Bodrum Gündem

Mustafa Altıntaş vefat etti

Mustafa Altıntaş vefat etti

Mustafa Altıntaş çoklu organ yetmezliğinden vefat etti.

Bodrum Gündem Haber

Mustafa Altıntaş çoklu organ yetmezliğinden vefat etti.

Mustafa Altıntaş; 15 Nisan Pazartesi (bugün) Ankara kavaklıdere camiinde öğle namaza müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kavaklıdere mezarlığına defin edilecektir.

Bodrum Gündem ailesi olarak merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz…

Mustafa Altıntaş kimdir?

Mustafa Altıntaş 15 Haziran 1946`da Akşehir`de doğdu. İlk sanat eğitimini Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü`nde yaptı. 1970 yılında kazandığı bir Fransız bursuyla Paris`e gitmeden bir çok sergi gerçekleştirdi. Paris`e varışında uluslararası sanatçılar sitesinde “CITE INTERNATIONALE DES ARTS`da bir atölyeye yerleşti ve Paris Güzel Sanatlar Yüksek Okulu`na “E.N.S.B.A” kayıt olarak, özellikle Gustave Singier ve Jean Bertholle atölyelerinde resim ve anıtsal resim çalışmaları yaptı. 1973 yılında Yüksek Plastik Sanatlar diplomasıyla mezun oldu.1974-76 yılları arasında ise TRT Ankara T.V. de kameraman olarak çalıştı. 1976-80 arasında Sorbonne Üniversitesi Sinema Fakültesi`nde master çalışması yaptı. Ünlü sinema tarihçisi Jean Mitry, Eric Rohmer, Jean Rouch ve Michel Ciment gibi ünlü sinemacıların öğrencisi oldu. Birçok belgesel ve deneyimsel film gerçekleştirdi. Bu filmlerin bazıları uluslararsı festivallere katıldı. Çok disiplinli çalışmalarını uluslararası bienallerde, festivallerde, 1970-95 yıllarında Fransa ve Avrupa`nın çeşitli ülkelerinde bir çok kişisel ve karma sergide sergiledi. 1985-90 yıllarında Paris`de özel bir Güzel Sanatlar Okulu`nda resim dersleri de verdi. ( PIETRASANTA) İTALYA da “Uluslararası heykel parkı projesi için 8 mt. boyutlarında anıtsal bir heykel yapmıştır.

Sanatçının Fransa, A.B.D., İsviçre ve Finlandiya ve Türkiye`de özel ve resmi koleksiyonlarda resimleri bulunmaktadır. İstanbul, Bodrum, Paris arasında yaşayıp çalışmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.