Bodrum Gündem

Konacıkta A l t e r n a t i f Enerji Dönemi…

Güneş ve rüzgâr enerjilerinden elektrik üretimi. Kamusal Alanlarda natif enerji kaynakları araştırılıyor.

Konacıkta A l t e r n a t i f Enerji Dönemi…
28.02.2010
0
A+
A-


Konacık Belediyesi’nin, Marmara Üniversitesi Yeni Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile  “Enerjinin etkin kullanımı ve Kamusal alanda alternatif enerji kaynaklarının kullanımının araştırılması” konularında yaptığı çalışmalar devam ediyor.


 


Accutane price Konacık Belediyesi ve Marmara Üniversitesi Yeni Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile devam eden çalışmaların yanı sıra rüzgâr tribünü ve güneş pillerini kullanabilmek için Ankara merkezli PİK Enerji Yetkilileri ile saha çalışmaları başladı. Bu çalışmalar kapsamında saha araştırmasına yardımcı olmak üzere PİK Enerji Yetkilileri Konacık Belediyesi’ni ziyaret etti.


Konacık Belediyesi’ni ziyaret eden PİK Enerji Yetkilileri ile daha sonra Konacık Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi’ne geçilerek, uygun saha araştırmaları yapıldı. Konacık Sanayi Sitesi’ni de gezen PİK Enerji Genel Müdürü Nursen Tamer şunları söyledi: “ Rüzgâr ve güneş enerjisi konularında arazi çalışmaları yapmak üzere buradayız. Şuanda da Konacık Sanayi Sitesi’nde güneş enerjisi konusunda bir çalışma yapıyoruz. Bundan sonra da rüzgâr enerjisi ile ilgili bir çalışma yaparak, güneş ve rüzgâr enerjilerinden elektrik üretimi ile belediyemize destek olmaya çalışacağız.” treat adenoma of prostate


Konacık Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi Sorumlusu Çevre Mühendisi Servet Erol ise; “ Marmara Üniversitesi Yeni Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile yaptığımız çalışmalar ve planladığımız uygulamalar için araştırmalarımız hız kazanmıştır. Bunun bir örneği olarak da sektörün içindeki firmaları misafir ederek, teknik bilgileri paylaşmaktayız. İlk amacımız Konacık belde sınırlarımız içerisinde rüzgâr ölçüm direği uygulamasına geçerek, bölgemizdeki rüzgâr enerji verimliliğini netleştirmektir.” dedi.


 


 


Nexium online  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.