Bodrum Gündem

MUHALİF BASINA FETÖ ADI ALTINDA BASKI UYGULANIYOR…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran bodrum ziyareti (9)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Muğla ve ilçelerine yaptığı ziyaretlerin son durağı olan Bodrum’da basın özgürlüğü ve ekonominin gidişatı konusunda değerlendirmelerde bulundu. Sürecin FETÖ operasyonlarından, sol görüşlü muhaliflerin tasfiyesine doğru dönüştüğüne dikkat çekti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Muğla’daki çeşitli temaslarının ardından, CHP Bodrum İlçe Başkanlığını da ziyaret ederek Bodrumlu gazeteciler ve partililer ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Muğla Milletvekilleri Av.Akın Üstündağ, Prof.Dr.Nurettin Demir, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Muğla Gençlik Örgütü Başkanı Tufan Erkan Yakar birlikte ilçe binasına geldiler. CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, İlçe yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer tarafından karşılanan Cankurtaran partililer ile tek tek el sıkıştı. Sempatik ve güler yüzlü tavırları ile dikkat çeken Cankurtaran Türkiye gündemine dair genel bir değerlendirme yaptıktan sonra gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran bodrum ziyareti (8)BİREYSEL SİLAHLANMANIN ARTTIĞINA DİKKAT ÇEKTİ…

Bodrum Belediye Başkanı Kocadon, Milletvekilleri Prof.Demir ve Üstündağ ve İl Başkanı Alban tarafından Türkiye ve yerel gündeme dair kısa değerlendirmelerin yapıldığı konuşmaların ardından sözü alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Muğla ve ilçe ziyaretlerinde olduğu gibi, son günlerde en çok dikkat çeken konulardan birinin bireysel silahlanmanın artması olduğunu tekrar etti. Cankurtaran Halk arasında artan bu silahlanma eğilimi kontrol altına alınmalıdır.” dedi.

“SÜREÇ ARTIK FETÖ’DEN FETÖMATİK’E DÖNÜŞTÜ”…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran 15 Temmuz darbe soruşturmaları ile ilgili olarak artık bir cadı avı sürek avı yapıldığını iddia ederek, “Öyle şeyler oluyor ki bugün. Ben artık akıl tutulması değil, akıl donması diyorum. AYM’nin 2 üyesi gözaltına alındı. Süreç artık FETÖ’den, Fetömatik’e dönüştü. İstediğin zaman akla, istediğin zaman karala, adını da Fetömatik koy” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran bodrum ziyareti (7)“SOLCU MUHALİFLER FETÖ ADI ALTINDA TASFİYE EDİLİYOR”…

Genel değerlendirmelerine “Hazır süreç de buna uygun diye PKK’lı öğretmen adı altında Doğu illerinde Eğitim Sen, KESK gibi sol sendikalara yakın olan muhalif görüşlü öğretmenlerin tamamının tasfiyesi planlanıyorsa bu toplumsal barış adına çok büyük bir hata olur.” diyerek devam eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, turizm ile ilgili olarak da “Turizm sadece bir ülkeden gelecek turistle kurtulmaz.” dedi.

“OHAL DURUMUNUN UZATILMASINA KESİNLİKLE KARŞIYIZ”…

Cankurtaran, Olağanüstü hal durumunun uzatılmasına karşı olduklarını belirterek, şöyle konuştu; “Olağanüstü Hal süreci biter, Türkiye normal demokrasi zemininde siyaset yapmaya devam eder. Milletin seçtiği temsilcilerle, yasama görevini yapar. TBMM’yi kimse daha fazla işlevsizleştiremez. Kanun Hükmünde Kararnamelerle anayasaya aykırı bir şekilde devleti yeniden inşa edemez”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran bodrum ziyareti (6)“ÖZGÜR DÜŞÜNCEYİ TIKADIĞINIZ TAKTİRDE, BU ÜLKENİN ÖNÜ TIKANIR”…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, daha sonra bir gazetecinin basın ve basın özgürlüğü konusundaki sorusuna karşılık şu değerlendirmeyi yaptı; “Bir ülkede özgür basın susturulursa, o ülke susar. Bir ülkede muhalif diye, basın mensubu tutuklanıyorsa, o ülkede bütün zihinler tutuklanmış demektir. Özgür düşünceyi tıkadığınız takdirde, bu ülkenin önü tıkanır. Biz yazarlar, medya mensupları konusunda, özel olarak hassasiyetimizi ifade ediyoruz. Ayrıca gözaltına alınma sürelerinin uzunluğu, ayrıca tutuklanma süreci içinde yaşanılan olumsuzluklar, hapishanedeki yaşam zorlukları, yaşam standartlarının çok düşürülmüş olması konusunda da gerekli uyarıları yapıyoruz. Bir an önce haksız, muhalife karşı, özgür basına karşı yapılan baskının kalkması için elimizden geleni yapacağız. Çok acı bir şey, muhalif basının FETÖ adı altında bir sürek avına dönüşmesi utanç verici bir şey”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran bodrum ziyareti (5)“EKONOMİNİN GİDİŞATI ENDİŞE VERİCİ”…

Gazetecilerin Cankurtaran’a ekonominin gidişatı ile ilgili görüşlerini sorması üzerine, kendisinin de ekonomist olduğunu belirterek şunları söyledi; “Ekonomi uzun süredir üretim üzerine değil, taşıma su ile götürülüyor. Ekonomiyi sağ partiler, istikrar ve büyüme üzerine kurar. İstikrar ve büyüme üzerine kurulmuş bir ekonominin cari açığın ne olduğu, vatandaşın maaşını aldıktan sonra, emeklinin maaşını aldıktan sonra cebinde kaç gün sonra kaç lira kaldığına bakmaz. Bu kapitalist sitemin ekonomiye bakış açısıdır. Ama sol partiler her zaman istihdam ve gelir dağılımındaki eşitlik der. Buraya baktığınız da gelir dağılımındaki eşitlik, gider dağılımındaki eşitliğe de yansır.”

Cankurtaran, ekonominin bu duruma getirilmesinin AK Parti tarafından bilinçli olarak yapıldığını, üretim ekonomisi yerine tüketim ekonomisini teşvik ettiğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran ve milletvekilleri basına kapalı bölümde partililer ile görüş alışverişinde bulundular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.