Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Sosyalist Enternasyonal’de Tarihi Temsil
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’li Ahmet Aras, Sosyalist Enternasyonal Konseyi tarafından Sosyalist Yerel ve Bölgesel Yönetimler Ağı Başkanlığı’na seçildi. İspanya Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı Pedro Sánchez’in başkanlığında İstanbul’da düzenlenen toplantıda alınan bu karar, Muğla ve Türkiye için gurur kaynağı oldu.
Aras, 89 üyesiyle altı kıtada faaliyet gösteren, dünya genelinde sosyal demokrat siyasetin en büyük platformu olan Sosyalist Enternasyonal’in önemli organlarından biri olan bu başkanlığa seçilerek, Türkiye’yi ve yerel sosyal demokrat yönetimleri uluslararası düzeyde temsil edecek.
“Daha eşitlikçi bir dünya için çalışacağım”
Sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Ahmet Aras, görevlendirmeyi şu sözlerle duyurdu:
“Böylesine önemli ve değerli bir göreve layık görülmek benim için büyük bir gurur. Bu karar, ülkemizdeki sosyal demokrat yerel yönetim anlayışını her türlü zorluğa rağmen yaşatmamızın ve bu alanda elde ettiğimiz başarıların bir sonucudur.”
Aras, yeni görevinde demokrasi, barış, sosyal adalet ve çevre sorumluluğu ilkeleri doğrultusunda; kentler arası dayanışmayı büyütmek, sorun ve çözümleri uluslararası alanda paylaşmak için çalışacağını belirtti.
Yerelden küresele güçlü bir ses
Ahmet Aras’ın bu göreve seçilmesi, hem CHP camiasında hem de Muğla’da sevinçle karşılandı. Aras, sosyal demokrat ilkeleri yerel yönetimlerde başarıyla uygulayan isimler arasında yer alırken, bu başarı artık dünya sahnesine de taşınmış oldu.
Ahmet Aras, sosyal medya hesabından yeni görevi ile ilgili açıklama yaptı…