Bodrum Gündem

CHP’li Gençler Sokak Hayvanları İçin Tek Yürek

17.02.2014
0
A+
A-

Bodrum Hayvan Hakları Derneği, Gümüşlük ve Gürece’de yaşanan hayvan zehirlenmelerini ve Eskişehir’de kedi kesen Can Aksoy’u protesto etmek için eylem yaptılar. CHP Bodrum İlçe Gençlik Kolları da eyleme destek olmak için barınak hayvanları yararına kermes düzenledi.

Bodrum Gündem/16 Şubat 2014

Bodrum Hayvan Hakları Derneği üyeleri ile CHP Bodrum İlçe Gençlik Kolları Üyeleri, sokakta ve barınaklarda yaşayan hayvanların yaşadıkları sorunlara ışık tutmak için Bodrum sokak hayvanlari icin eylem (2)Belediye Meydanı’nda bir araya geldiler. Meydanda büyük bir kalabalıkla toplanan hayvan severler, ellerinde açtıkları dövizlerle tepkilerini dile getirdiler. Eyleme destek veren Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Gençlik Kolları üyeleri ayrıca Bodrum Hayvan Barınağı’ndaki hayvanların ihtiyaçlarını karşılamak adına kermes düzenleyerek, elde edilen geliri barınağa bağışladılar.

Başkan Uslu: “Kabahat kapsamından çıkıp, suç kapsamına alınmalı”

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, son zamanlarda Bodrum Yarımadası ve ülke genelinde yaşanan hayvan katliamlarını protesto ettiklerini belirtti. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Başkan Uslu, şunları söyledi: “Aslında bizi harekete geçiren son nokta; Eskişehir’de Can Aksoy adlı kişinin kendi kedisini işkence ile öldürmesi oldu ama bundan önce de ilçemizde, bir sürü beldelerde, köpek zehirlemeleri ve kedilere işkence gibi olaylar yaşanıyordu. Birinci amacımız kamuoyunda bir farkındalık yaratmak ve aynı zamanda bu eylemlerin kabahat kapsamından çıkıp, suç kapsamına alınması konusunda yetkililere duyuruda bulunmak.”

Eyleme destek olmak amacıyla meydana gelen Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Gençlik Kolları üyelerinin düzenlediği kermese de ilgi yoğun oldu. Bodrum Hayvan Barınağı’nda bulunan hayvanların ihtiyaçlarının bir kısmını da olsa karşılamak isteyen CHP’li gençler, evlerinden getirdikleri yiyecekleri Belediye Meydanı’ndaki vatandaşlara satarak barınağa destek oldular.

sokak hayvanlari icin eylem (3)Başkan Kaplan: “Onların da en az bizim kadar yaşamaya hakkı var”

CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Emrah Kaplan, Bodrum Hayvan Hakları Derneği ile birlikte yaptıkları etkinlik hakkında şu bilgileri verdi: “Kermesin amacı, buradan gelen geliri hayvan barınağına bağışlamak. Elde edilen bu kazanç, oradaki hayvanların bakımı ve temizliği için harcanacak. Hayvanlar da bu dünyanın bir parçası. Onların da en az bizim kadar yaşamaya hakkı var. Hayvanlarımıza sahip çıkmamız lazım.”

Bodrum Çarşı Gurubu da meydana gelerek eyleme destek oldu. Çarşı Üyeleri “Hiç Bir Hayvan Nankör Olmadı İnsan Kadar” yazılı bir de pankart açtılar. Sloganlara da destek olan Çarşıcılar, yaşanan hayvan zehirlenmelerinin bir an önce önüne geçilmesini istediler. Bodrum Belediye Meydanı’ndaki protestoya, evcil hayvanlarıyla birlikte gelen vatandaşlar da renkli görüntüler oluşturdu. Bodrum sokaklarında order Cytotec online “Gölge” ve order clonidine “Sosyal Köpek” olarak adlandırılan sokak köpeği de protesto boyunca, Belediye Meydanı’ndan ayrılmadı.

misoprostol online “Katillere Ceza, Canlara Adalet”

Protestoya katılanların ellerinde bulunan dövizlerde ise şunlar yazılıydı: “Merhamet Etmeyene Merhamet Olunmaz”, “Yaşam Onların da Hakkı”, “Katillere Ceza, Canlara Adalet”, “Biz Buradayız, Kedi Katili Nerede”.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.