Bodrum Gündem

VALİ ÇİÇEK: “YÖNETİMİN GÜÇLÜ OLMASINDA BASININ KATKISI BÜYÜKTÜR”

25.11.2015
0
A+
A-

purchase Zithromax vali-basın order Viagra Muğla Valisi Amir Çiçek, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü tarafından Menteşe Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Cialis online Bodrum Gündem Haber

Etkinliğe Vali Çiçek’in yanı sıra Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Cavit Okur, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada Muğla’da hizmet veren basın mensuplarının bir araya getirilmesini önemsediklerini aktaran BYEM Müdürü Cavit Okur, “Yerel basının güçlenmesi ve problemlerin çözülmesi konusunda 24 saat yanlarındayız. Ulusal basınla yarışacak yerel basın olmasını arzu ediyoruz. Yerel basının güçlenmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Muğla’daki basın mensuplarının ilkeli, topluma faydalı gazetecilik yaptıklarına inanıyorum. Etik kurallarına bağlı, ilkeli ve ahlaklı yayın temel anlayışımız olmalı” ifadelerini kullandı.

Muğla’da yerel ve ulusal medya alanında yapılan görevin Türkiye genelinde Muğla özelinde kamunun menfaati için yapıldığını dile getiren Vali Çiçek, göreve başladığı günden bugüne kadar kamuoyunun sesi olan basın mensuplarına çok değer verdiğini vurguladı.

Yönetimin güçlü ve dinamik olmasında basının katkısının büyük olduğunun altını çizen Vali Çiçek, “Yerel basının imkanlarını arttırmak, sorunlarının çözülmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Basın bizim aynamızdır. Ayna farklı olarak göstermez, olduğu gibi gösterir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi konusunda basının görevi çok önemli. Medya eleştirecek, hatalar bulacak ama kamuoyunun yanlış yönlendirilmemesi için şeffaf yönetim ilkesi doğrultusunda istişare ve karşılıklı diyalog içerisinde olmak önemli bir unsur” diye konuştu.

Yerel ve ulusal basında hizmet veren basın mensuplarının etik kurallarına uygun çalıştıklarına inandığını belirten Vali Çiçek, Kamuoyuna doğru bilgi verme konusunda gayretlisiniz. Olması gereken neyse objektif şekilde yansıtıyorsunuz. Birbirimizle istişare yapmak, paylaşımda bulunmak, hatalarımızı ve eksiklerimizi birbirimize söylemek çalışma anlayışımızdır” dedi.

Vali Çiçek Muğla’da güçlü, yeterli kapasiteli ve ilkeli çalışan medyanın Muğla’nın gücüne güç kattığının altını çizdi.

Basın mensuplarına sarı basın kartlarını asürekli taşımaları konusunda tavsiyede bulunan Vali Çiçek, çalışmalarında başarılar diledi.

Vali Çiçek’in konuşmasının ardından BYEM Şube Müdürü Erol Kütahya 2016 yılında değişecek basın kartlarına nasıl başvuru yapılacağına dair basın mensuplarına bilgi verdi.

Daha sonra, Vali Çiçek ve BYEM yetkilileri basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.