Bodrum Gündem

BODTO Heyeti Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu ile Görüştü

BODTO Heyeti Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu ile Görüştü

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Meclis Üyeleri Toros Demirdöven, Hakan Kocair, Fadıl Yamanoğlu ve Mahmut Özgür Yağcı’dan oluşan BODTO heyeti Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 80.Genel Kuruluna katılmak ve bir dizi ziyarette bulunmak üzere Ankara’ya gitti. İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile görüşen heyet üye sorunlarını kendisine aktarma fırsatı yakaladı.

Bodrum Gündem Haber

BODTO heyeti 15 Mayıs Çarşamba günü İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu makamında ziyaret etti. Genel Başkan Dervişoğlu’na Bodrum’un çözüm bekleyen sorunlarından bahseden heyet, “Orman ve tarım varlığımız, arkeolojik miraslarımız, kıyılarımız ve denizlerimiz gibi sayısız varlığımızı hem ilimiz hem de ülkemiz adına koruyarak yönetmek sorumluluğunun hepimize ait olduğunun bilincindeyiz.” mesajı verdi.

 “Hızlı büyüyen kentimizde sosyal donatı alanları, kamusal yapılar ve ortak amaçlar için kullanılabilecek kamu arazilerinin satışının engellenmesi gerekiyor.” diyen heyet, Oda ve Borsaların üretimin nabzını tuttuğuna dikkat çekerek, kent yönetiminde Oda ve Borsaların daha fazla karar verme süreçlerine dâhil edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kamu çalışanları ile hizmet sektöründe çalışanlar için konut sorununun çok önemli bir hal aldığını hatırlatan BODTO yöneticileri bunun için Belediyelerin ucuz küçük konutlar yapmasına imkân sağlayan projeler üretilmesi gerektiğini ifade etti. Heyet ayrıca Bakanlığın müdahil olduğu planlama çalışmalarının daha etkin bir şekilde koordine edilmesi gerektiğini savunarak, bölgenin arazi koşullarını göz önünde bulunduran, özellik arz eden kıyı kullanımları için gerçekçi bir kıyı yönetimi stratejisinin Belediyeler ve ilgili Bakanlık iş birliği ile geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.