Bodrum Gündem

Akbelen’in kamulaştırılma kararı yürürlükten kaldırıldı

Akbelen’in kamulaştırılma kararı yürürlükten kaldırıldı
14.03.2024
0
A+
A-

Muğla Milas’taki İkizköy, Çamköy ve Karacahisar Mahallelerinde 190 parsellik tarım arazisinin, linyit maden sahası olarak kullanılmak üzere kamulaştırılması kararına kamuoyundan gelen tepki neticesinde devreye giren Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sonrası karar yürürlükten kaldırıldı.

Bodrum Gündem Gazetesi

Bilindiği üzere Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın’ın 13 Mart akşam saatlerinde basın mensuplarına gönderdiği yazılı basın açıklamasında “kamulaştırma konusunda kendimi sorumlu hissederek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan nezdinde girişimde bulundum ve kararın gözden geçirilmesini talep ettim.” İfadeleri yer almıştı.

Aydın Ayaydın’ın bu girişimlerinin sonuç vermesi üzerine sosyal medya hesabı üzerinden, “Bu zamana kadar Muğla’nın denizine, yeşiline sahip çıkılması gerektiğine sürekli vurgu yaptım. Bu konuda kararın yeniden gözden geçirilmesini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilettim. Talebimiz olumlu karşılandı. Sayın Cumhurbaşkanımıza Muğla adına teşekkür ediyorum. Muğla’ya hizmet etmek için yola çıktık. Elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz” açıklamasında bulundu.

11 Mart’ta Resmi Gazetede yürürlüğe giren 190 parsellik tarım arazisinin kamulaştırılması kararı Aydın Ayaydın’ın  talebi ile 13 Mart’ta yürürlükten kaldırılmış oldu.

 

Yorumlar

  1. Mehmet Oğultürk dedi ki:

    Kalıcı mı geçici mi göreceğiz. Fabrika ve kömür işletmesi kapanmadan bu işten vazgeçeceklerini sanmıyorum.

  2. Nasfet dedi ki:

    Buna bence oy devşirmek denir. danisikli dövüş.
    Ben karar çıkartırım sende bana olmaz dersin bende kaldırırım.
    Boylece oyları devşiririz.
    Yemezler.