Bodrum Gündem

Velilerden Marmara Kolejine cevap gecikmedi

Velilerden Marmara Kolejine cevap gecikmedi

Özel Bodrum Marmara Koleji yönetiminin sosyal medya hesabından yüzde 300 ün üzerinde yaptığı zam açıklaması okul velilerini tatmin etmedi.

Bodrum Gündem Gazetesi

Özel Bodrum Marmara Koleji velilerinin yaptığı yazılı açıklamada,Günümüzde ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar her birimiz için geçerlidir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartları öne sürerek sistemin muhatapları yerine velilerinizden destek bekliyorsunuz. Yalnızca velinin vicdanına ve sağduyusuna bırakılarak okul ekonomisi kalkınmaz. Sistem açıklarını ve yanlışlarını veli üzerinden telafi edemez. Aynı mevcut ekonomik durumda bunca kurala ve yasaya uyan okullar varken, kendi okul ekonominizi bizim omuzlarımıza bırakmanız adil değil. Bizler sadece sizlerden yükümlülüklerinizi yerine getirmenizi bekliyoruz. Öne sürdüğünüz mevcut açıklamaların muhatapları veliler değildir.” Denildi.

Kendi Okul Ekonominizi Bizim Omuzlarımıza Bırakmanız Adil Değil…

Özel Bodrum Marmara Koleji velilerinin yaptığı yazılı açıklamanın detayları şöyle;

Saygıdeğer okul yönetimi,

Bugün okulunuz genel müdürlüğü tarafından sosyal medya hesabınızda yapılan açıklamaya istinaden sizlere cevap yazmak hâsıl olmuştur.

‘’Marmara Eğitim Kurumları uzun yıllardır başta İstanbul olmak üzere Kocaeli ve Bodrum gibi ülkemizin önemli bölgelerinde eğitim-öğretim hizmetini öğrencilerine layıkıyla sunmaya çalışan, onları geleceğin aydınlık Türkiye’sinin önemli ve değerli bireyleri; milli değerlerine sahip çıkan dünya vatandaşları olarak yetiştirme bilinciyle hareket eden bir kurum’’  olduğunuzu belirtiyorsunuz. Ancak pratiğinizde bunu görmek bugün çok zor.

Devam eden ara kademe öğrencileri için yapılacak zam oranı yasalarla belirtilmişken bu maddeyi alenen çiğnemektesiniz. Yasalara uymayarak, önümüzdeki sene kayıtları için imzalama ön koşulu ile kayıt yenileyeceğinizi, yine yasalara aykırı bir taahhütname ile velilerin önüne şart koyarak, hepimizi zor durumda bırakıyorsunuz. Taahhütname maddeleri öğrenci kaydını silmekten, ek hizmetleri zorunlu tutmaya ve ücretlendirmelerin fahiş oranlarına itiraz etme hakkımızı elimizden almaya kadar ileri gidiyor. Bu hükümlerin hiçbirinin ne tüketici sözleşmelerindeki haksız şartlar yönetmeliğinde, ne de MEB özel okullar yönetmeliğinde yeri yoktur. Ancak bu hükmü olmayan maddeleri, yine de kendinizi meşrulaştırmak amacıyla önümüze sunmaktasınız. Ödeme koşullarından, fiyat artışlarına, açıkladığınız rakamı kredili mevduat hesapları ile neredeyse bizi yasadışı bir oranla bankaya borçlandırmaya çalışarak ne kadar mağdur edildiğimizi anlamadığınızı ve ciddiye almadığınızı düşünüyoruz. Eğitimin yalnızca ticari tarafı ile alakalı açıklamalarınızı kabul etmiyoruz.

Dolayısıyla yukarıda saydığınız ilkelerle, öğrencilerine örnek olmak şöyle dursun neredeyse kendinizle çelişen prensipleriniz bizlerde soru işareti uyandırıyor.

Bugüne kadar sunduğunuz ek hizmetleri ücretlendirme gereği duymadığınızı söylüyorsunuz. MEB zorunlu ders saati ilkokul için 30, ortaokul için 35, lise için 40 saat olarak açıklanmış iken yemek ve teneffüs süresini de eklersek okulumuzda hangi ek hizmetlerden ve hangi saatlerden bahsettiğinizi bilmek hakkımız.

Günümüzde ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar her birimiz için geçerlidir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartları öne sürerek sistemin muhatapları yerine velilerinizden destek bekliyorsunuz. Yalnızca velinin vicdanına ve sağduyusuna bırakılarak okul ekonomisi kalkınmaz. Sistem açıklarını ve yanlışlarını veli üzerinden telafi edemez. Aynı mevcut ekonomik durumda bunca kurala ve yasaya uyan okullar varken, kendi okul ekonominizi bizim omuzlarımıza bırakmanız adil değil. Bizler sadece sizlerden yükümlülüklerinizi yerine getirmenizi bekliyoruz. Öne sürdüğünüz mevcut açıklamaların muhatapları veliler değildir. Dilerseniz bu anlamda konunun muhatapları ile bir müzakere başlatıp, tüm eğitim sistemi için bir adalet talep edebilirsiniz. Ancak bunun yerine veliyi muhatap alarak, devletin yasasının etrafında dolanarak bir hak iddia etmeye çalışıyorsunuz. Devlet, yasaları kendisi düzenler. Buna da vatandaş uymak zorundadır. Özel okullar artışları da devletin Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirlenmiştir. Siz hangi gerekçeyle belirlenmiş olan kanunu kendinize göre yorumlayarak açıklamalarınızı meşrulaştırmaya çalışıp var olan yasayı hiçe saymaktasınız.

Bizlerin desteğine başvurduğunuzu söylüyorsunuz, başvursaydınız karşılıklı daha makul bir noktada olabilecek iken yazılı ve sözlü iletişim taleplerimiz muhatapsız bırakılarak, değil ki desteğimize başvurmak, bizleri gerek taahhütname ile gerek ücretlerinizi geç açıklamanızla, gerekse diğer okulların kontenjanlarını doldurmasıyla zora koştunuz.

Ve ayrıca okulumuzda anaokulundan liseye kadar tüm kademeler bulunmakta olduğundan ana kademe geçişi yapacak olan velilerimiz de geçen yıllara oranla beklentinin çok üzerinde bir artış oranı ile mağdur edilmiştir. Bu noktada her seviye geçişi için sizden destek ve anlayışı biz beklemekteyiz.

O nedenle bizler, eğitim öğretim hizmetlerinizde temel ilke ve prensiplerinizi, öğrencilerimizin eğitim hakkının devamlılığını, kaliteli ve sağlıklı biçimde sağlamanızı, geleceğin Türkiye’sinin yasalara uyan, iletişime açık, haklarını bilen ve arayan, insani değerlere saygılı aydınlık bireyleri ve vatandaşları yetiştirebilme ülküsünü sizlere hatırlatmak ister , saygılar sunarız.

Özel Bodrum Marmara Koleji Velileri

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.