Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu

Muğla’da kamuoyunu şaşkına çeviren sahte bürokrat skandalı, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Fatmagül Yörük’ün dikkati sayesinde ortaya çıktı.
T24’ün haberine göre, hakkında hırsızlık suçundan kesinleşmiş 1 yıl 4 ay hapis cezası ve yakalama kararı bulunan Furkan Devecioğlu’nun, kendisini Adalet Bakan Yardımcısı Can Tuncay’ın HSK Özel Kalem Müdürü olarak tanıttığı iddia edildi.
İddiaya göre Devecioğlu, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya ile görüşerek resmi temaslarda bulundu, çeşitli programlara katıldı ve kamu kurumlarında ağırlandı. Ancak Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Fatmagül Yörük, şahsın tutum ve davranışlarından şüphelenerek inceleme başlattı.
Yapılan araştırmada, üst düzey bürokrat gibi tanıtılan kişinin aslında hakkında yakalama kararı bulunan Furkan Devecioğlu olduğu tespit edildi. Başlatılan soruşturma kapsamında Devecioğlu ile kendisini koruması olarak tanıtan Muhammet S. gözaltına alındı. Şüphelilerin kullandığı araçta sahte HSK kartı bulunduğu da öne sürüldü.
Soruşturma sonunda Furkan Devecioğlu ve Muhammet S., dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.