Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Ekinambarı kaynağından Bodrum ve Milas’ın mahallelerine su sağlanması için yürütülen projelerle ilgili x hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Aras, 2024 yılı öncesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından MUSKİ Genel Müdürlüğü adına tahsis edilen 2.000 L/s suyun, geçmişte hiçbir çalışma yapılmaması yüzünden bugüne kadar kullanılamadığını vurguladı.
Başkan Aras, yapılan ihmallerin kamu yararı açısından büyük kayıp olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Geçmişte hiçbir çalışma yapılmaması yüzünden; hayati önemdeki bu tahsisten faydalanmak mümkün olamadı. Oysa bu su kaynağı, Milas’ın Boğaziçi, Dörttepe, Meşelik, Kemikler, Ağaçlıhöyük, Koru, Akyol, Yaka, Gökçeler, Ekinanbarı mahallelerine ve Bodrum’a ulaşacak, bölgenin içme suyu ihtiyacına uzun yıllar çözüm olacaktı.”
Aras, göreve geldikleri 2024 yılında ilk iş olarak bölgenin su potansiyelini araştırdıklarını ve Bodrum Yarımadası içme suyu etüdünü tamamladıklarını açıkladı. Aynı yıl Ekinambarı kaynağından içme ve kullanma suyu temini (desalinasyon) projesinin fizibilite raporu hazırlandı.
2025 yılı başında ise “İçme Suyu Temin Edilen Suların Kalitesi ve Arıtılması Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre hazırlanan arıtma tesisi projesi Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı.
Yaklaşık 2 milyar TL’ye mal olması öngörülen tesisin, yılda 20 milyon m³ su sağlayacağını belirten Aras, projenin finansmanı için Cumhurbaşkanlığı Finans ve Yatırım Ofisi’ne başvuru hazırlıklarının sürdüğünü ifade etti.
Başkan Aras, başvurunun olumsuz sonuçlanması halinde farklı finansman alternatifleriyle projeyi hayata geçireceklerini, 2028 yılı sonuna kadar tesisin hizmete açılmasının hedeflendiğini söyledi.
Ahmet Aras ın Allah var k hiç ihmali yoktur. Denilse kim inanır?