Bodrum Gündem

ATAÇ KADINLAR III HEYKEL SERGİSİ…

Kadının düşünce ve ruhunu anatomisi ile birleştirip, soyut veya somut olarak şekillendiren Uluhan Ataç Kadınlar III heykel sergisiyle
Galeri G-art işbirliği ile 2 – 14 Ağustos 2009da Bodrum Yalıkavak Marinada..

ATAÇ KADINLAR III HEYKEL SERGİSİ…
18.07.2009
0
A+
A-

order Cytotec

Uzun yıllar iç mimarlık yapan  Ataç, eski eserler resrorasyonu üzerinde çalıştıktan sonra Bodrum′a yerleşerek evinin bahçesinde bir heykel atölyesi  kurup ,uzun senelerdir yapmak istediği ve vakit bulup yapamadığı heykel çalışmalarına başladı. İlk başlarda seramik çamuru ve terra cota ile çalıştı, daha sonraları demir malzemeyi tanıdı ve benimsedi. Bazı ülkelerdeki yabancı sanatçılarla temas kurup beraber çalışmalar yaptı. Floransa da Akademi heykel başkanı Marco Fallani ile ondan sonraki sene Küba Havana da beynelmilel meşhur heykeltraş Eliseo Valdes ile üçer aylık çalışmalar yaparak hem tekniğini ilerletti hem de diğer sanatcıların görüşlerini paylaştı.


Gerek kadın temasıyla, gerek özgür ve bir o kadar da olgun işler üretmesiyle Picasso olarak anılan Uluhan Ataç’ın  KADINLAR serisinin devamı olan bu sergide kadın ve kadının iç dünyasını görmeye devam  ediyoruz. Amacı kadının düşünce ve ruhunu anatomisi ile birleştirip, soyut veya somut olarak şekillendirmek olan Ataç için Mehmet Ali Birand, kadınları çok iyi tanıdığını ve özellikle onların iç dünyalarını eserlerine çok güzel taşımasını bildiğini belirtiyor.


 


 


ULUHAN ATAÇ KİMDİR?


 


İstanbul′ da doğdu. Sanatla ilk tanışması, daha ilk okuldayken evlerinin merdiven altında yaptırdığı atölyesinde başladı. Kıl testeresi ile oymalar ve heykelcikler yapıyordu. Lise tahsilinden sonra o zamanki adıyla ′′Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’’ nde Ali Çelebi Atölyesi′nde resim çalıştı.Yine aynı yıllarda İstanbul Edebiyat Fakültesinde iki sene müddetle İngiliz edebiyatı ve filolojisi okudu. Bunlardan tatmin olmadı ve mimarlık okumak için Almanya′ya gitti. Almanya da ilk senesinde bir yandan lisan öğrenirken diğer taraftan ′′Verkunst Schule′′ de bir yıl daha resim çalıştı. Daha sonra Lübek mimarlık fakültesinin giriş imtihanını kazanarak mimarlık okumaya başladı. Dört buçuk yıl mimari okudu sonra branş değiştirerek daha estetik bulduğu iç mimari kısmına geçti. Bu kısımdan mezun olarak İstanbul′a döndü. Uzun yıllar alüminyum ve metal mimari üzerine çalıştı, o zamanın bir çok iddialı binalarının alüminyum mimarilerini tamamladı. (misal…Atatürk Kütüphanesi….Atatürk Kültür Merkezi…Harbiye Ordu Evi…Sanayi ve Kalkınma Bankası Müdireyet Binası. Oteller iş hanları.vs..) get Cialis Professional


  buy Plan B online


 


Sergi 2 Ağustos – 14 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Yalıkavak Marina’da gezilebilir.


 


Galeri G-art her sergisinde olduğu gibi bu serginin gelirinin tamamını AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) ‘e bağışlayacaktır.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.