Bodrum Gündem

Erdoğan’ın Prensi, Muğla Listesini beğenmedi

Cumhurbaşkanı’na “Büyüksün Reis” diyen Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’ın, AKP toplantılarındaki ses kayıtları ortaya çıktı.

  • 20 yılın getirdiği bir yorgunluk var mı, var. Yıpranmışlık var mı, var. Yanlışlar yok mu, var. Liyakatsızlıklar da var. Eğriye eğri, doğruya doğru.
  • Muğla listesine, herkesin sitem etmekte haklı sebepleri var.
  • Herkes “ne oldu” diye soruyor. Yani, söylenecek çok şey var.
  • Geldiğim mahalleye (CHP), ne intikam arzularım biter, ne de kinim biter.
  • Savaşın, pandeminin ve depremin yol açtığı, mevsimsel koşullardan dolayı bir pahalılık var.
  • Şap hastalığını ülkemize, güneydoğu sınırlarından soktular.

***

Bugün size, AKP’li bir bürokratı anlatacağım.

Çünkü kendisi bugünlerde yeniden sahada. AKP’li milletvekili adaylarına destek veriyor, AKP il ve ilçe başkanlıklarına giderek, toplantılara katılıyor, sivil toplum örgütlerinden AKP’ye oy istiyor. Buralarda yaptığı konuşmalara ilişkin fotoğrafları, videoları ve  “ses kayıtları” geliyor…

Muğla İl Tarım Orman Müdürü Barış Saylak’tan söz ediyorum.

İsmi, Muğla il sınırlarını aşmış AKP’li bir bürokrat.

Kendisi Veteriner.  Uzun yıllar çalıştığı Muğla/MİLAS Belediyesinde,  mezbaha memuru ve nikâh memuru olarak görev yaptı.

CHP’li olarak bilinir. “Ölünceye kadar CHP’liyim” dediği de söylenir.

2019 seçimlerinde CHP’den Belediye Başkan adayı olamayınca bürokrasideki görevinden istifa etti. Siyasetçi kimliği ile AKP’ye geçen Saylak, bir süre sonra AKP’den Milas Belediye Başkan adayı oldu.

Saylak, Türkiye’nin gündemine oturuyor

Barış Saylak operasyonunda, AKP Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir’in imzası vardır. AKP’li seçmenin “Yavuz Ağabeysi” olan Demir, 15 gün sonra yapılacak seçimlerde yeniden aday gösterilmedi. Ancak, yılların CHP’lisi Barış Saylak’ı, AKP’ye kazandıran milletvekili olarak, Muğla siyasi tarihine yazdırdı.

Ben de o günlerde tanıdım.

Siyasete giden yol, Siyasetin Başkenti Ankara’dan geçtiği için Barış Saylak, sık sık Meclis’e AKP kulisine gelmeye başladı.  Hatta “bürokrat” olmasına rağmen siyasi arenaya AKP grubuna girerek, Recep Tayyip Erdoğan’ın göz hizasına oturuyor, Erdoğan’ı alkışlıyordu. Çabaları boşuna gitmedi. Kısa sürede AKP Genel Başkanı’nın gönlünü de kazandı.

Yavuz Demir’in yardımıyla, Meclis Şeref Kapısı’nda Erdoğan’ın önünü kesti. Elini sıkarken aralarında şu konuşma geçti:
-Milas’ta durum nasıl?

-Gelen ilk bilgilere göre durumumuz iyi.

-Daha öne geçmedin mi?

-Ufak bir dokunuş lazım Sayın Cumhurbaşkanım.

-Yakında Milas’a geleceğim.

Mutluydu Barış Saylak, Milas seçimini kazanacağına daha çok inanmaya başladı. Erdoğan’a, “Reis” demeye başlamış, diyalogları da henüz bitmemişti.

“Büyüksün Reis’im büyüksün”

Barış Saylak, Milas’a dönerek seçim çalışmalarına başladı. Bir gün, yanındaki partililere “hava atmak” için, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı cep telefonundan aradı, sesi de herkesin duyabilmesi için dışarı verdi. Kısa süren konuşmayı bitirirken de “büyüksün reisim büyüksün” diye bitirdi.

İşte bu konuşma eski bürokrat Barış Saylak’ı, Türkiye gündemine taşıdı. AKP’nin en popüler belediye başkan adayı olmuştu.

Ancak, Erdoğan’la bu konuşma, seçimi kazanması için yetmedi ve Milas’ta seçimi kaybetti.

Yeniden Ankara, yeniden bürokrasiye dönüş

Erdoğan, “seçim kaybedeni sevmez” derler ama CHP’den gelen Barış Saylak’ı sevmişti. Saylak da Erdoğan’la bu yakınlığını kullanmaya devam edecekti.

