Bodrum Gündem

ÇILGIN TÜRKLER TEK VUCUT YÜRÜDÜLER…

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bodrumda da büyük bir coşku ve katılımla kutlandı.

ÇILGIN TÜRKLER TEK VUCUT YÜRÜDÜLER…
30.10.2009
0
A+
A-

Kutlamalar, 28 Ekim Çarşamba günü saat 13.00 ‘da Atatürk Heykeli önünde çelenk sunma töreni ile başladı. Törene Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Yıldızhan, Garnizon Komutanı Albay Deniz Şayan, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet Tufan Turan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, kamu daireleri ve okullar katıldı. Çelenk sunma töreninde Kurtuluş Savaşı’nda hayatlarını kaybetmiş şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okunmasının ardından Atatürk Heykeli önüne çelenklerin sunulmasının ardından tören son buldu.


cheap Prozac

29 Ekim Perşembe günü, Bodrum Şehir Stadı’nda resmi kutlama törenleri başladı. Saat 10.00′da başlayan törenlerde, okulların Cumhuriyet Bayramı için hazırladıkları gösteriler yeraldı. Gösterilere Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Bodrum Belediye Başkan Vekili Hüseyin Yıldızhan, Garnizon Komutanı Albay Deniz Şayan, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet Tufan Turan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay ve vatandaşlarımız katıldı. Öğrencilerin, günün anlam ve önemini anlatan şiirler okumalarının ardından, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir bir konuşma yaptı. Törenlerde BOFAD folklor ekibinin halk oyunları gösterileri büyük ilgi gördü. Bodrum Lisesi Bando takımının ve okulların geçiş töreniyle son bulan programın ardından, Gazeteci Güngör Dalay’ın derleyerek hazırladığı “Atatürk Fotoğrafları Sergisi”nin açılışı Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı; sergiye vatandaşlarımızın ilgisi yoğun oldu. Ç.Y.D.D. Bodrum Şubesi′nin, Bodrum Belediyesi Meclis Salonu′nda Saat 12.30’da düzenlediği Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar dinletisi ile kuru fasulye-pilav dağıtımının yer aldığı  programa Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Yıldızhan’ın da katıldı ve etkinlik Devrim Arabaları filmi gösteriminin ardından son buldu.  


Bodrum Milta Marina’da buluşan onlarca vatandaş, Cumhuriyet Yürüyüşü için tek vücut oldular, Saat 19.00′da başlayan Fener Alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü, binlerce vatandaşlarımızın katılımıyla İskele Meydanına kadar devam etti. Kortej, Bodrum Lisesi Bando Ekibiyle birlikte İskele Meydanı’na vardığında, Bodrum Belediyesi’nce hazırlanan programda ilk önce havai fişek gösterileri yer aldı ve bayram coşkusunu daha da renklendirdi.


Bofad ekibinin Bodrum yöresi halk oyunları ardından sahne alan Bodrum Lisesi Müzik Topluluğu da seyircilerden büyük alkış aldılar. Öğrenciler Fulden Yaman- Ecem Ördek- Sergen Çakan’ın “Ankara“ parçasını gitar ve yan flütle seslendirmelerinin ardından Merve Uzun, bağlama ile “yeşil başlı gövel ördek” parçasını seslendirdi; Ayşegül Tiryaki -Nursu Akalın ise gitar eşliğinde “kör düğüm” parçasını seslendirdiler.  Sahneye en son çıkan Emin ve ekibi, seslendirdikleri populer parçalardan oluşan repertuarları ile büyük beğeni topladı. Gece tüm coşkusuyla devam etti. buy Colchicine buy Ventolin

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.