Bodrum Gündem

Şimdi Sırada Esnaf Odası Var

14.02.2014
0
A+
A-

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri öncesinde önemli sivil toplum kuruluşları olan Bodrum Meslek Odaları ve derneklerinde iddialı seçimler yapıldı. Şimdi sırada Bodrum Esnaf ve Sanaatkarlar Odası seçimleri yapılacak.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-12 Şubat 2014

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri öncesinde ardı ardına yapılan seçimler bir bir sonuçlanırken, 8 Mar 2014 Propranolol 20mg günü de Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimleri yapılacak.

İlk seçim Denizciler Derneği seçimi oldu. Başkanlığı Mustafa Demiröz kazanırken kısa bir süre sonra ise Bodrum için ikinci önemli seçim olan Bodrum Ticaret Odası seçimleri gerçekleştirildi. Yoğun bir çekişme içinde geçen BODTO seçimlerinde Mahmut Kocadon Başkanlığa seçilirken 10 Meslek Komitesinin yedisini kazandı. Ardından sessiz sedasız bir şekilde Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Seçimleri yapıldı. Mustafa Uslu başkanlığı aldı. Son olarak ise Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimleri Valtrex prescription gerçekleştirildi. Şoför esnafı mevcut başkan Aytekin Çanakçı ve geçmiş dönem başkanı Mehmet Güner yerine yeni bir isim olan Hasan Kablı’yı tercih etti.

erdogan 1Şimdi sırada yerel seçimler öncesi son seçim olan Esnaf Odası Seçimi var.

40 yılı aşkın bir süredir başkanlık koltuğunda oturan Mustafa Danacı (dede) aday olmayacağını daha önceden ifade etmişti, yerine yetiştirdiği Erdoğan Başeymez Esnaf Odası Başkanlığı için aday olurken, rakip olarak 2010 yılında Bodrum Pazarcılar Derneğini kurarak başkanlığa seçilen Okan Kavak’ta adaylığını açıkladı. Böylece 8 Mart günü gerçekleştirilecek olan Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetim kurulu seçimi için hareketlilik başlamış methotrexate online oldu.

erdoğan başeymez 4ESNAFIMIZA HİZMET İÇİN HAZIRIM, GÖREVE TALİBİM…

Mustafa Danacı’nın yeni başkan olarak yetiştirdiğini ifade ettiği Erdoğan Başeymez “Bodrum Esnaf Ve Sanatkarlar Odasında, 2 dönem yönetim kurulu üyeliği, 4 yıldır da 2.başkan sıfatıyla görev yapmaktayım. 8 yılda edinmiş olduğum tecrübem ve bilgi birikimim doğrultusunda, bu seçimlerde bodrum esnaf ve sanatkarlar odası başkanlığına esnafımızın destekleri ve teveccühü doğrultusunda adayım.” şeklinde adaylık açıklaması yaptı. Bodrum Esnaf Odası Başkan adayı Erdoğan Başeymez üyeleri dolaşarak seçim çalışmalarına başlamış bulunuyor.

PAZARCILAR DERNEĞİ BAŞKANI KAVAK ADAYLIĞINI AÇIKLADI…

Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası önünde toplanan Okan Kavak ve arkadaşları Esnaf Odası Seçimlerinde “Bizde varız” diyerek bir basın açıklaması yaptı. Başkanlığını yürüttüğü Pazarcılar Derneğinin 413 üyesinin bulunduğunu ifade eden Kavak “Derneğimizi kurmadan önce yapmış olduğumuz araştırmada geçimini pazarcılık mesleğiyle temin edenlerin sıkıntılarını çözebilmek için herhangi bir sivil toplum kuruluşu olmadığını gördük ve bu eksikliği kapatabilmek pazarcı esnaflarımızın ve diğer esnaflarımızın sıkıntılarını çözmek, yerel yönetimlerle aralarında köprü kurmak amacıyla yola çıktık. Geçen dört yıl içerisinde yaptığımız çalışmalar takdir edilmiş olacak ki sadece pazarcılar esnafı olarak 413 üyeye ulaştık. Bodrum’un ticari yaşamında yıllardır varlığımızı sürdürmekteyiz. Bu sivil toplum bilinci ve yapılanmamızı üye sayımızdan aldığımız cesaretle oda yönetimine girerek taçlandırmak istedik” dedi.
okan kavak esnaf odası başkan adayıİLKEMİZ EŞİTLİK ve DEMOKRATİK OLMAK…
Neden aday olduğunu ve projelerini açıklayan Kavak sözlerini şöyle sürdürdü; “Bölgemizde bulunan esnaflarımızın sorunlarını en iyi bilen esnaflar olarak hiç kimseye memleket veya iş kolu ayırmadan herkese eşit ve demokratik olarak zamana ayırmayı sorunları mahallinde çözmeyi kendimize ilke edindik. Odaya mevcut üye arkadaşlarımla birlikte girmemiz halinde esnaflar için haftanın bir günü esnaf sıkıntılarını dinleme ve çözüme kavuşturma konusunda heyet oluşturularak çözüm süreçleri üretilmesine ayrılacaktır. Odamıza kayıtlı üye arkadaşların her türlü teknolojiyi kullanarak değişen ve gelişen kanunlardan bilgilendirilecek. Gerek görülmesi halinde toplantılar düzenlenerek kanunların ilgililer tarafından anlatılması sağlanacak. Esnafın yararına olmayan kanun değişikliklerinde platform oluşturularak ilgililer göreve davet edilecek. Zorda kalan esnaflarımızın eğitime devam eden öğrencilerine öğrenim durumlarına göre heyetimizin belirlediği miktarda eğitim yardımı yapılacak. Odamıza avukatlık hizmeti alıp zorda kalan üyelerimizin her türlü hukuki konularını çözüm noktasında avukatlar görevlendirilecek ve avukatlık ücreti odamızdan ödenerek oda üyelerimizin mağduriyeti giderilecek. Oldukça genç ve dinamik olan aynı zaman yıllarını esnaflığa adamış arkadaşlarımızla bu yola çıktık.”
okan kavak esnaf odası başkan adayı 1
40 YILLIK BAŞKANA ELEŞTİRİLER…
Adaylığını açıklayan Okan Kavak 40 yılı aşkın bir süredir başkanlığı sürdüren Mustafa Danacı ve yönetimini eleştirirken, zaten yapılması gereken hizmetlerin bile yapılamadığını iddia etti. Kavak; “Siz değerli esnafların destek vereceğinden endişemiz yoktur. Zaten bahsetmiş olduğum konular hizmetler bir odanın yapması gereken hizmetlerdir. Bugüne kadar yapılmaması manidardır. Takdir edersiniz ki tebdil i mekanda ferahlık vardır. Biz kimsenin bu tarihe kadar neleri yapmadığını eleştirmekle yola çıkmıyoruz. Ucuz siyasi söylemlerle işimiz yoktur. Keza Bodrum ve esnafları için yapılması gereken çok ama çok iş mevcuttur. Biz hizmet adayıyız bu inançla inşallah muvaffak olacağız” diyerek açıklamasını tamamladı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.