Bodrum Gündem

Ahmet Aras Oy Oranı ile İlk Dörtte

Ahmet Aras Oy Oranı ile İlk Dörtte

Muğla’da Yerel seçimleri resmi olmayan sonuçlara Büyükşehir’de ve 11 ilçede Cumhuriyet Halk partisi adayları kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Aras aldığı Yüzde 54.90 oy oranı ile CHP’nin kazandığı 14 Büyükşehir, 21 İl Belediyesi olmak üzere 35 il arasında 4.sırada yer aldı.

Bodrum Gündem Haber

31 Mart Yerel seçimleri Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin zaferi ile sonuçlanırken Muğla yine yerel seçimlerde Cumhuriyet’in kalesi olduğunu gösterdi. 2024 Yerel seçimlerine Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ahmet Aras ile giren Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediyesi’ni yüzde 54.90 oy oranı ile kazandı. Aras liderliğindeki CHP Muğla’da 11 ilçede seçimi önde tamamladı. Büyükşehir oylarında Datça ilçesinde CHP en yüksek oy oranı olan yüzde 63.30’a ulaştı. Oy sayısı olarak da birinci sırada Bodrum yer aldı. 2019 seçimlerine göre de 13 ilçede Cumhuriyet Halk Partisi oyları arttı. Ahmet Aras aldığı oy oranı ile CHP’nin kazandığı 35 il arasında dördüncü oldu.

Nüfusun Yüzde 93’ünün yaşadığı 11 İlçeyi CHP’li Belediyeler Kazandı

CHP Türkiye genelinde 21 il, 14 Büyükşehir Belediyesi’ni kazandı ve ülke genelinde nüfusun yüzde 60.7’si CHP’li belediyelerin hizmet alanına girdi. Muğla’da ise AKP yönetimindeki Yatağan, Ula, Dalaman, Köyceğiz, MHP yönetimindeki Ortaca belediyelerini CHP kazandı. Muğla’da nüfusun yüzde 93’ü artık CHP’li ilçe belediyelerden hizmet alacak. Bu oran 2019 seçimlerinde yüzde 72’ydi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.