Bodrum Gündem

ÖZEL BODRUM HASTANESİ, DEPREM SONRASI RİSKLER HAKKINDA UYARIYOR…

ÖZEL BODRUM HASTANESİ, DEPREM SONRASI RİSKLER HAKKINDA UYARIYOR…

OBH1Bodrum’da meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında yaşanan artçı sarsıntılar tüm Bodrumlulara korku ve endişeli günler yaşatırken, Özel Bodrum Hastanesi, deprem ve sonrasında yaşanabilecek riskler ve alınabilecek önlemler hakkında uyarıyor.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’un tamamında şiddetli olarak hissedilen depremde birçok kişi yüksekten atlama sonrası kırık ve kesi gibi yaralanma şikayetleriyle hastanelere başvurdu. Korkunun etkisiyle balkon ve pencerelerden atlayan birçok kişi yaralanırken depremin yarattığı korku ve endişe kalp krizi vakalarını da beraberinde getirdi.

Özel Bodrum Hastanesi Kardiyoloji uzmanı Dr. Nejat Sönmez, deprem sırasında vücuttan salgılanan stres hormonunun fazlalaşması kalp hızının artmasına ve kalp damarlarının spazmına yol açabileceğine dikkat çekerek; “ Deprem esnasında birçok kişinin yaşadığı korku ve endişe beraberinde beklenmeyen kalp krizlerini hatta ani ölümleri de beraberinde getirir.  Uzun vadede ise deprem sonrası endişe ve korkuların daha da derinleşmesi yüksek tansiyon hastalarını riskli gruba sokar. Bu durum kişinin kalp krizi ve ani ölüm riskini artırır. Bu nedenle psikolojik yardım almak önemli” diyor.

Özel Bodrum Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Barış Coşkun ise deprem sırasında panik yapılmaması, balkon ve pencerelerden atlanmaması gerektiğine dikkat çekerek;  “Yaşadığımız son depremde balkondan atlayarak yaralanan birçok kişi hastanemize geldi. Kırık vakalarında sağlık ekipleri gelinceye kadar hastayı hareket ettirmemek önem taşır. Eğer kol etkilendiyse, doku hasarına yol açmamak amacıyla mutlaka yüzük ve saat gibi eşyaları çıkarmalısınız. Alçınız uygulandıktan sonra da gelişebilecek önemli komplikasyonlar vardır. Basınç yaraları bunlardan biridir. Ağrı ve yanma bu sorunun en önemli belirtisidir. Alçı gereğinden fazla sıkıldığında ya da alçı içinde kanama ve su toplama devam ederse bu durum dolaşım bozukluğuna neden olur. Kan toplanmaya başlar ve his bozukluğu, şişme ve en sonunda da kangren oluşabilir. Her kırığın farklı bir komplikasyon belirtisi olacağından hastalarımızın herhangi bir farklılık hissettiklerinde hemen hastaneye başvurmaları gerekir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.