Bodrum Gündem

Muğlada helikopter kazası

Muğlanın Milas ilçesinde yangın söndürme helikopteri düştü

Muğlada helikopter kazası
19.06.2009
0
A+
A-

 

Milas ilçesi yakınlarındaki Geyik Barajı′na düşen orman yangını söndürme helikopterinin Ukraynalı pilotları, yakınlarını arayıp sağlık durumlarının iyi olduğunu duyurdu.


 


order Indocin online

Kazadan sonra şok yaşayan ve Milas Devlet Hastanesi′ne kaldırılan helikopterin Başpilotu Vizkoor Lyuynoc, yakınlarını arayarak sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Lyuynoc, kendisinin iyi olduğunu belirterek yakınlarının endişe etmemesini istedi.


 


Milas Geyik Barajı′na düşen helikopterde Ukraynalı Başpilot Vizkoor Lyuynoc, ikinci pilot Vyofheslav Sherstobitov ve uçuş teknisyeni Volodymr Koshel yüzerek kıyıya çıkmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Aynı helikopterde bulunan Emekli Pilot Binbaşı Tanju Tezgel ile Orman Muhafaza Memuru Ali Ekin′i arama çalışmaları devam ediyor.


Bilindiği gibi saat 12.55′te, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü′nün sorumluluk alanındaki Aydın Orman İşletmesi Akçaova Bölgesi Kabalar köyü yakınında bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Bu yangını söndürmek üzere biri Muğla merkezde biri Milas′ta birisi de Marmaris′te ve birisi de Aydın′da konuşlandırılan dört helikopterle bir yangın uçağı yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Milas Orman İşletmesi′nde konuşlandırılan ve Ukrayna′dan kiralanan yangın helikopteri saat 13.30 sıralarında orman yangınına su sıkmak için Geyik Barajına alçaldığı sırada helikopter henüz belirlenemeyen bir nedenle Baraj Gölü′ne çakıldı.


 


Geyik Barajına düşen Comof 32 URAAL tipi yangın söndürme uçağında 3′ü Ukraynalı 2′si Türk toplam beş kişi vardı. Geyik Barajı′nın tam ortasına düşen helikopter suyun derinliklerine indi. Helikopterde bulunan Ukraynalı baş pilot Vizkoor Lyuynoc, ikinci pilot Vyofheslav Sherstobitov ve uçuş teknisyeni Volodymr Koshel yüzerek kıyıya çıktı. Emekli Pilot Binbaşı Tanju Tezgel ile Orman Muhafaza Memuru Ali Ekin ise bulunamadı. Kayıp iki kişinin bulunması için balık adamlar gölde arama ve kurtarma çalışmasına
devam ediyor.


Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, üzücü kazada yüzerek kıyıya çıkan Ukrayna uyruklu üç pilotun Milas′ta tedavilerinin yapıldığını ve şu an sağlık durumlarının iyi olduğunu diğer iki personelin bulunması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.


order Propranolol online

 


Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Çine ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden ve Milas′taki Geyik Barajı′ndan su alırken düşen helikopterde 3 Rus ve 1 Türk pilot ile 1 orman görevlisinin bulunduğunu bildirdi. Orman İşletme Bölge Müdürü Aydın, hem yangını söndürme çalışmalarının hem de arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

TANJU TEZGEL, İSTEKTEPE′NİN ARKADAŞI ÇIKTI
Anti Viral

ARAMA ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLADI

Aydın′ın Çine İlçesi Akçova beldesindeki yangına su taşırken Muğla′nın Milas İlçesi yakınlarındaki Geyik Barajı′na düşen söndürme helikopterinde bulunan iki kişiyi arama çalışmalarına bugün sabah yeniden başlandı.

Havanın aydınlanması ile çevre illerden gelen sivil savunma ekipleri ile dalgıçlar çalışmalara başladı. Bu arada düşen helikopterin aynı tip ve modeli olay yerine getirilerek dalgıçlara gösterildi. Baraj kenarına indirilen helikopterde inceleme yapan dalgıçlar, helikopterin neresinden giriş çıkış yapılabileceğini ve kayıp pilot ile orman muhafaza memurunun helikopterin içerisinde olup olmayacakları konusunda mütalaada bulundu. Dalgıçlar helikopterdeki incelemelerinin ardından yeniden baraj gölüne atlayarak
aramalara başladı. Bu arada sivil savunma ekipleri de botlarla baraj gölü üzerinde tarama çalışmalarına başladı.

Ümitlerin tükenme noktasına ulaştığı arama çalışmalarında, bölgede güvenlik ve sağlık ekipleri hazır tutuluyor.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci de olay yerine geldi. Orman Genel Müdürü Kahveci, önce helikopterle bölgede havadan incelemelerde bulundu. Ekiplerin dünden beri kayıp olan emekli Pilot Binbaşı Tanju Tezgel ile Orman Muhafaza Memuru Ali Ekin′i arama çalışmaları devam ediyor.



 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.