Bodrum Gündem

Bodrum un BİLİM ve KÜLTÜR ŞEHRİ Olması İçin Bir Adım da MARMARA KOLLEJİ nden…

Uluslararası Edebiyat Sempozyumu, Bodrum Marmara Kollejinde başlıyor.

Bodrum un BİLİM ve KÜLTÜR ŞEHRİ Olması İçin Bir Adım da MARMARA KOLLEJİ nden…
23.09.2009
0
A+
A-

Bodrum Marmara Koleji bir ilke daha imza atarak, Türkçe yazan Uluslararası Türk Çocuk Edebiyatı’nda söz sahibi edebiyatçıları ve yazarları Bodrum’da ağırlıyor.


25 Eylül – 1 Ekim 2009 tarihleri arasında Bodrum Marmara Koleji Halikarnassos Kültür Merkezi’nde 45 edebiyatçının katılımı ile gerçekleşecek olan XVIII. Kibatek Edebiyat Sempozyumu’nun açılışı 25 Eylül Saat:10.30’da yapılıyor.


Bitez Yalısı’nda konaklayacak Türkiye, Azerbeycan, Almanya, Kosova, Makedonya, Gagavuz ve Ukrayna gibi ülkelerden konuk edilen Türk Çocuk Edebiyatçıları ve akademisyenleri, bildirilerini sunmak ve Bodrumlularla tanışmak üzere Bodrum’a geliyor.


 


Geçen dönem Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan da, sorun odaklı bir konuya değinerek “Türk Çocuk Edebiyatı’nda Drama ve Özel Eğitim” konulu bildiriyle sempozyuma katılıyor.


 


Bir hafta boyunca yoğun bir programla masaya yatırılacak konulara Dusod’dan Yazar Filiz Tosyalı ve Kibatek’ten Yazar İsmail Bozkurt başkanlık ediyor.  19. kez sempozyum düzenleyen Kıbrıs Avrasya Edebiyatçılar Vakfi ve Bodrum’da kültürel etkinlikleriyle yer eden Dusod Dernegi ile işbirliği içinde yürütülen çalışmalar Çizgi Roman Atölyesi, Yazar İmzaları ve çocuklarla söyleşiler gibi etkinlikleri de bünyesinde barındırıyor. cheap Clonidine


 


5 Oturum – 5 etkinlik ve gezilerle devam edecek sempozyuma Bodrumlu sair ve yazarlar da konuk olarak katılıyor. Halka ve basına açık olarak gerçekleşecek olan sempozyum sonunda, toplanan bildirileri bir kitap haline getirilecek ve dünyanın değişik eğitim kurumları ve kütüphanelerine gönderilecek. buy Sildenafil Citrate buy Ventolin no prescription


 

3 kurumun ortaklaşa organize ettiği ve bir yıllık bir çalışmayla hazırladığı bu sempozyum, Türk Çocuk Edebiyatı’na büyük bir katkı sağlamayı hedefleniyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.