendirme Etkinlikleri Ödülü’nü,  kategorisinde en fazla ödül sahibi marina olarak kırılması güç bir rekora daha imza atarak, Marina Kurumsal İletişim Yöneticisi Banu Apaydın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Simge Akkaya tarafından büyük bir gururla alındı.

Milta Bodrum Marina yöneticileri, ödülü paylaştıkları Kaş Marina, Setur Ayvalık ve Yalova Marina yöneticileri ile birlikte mutluluklarını paylaşarak,  sürdürülebilir kalkınma için eğitim ve bilinçlendirmenin önemini vurguladılar.

Mavi Bayrak Ödül Programı,

Mavi Bayrak Ödül Programı, bağımsız bir sivil toplum örgütü olan, çalışmalarının merkezi Danimark-Kopenhag’da bulunan “Foundation for Environmental Education-FEE” tarafından yürütülmektedir ve 81 üye ülkesiyle, dünyanın en büyük çevre eğitim kuruluşu olarak UNESCO ve UNEP ile Avrupa Birliği kuruluşları tarafından örnek gösterilen bir konumdadır. Üye ülkelerinin çoğunluğu Avrupa ülkelerinden oluşmakta olup,  FEE programları yalnızca sivil toplum kuruluşlarınca yürütülebilmektedir ve Türkiye’de Mavi Bayrak Programı’nı yürütmekten sorumlu tek yetkili kuruluş 1993 yılından bu yana Türkiye Çevre Eğitim Vakfı & TÜRÇEV’dir.

Ödül Programı, gerekli standartları ve kriterleri taşıyan nitelikli plaj, marina ve bireysel yat/turizm teknelerine verilen uluslararası bir çevre ödülüdür.  Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar, sürdürülebilir bir çevrenin sembolüdür. Bu kapsamda kriterler arasında bulunan Çevre eğitim etkinlikleri kriterine göre; ödüllü plaj ve marinaların, bulundukları yörede, tesis içerisinde ve gelen ziyaretçilerle birlikte çevresel bilinçlendirme faaliyeti yapmaları gerekmektedir. Çevre eğitimi ve bilinçlendirme etkinliklerinin doğru ve etkili bir şekilde yapılmasını teşvik etmek amacıyla 2001 yılından bu yana her yıl Mavi Bayrak başvuru dosyalarıyla birlikte sunulan çevre eğitim etkinlikleri dosyaları, TÜRÇEV tarafından koordine edilen Mavi Bayrak En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri Jürisi tarafından değerlendirilerek en iyi derece alanlar belirlenmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.