Muğlada Afet Bi̇li̇nci̇ Ve Farkındalık Eği̇ti̇mi̇

MUĞLA AFAD’DAN GENÇLİK MERKEZİ PERSONELİNE AFET BİLİNCİ VE FARKINDALIK EĞİTİMİ

Muğlada Afet Bi̇li̇nci̇ Ve Farkındalık Eği̇ti̇mi̇
polat-galle-27.02.2023
previous arrow
next arrow
Yayınlama: 07.11.2025
A+
A-

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturma hedefi doğrultusunda eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Muğla AFAD ekipleri tarafından Bodrum Gençlik Merkezi ile Milas Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü personeline yönelik kapsamlı bir Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimi düzenlendi. Eğitimin temel amacı, kamu personelinin muhtemel afet durumlarında doğru davranış biçimlerini benimsemesini, afet öncesi ve sonrasında alınacak tedbirler konusunda bilinçlenmesini sağlamak oldu.

Eğitim programında; afet öncesi hazırlık, güvenli tahliye ve gidişat prosedürleri, acil durum çantası hazırlığı, toplanma alanlarının önemi, temel ilk yardım uygulamaları ve yaşam güvenliği konularında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

AFAD uzmanları tarafından verilen eğitim sonunda katılımcılara, afet sırasında soğukkanlılıkla hareket etmenin, doğru bilgiye dayalı müdahalenin ve toplumsal dayanışmanın hayati önem taşıdığı vurgulandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.