Bodrum Gündem

KOYLAR, SANAL KARTLA DENETLENECEK…

– MUĞLA MAHALLİ ÇEVRE KURULUNDA KOYLARDAKİ KİRLİLİĞİN AZALTILMASI AMACIYLA İL DIŞINDAN GELEN HER TEKNE VE YATA DİJİTAL KART UYGULAMASI BAŞLIYOR.
– AYRICA TEKNE VE YATLARIN SİNTİNE ATIKLARINI BOYŞALTMALARI İÇİN 30 ATIK TOPLAMA MERKEZİ KURULACAK.

KOYLAR, SANAL KARTLA DENETLENECEK…
04.07.2009
0
A+
A-

Muğla Mahallî Çevre Kurulu, Deniz Araçlarından Kaynaklanan Atıkların Kontrolü konusundaki tek maddeyi karar bağlamak amacıyla Vali Ahmet Altıparmak’ın başkanlığında toplandı. purchase Naltrexone
Toplantıda pilot bölge seçilen Muğla’da, gemi ve teknelerin pis su ve sintine atıklarını boşaltabilmeleri için 30 atık toplama merkezi kurulduğu ve bölgedeki 8 bin günübirlik ve mavi tur teknesine ‘Dijital kart’ dağıtılacağı açıklandı.Dijital kart sistemiyle, teknelerin bıraktıkları atık oranları dijital kartlara işlenecek ve yetkili kurumlar tarafından incelenerek doğruluğu teyit edilecek. Yanlış bilgi veren tekne sahiplerine ise 5 bin TL ile 65 bin TL arasında ceza kesileceği açıklandı.
Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun ‘Dijital Kart’ sisteminin başlatılması için talimat verdiğini ve uygulama konusunda sürekli bilgi aldığını söyledi. Vali Altıparmak dijital kartların tekne sahiplerine ücretsiz dağıtılacağını belirterek, “Bölgemizdeki yat, günübirlik tekne ve mavi tur tekneleri, sintine ve atık sularının deşarjını artık bölgede kurulan 30 atık noktasına yapacaktır. Atık bırakma sistemi eskiden karne şeklindeki belgelere işleniyordu. Bu nedenle takibi ve gerçekliği net olmuyordu. Karne sistemi yerine uygulamaya koyacağımız ‘Dijital Kart’ sistemiyle teknelerin büyüklüğü, depoları ve atıklarının miktarı hesaplanabilecek ve beyanları ile karşılaştırılacaktır. Tekne sahiplerinin beyanları ile dijital karta işlenen veriler birbirine tutmazsa, cezai yaptırım uygulanacaktır” dedi.
Vali Altıparmak, il dışından misafir olarak koyları ziyaret eden teknelerinde bu karta sahip olma zorunluluğunun olduğunu kaydederek, kartların basım aşamasında olduğunun ve tüm tekne sahiplerini bu karta ücretsiz sahip olacaklarını kaydetti.
AÇIKTAKİ TEKNELERDE TAKİP EDİLECEK buy levonorgestrel
Muğla İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Şahin de, önceki dönemlerde açıklarda bulunan tekne ve yatların atık kontrolünün yapılmasının sağlıklı yapılamadığını kaydederek, “Açıklarda bulunan teknelerin atık tankları, mobil kart okuyucular sayesinde artık yerinde incelenebilecektir. 5 adet mobil kart okuyucu ile şüpheli görülen teknelere gidilerek son atık işleme tarihi, miktarı ve tank büyüklüğü hesaplanacak ve denize atık bırakıp bırakmadığı anlaşılabilecektir. Gemilerin pis su tanklarına, açık denizde seyri seferde kontrol dışı boşaltımların engellenmesi ve bunun tespiti amacıyla Çevre ve Sağlık mevzuatı açısından sakınca görülmeyen renklendirici tabletlerin kullanılması da alınan kararlar arasındadır” diye konuştu. cheap Cialis Soft

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.