Bodrum Gündem

Muğla Barosu Stajyer Avukatlarına UNICEF Eğitimi

Muğla Barosu Stajyer Avukatlarına UNICEF Eğitimi

UNICEF’ in uluslararası sözleşmeler ve düzenlemelere göre oluşturduğu “Çocuk Dostu Hukuki Hizmetler Eğitimi” nin eğitmenlerinden Avukat Meltem Anayaroğlu’nun önderliğinde, 4 Mayıs 2024 tarihinde Muğla Barosu, Stajyer Avukatlar için UNICEF’ in Çocuk Dostu Hukuki Yardıma İlişkin Rehber İlkeler eğitimi düzenlendi. 

Bodrum Gündem Haber

Çocukların adalete etkin bir şekilde erişimini sağlamak amacıyla Muğla Barosunun başlattığı bu eğitimler dizisinin ilki Bodrum’ da gerçekleştirildi. Stajyer avukatların aldıkları bu eğitimler ile çocukların yasal olarak güçlendirilmesine katkıda bulunmaları hedefleniyor.

Stajyer avukatlar, gün boyunca BM Çocuk Hakları Sözleşmesinin temel felsefesi ve sözleşme ile düzenlenen şemsiye hakların üzerinde disiplinler arası ve interaktif çalışmalar yaptılar.

Eğitmen Avukat Meltem Anayaroğlu’nun önderliğinde gerçekleşen toplantının kolaylaştırıcıları Muğla Barosu Bodrum temsilcisi avukat Onursal Özbek’in yanı sıra avukatlar Emine Yenilmez Aydemir, Vahit Çevik, Özgecan Tut ve Elif Zehra Ertürk katıldı.

Toplantı; Bodrum Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, Psikolog Oya Olungan ve Psikolog Duygu Yerman İnce ve Bodrum Belediyesi destekleri ile gerçekleşti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.