Bodrum Gündem

YASAĞIN İLK GÜNÜNDE, EYLEM YAPARAK KOYLARA GİRDİLER…

YASAĞIN İLK GÜNÜNDE 10. YIL VE MEHTER MARŞI SÖYLEYEREK KOYLARA GİRDİLER

YASAĞIN İLK GÜNÜNDE, EYLEM YAPARAK KOYLARA GİRDİLER…
02.08.2009
0
A+
A-

buy Promethasin

Fethiye’nin Göcek Körfezi’nde 1 Ağustos’tan itibaren giriş yasaklanan koylara günübirlik tur tekneleri bugün 10. Yıl ve Mehter marşları çalarak ve söyleyerek koylara giriş yaptı. Teknecilerin eylemlerine yerli ve yabancı turistler alkışlarla ‘Bu koylar bizimdir, bizim olacak’ diyerek tepkilerini gösterdi.
Bilindiği gibi; Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Koruma Kurumu tarafından Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi, Göcek Körfezi ile Göcek- Dalaman Koyları Koruma ve Kullanma Usul ve Esaslarına göre, teknelerin koyları kirlettiği ve tarihi kalıntılara zarar verdiği gerekçesiyle günübirlik tur teknelerinin koylara girişi yasaklanmıştı.
Fethiye’de günübirlik tur teknesi sahibi olan tekneciler, 1 Ağustos’tan itibaren Göcek ve Dalaman Koylarını getirilen yasakla ilgili eylemlerini sürdürmeye devam ediyor. Bugün başlayan yasakla birlikte, günübirlik tur tekneleri müşterileriyle birlikte bugün koylara toplu halde düzenledikleri eylemle giriş yaptı. Göcek’in hemen karşısında bulunan Yassıca Adası’na giriş yapan 20’ye yakın günübirlik tur teknesi 10. Yıl ve Mehter Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi. Teknede bulunan yerli ve yabancı turistlerde alkış tutarak ve Türk Bayrağı açarak ‘Bu koylar bizimdir, bizim kalacak’ diyerek tezahürat yaptı.
Koyların kapatılmasıyla ilgili yapılan imza kampanyasında 8 bin imzaya ulaştıklarını belirten Fulya 8 teknesinin kaptanı Ramazan Vardar “Biz, tek ekmek kapımız olan bu koylara ve denize sahip çıkmak istiyoruz. Teknelerimizde bizimle beraber olan bütün müşterilerimiz bize destek veriyor. Sabah saatlerinde Yassıca Adası’na giren bazı teknelerin girişine izin verilmediğini biliyoruz. Biz koylarımızı geri istiyoruz. Neden sadece biz onu da anlayabilmiş değiliz. Bizler devletten bu konuda destek bekliyoruz” dedi.
Günübirlik tur teknesinde tatilini yapan Seval Ocakbaşı “Bu ülkede yasalar her zamanki gibi parası olandan yana. Göcek’te özellikle yabancılar kalıyor. Yani Türkiye’nin kalburüstü kısmı. Demek ki bundan sonra bizim gibi orta halliler, böyle tekne gezilirini göremeyecek. İnsanlar bu güzelliklerden bir şekilde mahrum edilecekler. Çok saçma buluyorum” diye konuştu.
Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak da, bugün yaptığı açıklamada yasak uygulamasının şimdilik durdurulduğunu, teknecilerle yapılacak görüşmelerden sonra yasağın tamamen başlayacağını belirtti. purchase Baclofen

order Paxil online
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.