Bodrum Gündem

Sıradaki Kim Diye Düşünmediğimiz Tıp Bayramları İstiyoruz

Sıradaki Kim Diye Düşünmediğimiz Tıp Bayramları İstiyoruz
14.03.2024
0
A+
A-

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Birlik Sağlık Sen Muğla İl Başkanı Abdullah Gül “ Son günlerde sağlık camiasına yapılan şiddet eylemlerinde birçok hekim arkadaşımızı kurban verirken, sayısız yaralanmalar ile karşı karşıyayız. Sıradaki kim diye düşünmediğimiz Tıp Bayramları istiyoruz ” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Birlik Sağlık Sen Muğla İl Başkanı Abdullah Gül Açıklamasında; “14 Mart’ın Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edildiğini ve tıp bayramı olarak kutlandığını belirtti. Ancak, son yıllarda bu bayramın sorunların masaya yatırıldığı bir gün haline gelmiştir. Türkiye’ de 1 Ocak- 20 Aralık 2023 tarihleri arasında 457 sağlıkta şiddet vakası tespit edilmiştir. Analiz sonuçlarına göre %43,3 hemşireler, %40,9 hekimler, %15,8 diğer sağlık personeli görev başında şiddete maruz kalmıştır. Bu rakamlar adli mercilere iletilen rakamlardır. Aslında ülkemizin dört bir tarafında günde sayısız hakaret ve saldırıya maruz kalıyoruz. Mevcut yasaların yeterince etkili olmaması, alınan cezaların caydırıcı olamamasından dolayı birçok meslektaşımız durumu adli duruma getirmiyor bile.”

Gül Açıklamasın Devamında; “Hekimlerimizin üzerindeki iş yükü, sosyal baskı ve idarecilerin popülizmci yaklaşımları her gecen gün artarak sürmektedir. Bu durum sağlık sistemine büyük zarar vermekle birlikte hekimlerimizin çareyi daha insancıl şartların olduğu, mesleki saygınlığın üst düzeyde olduğu çözümler aramakta bırakıyor. Ayrıca, sağlıkta şiddetin artması, sağlık çalışanlarının haklarının ödenmemesi, mesleklerini bilimsel kriterlerle yapmaya çalışan hekimlerin sorunlarının arasında yer almaktadır. Özellikle, Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında kişi başına en az hekim düşen ve hekim başına en çok hasta düşen ülke olmasına rağmen, sağlık çalışanlarının haklarının ve itibarının gasp edilmektedir.

Hekimlerimizin 7800 ek gösterge yükseltilmesi, özel hizmet tazminat oranlarının yükseltilmesi, nöbet ücretleri, temel özlük hakları ve adil maaş öncelikli giderilmesi gereken sorunların başında gelmektedir.”

Gül Açıklamasın Sonunda; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk Hekimlerine emanet edin” sözüyle anıldığı bu günde, Türkiye’den birçok hekimin yurt dışına gitmesi ve ülke içindeki sağlık hizmetlerinin yabancı hekimlere devredilmesinin üzücüdür.  Hekimlerimizin ve sağlık çalışanı arkadaşlarımızın gereken saygıyı duyulduğu, canları için endişe etmedikleri Tıp Bayramları kutlama dileğiyle”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.