Nitekim yeniden Ankara’da, Meclis’teki AKP kulisinde görünmeye başladı. Yine AKP grubuna katılarak Erdoğan’ı ayakta alkışlamaya devam ediyor, “Yavuz Ağabeysi” ile kol kola Meclis koridorlarında yürüyerek kulak kulağa konuşuyorlardı.

Kısa süre sonra ne planladığı ortaya çıktı.

AKP’li Bürokratın gözü yukarılarda…

Barış Saylak, yeniden bürokrasiye dönmek istiyordu. Gözüne de Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü kestirmişti.

Ancak, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kadrosu boş değildi, üstelik çok da başarılı bir bürokrat Muğla’nın sevdiği bir isim, Şakir Fırat Erkal İl Müdürü olarak görev yapıyordu.

Barış Saylak için bunun önemi yoktu. Erdoğan’a telefonda “Büyüksün Reis” demiş bir partiliydi artık. Cep telefonundan arayabiliyor, konuşabiliyordu. Meclis’te de kendisine ulaşabiliyor, sorunlarını aktarabiliyordu.

Muğla İl Tarım Orman Müdürü Erkal’ı görevinden aldırabilecek gücü vardı artık.

AKP Muğla Milletvekili Yavuz Demir’in takibi ile bu kadroya da ulaştı Barış Saylak. Cumhurbaşkanı Erdoğan atama kararnamesini uzun süre bekletti. Sonunda Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal görevden alınarak, Tarım ve Orman’la hiç alakası olmamasına rağmen, “Veteriner” olarak Barış Saylak bu göreve atandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’ndeki Veteriner kadrosu da Tarım ve Orman Bakanlığı’na alındı.

Veteriner Barış Saylak, artık AKP’li bir bürokrattı.

2021 yılında Muğla ve ilçelerinde meydana gelen büyük orman yangınlarında da, Barış Saylak’ın liyakati ve Veteriner kimliği de kamuoyunda çok sorgulanacaktı.

Kadem Mete ile anlaştı, milletvekili adayı olmadı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü olan Barış Saylak, 14 Mayıs seçimleri öncesinde yine gündeme girdi. Yavuz Demir bey biliyor. Ben, yıllar önce “Barış Saylak, sizin rakibiniz olacak” dedim. Çünkü Barış Saylak’ın bir yerde durmayacağını biliyordum.

Nitekim eski il başkanı Kadem Mete ile anlaşarak,  milletvekili adayı olmadı. Gözü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda. Osman Gürün’ün yerine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olması konusunda AKP içinde “bir uzlaşmaya” da varıldı.

Barış Saylak, Muğla adayları belirlenmeden önce bir kez daha AKP kulisine gelerek, AKP Milletvekilleri Yavuz Demir ve Yelda Gökcan ile bir görüşme yaptı.  Muğla’dan aday olmak istediğini hem de birinci sırayı istedi.

Ancak parti içindeki Karadeniz lobisi, Kadem Mete’yi birinci sıraya yazmıştı. Kendisine, bu seçimlerde, Muğla’dan iki milletvekili çıkartmanın zor olduğu söylendi ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına hazırlanması istendi.

Barış Saylak da 2. sıradaki adaylığını, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e devretti.

Şimdi AKP için oy istiyor

AKP’li Bürokrat Barış Saylak, 14 Mayıs seçimleri öncesine yine sahaya indi.

Devlet memuru olmasına rağmen, AKP il ve ilçe başkanlıklarındaki toplantılara katılıyor, konuşmalar yapıyor.

Muğla ve ilçelerini gezerek oda, dernek ve sivil toplum örgütlerinde AKP’ye oy istiyor. Özellikle de “kendi sırasını verdiği”  2. sıra adayı Yakup Otgöz’e oy istiyor. Buralarda yaptığı konuşmalarda, “Yerimi Yakup ağabeye verdim. Ben aday olmadım” diyor.

Nereden mi biliyorum?

750 km uzakta Ankara’da, Barış Saylak’ın AKP için çalışmalarına ilişkin haber, fotoğraf,  video ve SES KAYITLARINA ulaşıyorum.

“Kayıt yapmayın” diye uyarıyor…

Devlet Memuru olan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, bu görüntülerde, “video çekilmemesini” ve “ses kayıdı” yapılmamasını istiyor.  Saylak, zaman zaman “bunları kaydetmiyorsunuz değil mi?” diye de soruyor. Herhalde, devlet memurunun siyasi parti toplantılarına katılmasının “suç” olduğunu bildiği için belge bırakmak istemiyor. Bu uyarılara rağmen, Saylak’ın konuşmalarına ilişkin kayıtlar ve videolar gelmeye devam ediyor.

