Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Nihan Tosun “Aslında Bodrum kaybetti. Kazanan ben oldum”

    Türkiye’de siyaset daha çok erkek ağırlığında olduğu için kazanan taraf hep mutlu olur sanılır ancak bir de Madalyonun fazla konuşulmayan öteki yüzü vardır. O ise hep gözden kaçar.

    Dün AKP Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Tosun ve Nihan Tosun ile birlikte sahibi olduğum Victoria Pizza’da bir akşam yemeği yedik ve sohbet ettik.

    Bodrum seçimleri üzerine konu konuyu açarken, Sayın Mehmet Tosun’un eşi Nihan Tosun’dan ilginç bir değerlendirme geldi.

    Nihan Tosun eşi Mehmet Tosun’un seçimi kaybetmesini değerlendirirken, ” Aslında ben çok üzülmedim. Aslında Bodrum kaybetti. Ben kazandım” dedi.

    Bence de madalyonun öteki yüzü fazla seçmenler tarafından bilinmediği için doğru ve içten gelen samimi bir yanıttı bu.

    Siyasette büyük sorumluluklar alan siyasilerin aile hayatı çok olumsuz etkileniyor. Bu bilinen bir gerçek.

    Ülkeleri için büyük sorumluluk alan siyasilerin, aile hayatı o süre için bir şekilde askıya alınıyor.

    O nedenle Sayın Nihan Tosun’un bu açıklaması madalyonun öteki yüzünü anlatması açısından çok anlamlı ve gerçekçi bir açıklamaydı.

    -Bu Sayın Sezil Mandalinci için de geçerli

    Bugün Sayın Nihan Tosun’un bu yorumu sanırım, Bodrum Belediye Başkanı olan Sayın Tamer Mandalinci’nin eşi Sayın Sezil Tamer içinde geçerli bir sonuç olmuştur.

    Ülkeleri için beldeleri için siyasi sorumluluk alan kişiler seçimleri kazanıp yeni bir hayata başladığında, gözlerinde büyük bir coşku ve sevinci görüyoruz.

    Ancak kamuoyunda fazla konuşulmayan aile hayatları belli bir süreliğine rafa kalkıyor. En büyük bedeli de aileleri ve eşleri ödüyor.

    -Seçimlerde en fazla AKP’yi eleştirmiştim

    Seçimlerin güzel sonuçları da oluyor. Ben CHP kökenli bir aileden geliyorum. Gazeteciliğe de o zaman sol görüşlü olan Anka Haber Ajansı’nda başladım.

    Yaklaşık 40 yıldır da daha çok Sosyal Demokrat Parti’nin yönettiği İsveç’te yaşadım. Onun için de bundan etkilenmemek elde değil.

    Türkiye yerel seçimlerinde AKP Bodrum Belediye Başkan Adayı Sayın Mehmet Tosun ile telefonda tanıştık ve röportajlar yaptım ve yorumlar yazdım.

    İlk konuşmamızda Sayın Mehmet Tosun hakkımda, “Sanırım Tandoğan bey CHP’lisiniz” demişti.

    Bende yukarıda yazdıklarımı aynen ona anlatmış ve elimden geldiğince gazeteciliğin gereği objektif olmaya çalışıyorum demiştim.

    Sonra da Sayın Mehmet Tosun ile çok keyifli sohbetler oldu. Önyargılar varsa kalktı.

    Çünkü ikimizinde hedefinde daha sorunsuz ve daha güzel bir Bodrum vardı.
    Ortak paydaşımız buydu.

    Sayın Mehmet Tosun ile gazeteci siyasetçi olarak çok güzel bir seçim süreci yaşadık. Ne zaman arasam ne kadar yoğun seçim kampanyası yürütse de, hemen döndü.

    O zaman açısından sıkıntılı günlerdeki diyaloglarla, bugünlere geldik. Şimdi bir geriye dönüp baksak, nereden nereye geldik diyebiliyoruz.

    Bu bence de çok güzel bir örnek tablo. Hepimiz bu ülkenin insanıyız. Siyasi seçimlerde güzel rekabetler olacak.

    Seçim bittiğinde de her şey unutulacak. Dostluk, sevgi, kardeşlik yerini alacak.

    Yan yana aynı masada oturulup yemek yenebilecek.

    İnanın Türkiye’nin, Türk insanının bugün buna çok ihtiyacı var.

    Sayın Mehmet Tosun ve değerli eşi Sayın Nihan Tosun’a, bir bayram günü beni ziyaret ederek güzel bir akşam yemeğindeki güzel sohbetleri için çok teşekkür ederim.

    -Sevgili Tamer Mandalinci ve eşi Sezil Mandalinci’yi de bekliyorum

    Bodrum Belediye Başkanı olan ve sürekli desteklediğim Sevgili Tamer Mandalinci kardeşimi ve eşi Sezil Mandalinci’yi de böyle güzel bir sohbet için Victoria’ya bekliyorum. Zaten Sevgili kardeşim Tamer Mandalinci’nin geçmişten verdiği bir sözü de vardı.

    Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. CevatUnsal dedi ki:

      Bodrumu Allah korumuş bu tosuncuklardan.

    2. uhrube ayarver dedi ki:

      sayın mandalinciyi tebrik eder eskiden Bodrum denince akla halikarnas gelirdi ŞimdiLahmacun geliyor cümlesindeki kendi yerini” bulmasını temenni ediyorum.Arakadşım bu lahmacunların yada yiyeceklerin içine ne koyuyorsunuz da acaip paralara satıyorsunuz Çok merak ediyorum. Lahmacun demek antep demekti şimdi bodrum demek..