Bodrum Gündem

23:59 Uygulaması Başladı…

23:59 uygulamasının önümüzdeki 2011 sezonundaki uygulamasının bir örneği bayram tatilinde yapıldı.

23:59 Uygulaması Başladı…
30.11.2010
0
A+
A-


 

 

 

 

 

 

albuterol price
23:59 Uygulaması Başladı…

 

23:59 uygulamasının önümüzdeki 2011 sezonundaki uygulamasının bir örneği bayram tatilinde yapıldı.

 

Bodrum Gündem Haber
 Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Şahin, İlçe Emniyet müdürü Niyazi Turgay ve Bodrum Belediyesi Çevre denetim Büro Amirliğine bağlı ekiplerle bayram tatilinde dünyaca ünlü Barlar Sokağı, Neyzen Tevfik Caddesi ve Cevat Şakir Caddesi′ndeki eğlence mekanlarında yapılan ses ölçüm denetimlerinde 24 işyerinin standartların üzerinde ses yüksekliği ile yayın yaptığı tespit edildi.
Bodrum Orman İlçe Şefliğinde pazartesi gecesi 21.30′da belediye, emniyet ve operasyona katılacak çevre müdürleri ile toplantı yapıldı. Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Ateş′inde Bodrum′a bizzat gelerek başlattığı ve aynı anda Fethiye ile Marmaris ilçelerinde de yapılan kontrollerde 22:00 ile 04:00 saatleri arasında Bodrum′da 70′e yakın eğlence merkezi, disko, müzikhol, bar kafeterya denetlendi.
Uzmanlar Çatılarda Bile Ölçüm Yaptılar…
Bodrum Belediyesi Çevre Denetleme Uzmanı Belgin Tüzün, dört çevre mühendisi, 4 sivil zabıta memuru ve sekiz sivil polisin katıldığı denetimler sırasında dünyaca ünlü Barlar caddesi olara bilinen Cumhuriyet Caddesi′ndeki çatıların tepesine çıkarak, çatı çatı gezip ellerinde ses ölçüm cihazları ile mekanlara ani baskınlar düzenleyen çevre mühendisleri ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.
Yaklaşık 6 saat süren denetimlerde 24 işyerinin standartların üzerinde müzik yayını yaptığı ve saat 24:00′ten sonra yayına izin verilmediği yazılı ve sözlü olarak uyarıldığı belirtildi.
Kafe ve Disko Arasında Kalan Restoran İşletmecisinin Gürültü İsyanı…
Cumhuriyet Caddesi′nde üç yıl önce açtığı restoranda turizme hizmet vermeye çalıştığını belirten ve adının açıklanmasını istemeyen bir işletmeci “Bodrum Kalesi manzaralı ve denize sıfır restoranı on yıllığına büyük paralar vererek kiraladım, yaklaşık 300 bin TL. masraf yaptım, ruhsatı aldıktan iki yıl sonra hemen sağıma ve soluma iki tane kafe açtılar. Ancak disko faaliyeti göstermeye başladılar. Restoran masalarının dibine koydukları dev kolonlar nedeniyle bırakın turistin masada oturup yemek yemesini, turist yoldan yürüyerek geçemez oldu. İflas etmek üzereyim. Denetimlerin sadece gürültü ile ilgili değil verilen ruhsata göre faaliyet yapılıp yapılmadığı da denetlenmeli, çorbacı açıp disko gibi çalıştıran, restoran açıp canlı müzik yayını yapanlar var. İşte bunlar Bodrum′da turizmi dibe vurduruyor” dedi.
Tatilcilerden Önemli Bir tespit…
İzmir′den bir haftalık tatil için eşi ile birlikte gelen, elektrik mühendisi Ali Adal “Doğrusunu isterseniz 20 yıl öncenin tatil, huzur, dinlence ve eğlence kenti Bodrum′dan eser kalmamış. Türk insanı olarak bunların neden hepsini birden yapamıyoruz, anlamakta güçlük çekiyorum. Turizmde her sektör birbirini ezerek mi ayakta kalacağını sanıyor” dedi.
Tedbirlerini Alan İşletmeciler, Uygulamadan Memnun…
Bodrum′da üç eğlence mekanı bulunan işletmeci Alim Soyer “Yaz aylarından kalma birçok eğlence mekanı kapılarını bayram için kapatmadı. Daha önce sık sık uyarıldığımız için gerekli ses izolasyonunu yapıp istenen tedbirleri almıştık. Müzik dinlenmek ve eğlenmek tabi ki tatilcilerin hakkı ancak başkalarının rahatsız edilmemesi görüşüne de katılıyoruz” dedi. Nexium online purchase Strattera
Bar işletmecisi Ali Biçer, Bodrum′da eğlence mekanlarının büyük bölümünün bayram tatilinde açık kaldığını söyledi. İşletme olarak gürültü kirliliğine karşı izolasyon yaptırdıklarını da anlatan Biçer, ” Daha önce uyarılmıştık. Bizde gerekli önlemleri aldık. Bodrum eğlence yeri mutlaka müzik yayını yapılıyor. Bodrum denilince akla eğlence geliyor. İnsanlar müzik dinlemek istiyorlar. Buraya eğlenmeye geliyorlar” dedi.
Bar işletmecisi Özlem Turhan ise “Yasal çerçevelerde canlı müzik yaptık. Bodrum gece hayatıyla meşhur. Bodrum′a gelenleri gece hayatından yoksun bırakmamak lazım” diye konuştu.
Şimdilik Uyarı, Ama Her An Ceza Uygulanabilir…
Gürültü denetimlerinin eş zamanlı olarak Bodrum, Fethiye ve Marmaris′te yapıldığını ve bayram tatili süresincede devam edeceğini belirten Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Ateş “Sivil ekipler tarafından gürültü yapan tesisin tepesinde, etrafında ölçüm yapıyoruz, daha sonra sesi kestirip yeniden ses cihazı ile ölçü yapıyoruz. Aradaki fark 5 desibeli geçerse para cezası uyguluyoruz. Daha önce tüm mekanlara gerekli yasal uyarıları yaptık. Yasalara uymayanlara karşı hoşgörü göstermeyeceğiz. Çünkü tatil yörelerinde turisti rahatsız eden unsurların başında gürültü geliyor. Çevreye gürültü yayan, turistin huzurunu bozan, turist kaçıran işletmelere tahammülümüz yok.  İkinci kez aynı suçu işleyen işletmeceler ceza ikiye katlanacak üçüncüsünde ise anında ruhsatını iptal edeceğiz” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.