Saylak: “AKP yoruldu, yıprandı. Listelerde yanlışlar yapıldı, Liyakatsizlik var”

AKP Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Muğla milletvekili adayları belli olduktan sonra katıldığı “AKP durum değerlendirme” toplantılarından birinde, listeleri beğenmediğini söylüyor. “Listelere, herkesin sitem etmekte haklı sebepleri var” diyor.

Ses kayıtlarına göre; Saylak, ” listelerde yanlışlıklar yapıldığını” ve “ liyakatsızlık olduğunu” da söylüyor. Hatta Barış Saylak, konuşmasında bir adım daha ileri giderek, “AKP yoruldu, yıprandı” diyebiliyor. İşin ilginç tarafı; toplantıya katılan AKP’liler, bir bürokratın bu sözlerine “hayır AKP yorulmadı, yıpranmadı” diye itiraz etmiyor, ses çıkartmıyorlar. Aksine Saylak’ı onaylıyorlar.

Bürokrat Barış Saylak şunları söylüyor:

“ Doğru, 20 yılın getirdiği bir yorgunluk var mı, var. Yıpranmışlık var mı, var. Yanlışlar yok mu, var. Liyakatsızlıklar da var. Eğriye eğri, doğruya doğru.

Geziyoruz, dolaşıyoruz, bakıyoruz. Yatağan’ın, Milas’ın, Bodrum’un bu kadar göz ardı edildiği bir ortamda listelerin açıklandığı günden bu yana telefonlarım susmuyor. Bugün çarşıyı dolaştım.  Herkes “ne oldu” diye soruyor. Yani söylenecek çok şey var.

Benim için önemli olan evvel emirde, 14 Mayıs akşamı sayın cumhurbaşkanımızın, her şeye rağmen seçilmesidir. Yakup ağabeyi de Meclis’e taşıyalım. AK partiye 3 tane çok. 3 olmaz dedim. İki buçuk var. (bunları kaydetmiyor sunuz değil mi ).?

“Geldiğim mahalleye (CHP) kinim bitmez”

Devletin memuru olan Barış Saylak, isim vermeden CHP’ye kin ve intikam duygusu içinde olduğunu vurgulayarak, bakın nasıl devam ediyor:

“ Şu birlikteliği burada görmekten son derece bahtiyarım. Ben, içinize sonradan gelmiş biri olarak, zor olduğunu biliyorum.

Ben, dün geldiğim mahalleyi gayet iyi tanıyorum. Ne intikam arzularım biter, ne de kinim biter. Asla ve kata bitmez. Benim makamım, falan önemli değil. Ülke için kaygılarımız var. Milas’ta hizmet yarışı için aday oldum. Ülkede yaşananları görmüş, tecrübe etmiş bir arkadaşınızım. Sakın bunu yanlış anlamayın. Sahada ne olduğunu da biliyorum.”

“Millette para var”

Veteriner, Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, konuşmasında hayat pahalılığı ile et ve süt fiyatları konusunda da düşüncelerini aktarıyor.

“Millette para var” iddiasını da örneklerle anlatıyor. Et, süt ve gıda ürünlerdeki pahalığa savaş, pandemi, deprem ve mevsimsel koşulların sebep olduğunu söylüyor.

Barış Saylak şöyle devam ediyor:

“ Ben, kuzu çobanları ile görüştüm. Allah razı olsun diyorlar. 220 liraya kuzu kestiriliyor. 230 liraya dana kargas kestiriliyor. 14 liraya süt kardeşim. Üreten para kazanıyor.

Bugün sabah kuaför kardeşimle oturdum. ‘Barış Ağabey, bayramdan önce 4 gün boyunca gece yarısına kadar çalıştım. Bugün bankaya, kuyumcuya gittim. Millette para var’ diyor.

Şap mikrobu, güneydoğudan sokuldu bu ülkeye

Savaşın, pandeminin ve depremin yol açtığı, bir gıda sıkıntımız var, son derece normaldir. Bu yetmedi, şap hastalığı var Türkiye’de. İlk kez görülmüş bu mikrobu, güneydoğu sınırlarından bu ülkeye soktular.

Türkiye’nin her yerinde hayvan hareketleri kısıtlandı. Ağrı’daki adam şu anda Afyon’a, borsaya hayvan getiremiyor. Onun için etin fiyatı 230 lira.

Bunların hepsi Ramazan ayı öncesinde oldu. Altı buçuk milyon tavuğu bakanlık kuş gribinden dolayı itlaf etti. Bütün bunlar 6 Şubat’tan sonra gündeme geldi bu ülkede. Mevsimsel koşullardan dolayı bir pahalılık var.”

Devletin memuru, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, AKP’ye oy istemek için Muğla ve ilçelerindeki sivil toplum örgütlerini dolaşmaya devam ediyor.

Son olarak Bodrum’da görüldü…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.