Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği, AKP Grup Başkan Vekili Leyla Şahin Usta’nın Meclis konuşmasına ilişkin sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Açıklamada, Şahin Usta’nın, “Suriye’de Müslümanlar katledilirken 13 yıl gıkını çıkarmayanlar, şimdi Aleviler öldürülüyor diye ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz” sözlerine tepki gösterildi.
Dernek, AKP’nin bu açıklamasını HTŞ ve IŞİD’in hamiliği olarak değerlendirdi. Açıklamada, AKP’nin Suriye’de Alevilere, Süryanilere, Kürtlere ve Hristiyanlara yönelik saldırıları normalleştiren bir zihniyete sahip olduğu vurgulandı.
Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği’nin sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı;
“AKP “Öfkeli Çocuklarının” Katliamını Savunuyor
AKP Grup Başkan Vekili Leyla Şahin Usta, Milletin Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Suriye’de Müslümanlar katledilirken, 13 yıl boyunca gıkını çıkarmayanlar, şimdi Aleviler öldürülüyor diye ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz.” Demiştir. AKP Grup Başkan Vekilinin bu sözleri, HTŞ katillerinin ve IŞİD canilerinin hamisi olduklarının en net göstergesidir.
Bu sözler, AKP’nin “Çocuklarının” Suriye’de, Alevilere, Süryanilere, Kürtlere ve Hristiyanlara yönelik soykırımını normalleştiren zihniyetinin ta kendisidir.
Kullanılan bu dil, Kerbela’da Yezid’in dilidir.
Bu dil, Sivas’ta “Gazanız Mübarek Olsun” diyen, zaman aşımı kararı sonrasında “Hayırlı Olsun” diyen zihniyettin dilidir.
AKP, Alevilerin katledilmesini meşru görmekle yetinen bir parti olmadığını bir kez daha kanıtlamıştır.
Çünkü AKP, Alevilerin katledilmesine, ideolojik ve inançsal olarak, taraftır.
HTŞ ve IŞİD ise, İbni Teymiyye zihniyetinin günümüzdeki temsilcileridir.
Suriye’de, Alevi, Hristiyan ve Kürtleri katleden caniler, bu akıldan beslenmektedir.
Alevilerin öldürülmesine “ortalığı ayağa kaldırmak” demek; katilleri ve zalimleri değil, mazlumları ve katledilenleri suçlamaktır.
Biz Aleviler, AKP’nin bu zihniyetini çok iyi biliyoruz. Bu nedenledir ki, Aleviler adına ne söylerlerse söylesinler, asıl zihniyetlerini bu tür cümlelerle bir kez daha ortaya koymuşlardır.
Zira, AKP için “Alevilerin Katledilmesi ” konu bile edilmemelidir. AKP işbirlikçisi olan ve onun yağlı pilavından medet umanlar şunu iyi bilsinler ki; bu suça sessiz kalarak, kendileri de zalimin ortağı olmuşlardır.
Biz Aleviler; 2013 yılından beri, Suriye’de katledilen tüm mazlum halkların ve inançların yanındaydık ve yine olmaya devam edeceğiz.
Suriye’deki her bir toplumun, barış içerisinde birlikte yaşayacağı, Demokratik Suriye’nin kurulmasını yine savunacağız.
Suriye Alevilerinin, HTŞ Çetelerine Karşı Direnişini Selamlıyoruz ve Her Daim Yanlarındayız!
Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Türkiye Alevi Federasyonu, Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Avrupa Arap Alevileri Federasyonu”