Bodrum Gündem

Baba Oğul Gökova Körfezinin 60 metre Dibini Temizledi..

Aksona Memet adı ile tanınan, Bodrumlu dalgıç ve yat turizmcisi Mehmet Baş ve oğlu Bodrum Belediyesi ve Denizciler Derneğinin desteğini de alarak, Gökova Körfezinde dip temizliği yaptı.

Baba Oğul Gökova Körfezinin 60 metre Dibini Temizledi..
13.11.2009
0
A+
A-

Mehmet Baş, Gökova Körfezi, Akbük ve Tuzla Koyları civarlarında 3 gün boyunca dip temizliği yaparak, balık ağlarını temizledi. Vermox without prescription 40 metre ile cheap Robaxin 60 metre arası derinliğe dalışlar yaparak topladıkları balık ağlarını, Bodrum Limanında halka ve basın mensuplarına gösterdi.


buy Cialis soft tabs  


“Aksona Memet” ve dalgıç ekibi tarafından, körfez diplerinden çıkan ağları, yelken direğine kaldırarak ilgi ile izleyen vatandaşları bilgilendirmeye çalıştı. Dipten çıkan ağları görenler, hayretle karşıladılar.”Aksona Memet” lakaplı Mehmet Baş şunları söyledi “Deniz dibinde yüzlerce metre kareye yayılan bu ağlar, deniz dibindeki canlı yaşamını öldürüyorlar. Bu küçük gözlü ağlar,yosunlarla kaplanarak deniz dibini yüzlerce metre kaplıyor. Yaptığım dalışlarda bu kirliği görüyordum ve bir şeyler yapmak istiyordum. Bodrum Belediyesi ve Denizciler Derneği bana destek verdiler. Üç gün boyunca, oğlumla ve dalgıç ekibimle birlikte bu pisliği topladık. Yaptığımız bu zorlu görevden dolayı çok mutluyuz” dedi.


 


Balıkçılar, ağları kayalara takıldığında, ağlarını keserek denize bırakıldığı, deniz dibinde yosunlaşarak bir tabaka meydana getirdiği ve dipte balık veya deniz bitkilerinin yaşamasını engellediği belirtiliyor. Takılan ağların balıkçılar tarafından, işin kolayına kaçarak ağları kesiyorlar. Balıkçıların bu konuda çok hassas olmalarını isteyen Mehmet Baş, “Buralar hepimizin, çocuklarımıza bırakacak bir şeyler olsun istiyorsak, daha dikkatli olmalıyız. Buralar bizim ekmek teknemiz. Ben buraların temizliğini yaparak vicdanen rahatım. Geçen senede kendi olanaklarımla temizlik yaptım, bir kuruş yardım eden olmadı, ama helal olsun Bodrum’umuza”  dedi. Bodrum Belediyesi’nin Körfez temizliği için 4 bin lira, Denizciler Derneği ise 300 litre motorin yardımda bulunduğu, bu tür temizlik için özel firmaların 10 bin ile 15 bin lira teklif verdiği öğrenildi.


Toplanan yüzlerce metre atık ağlar, Bodrum Belediyesinin çöp araçları ile şehir çöplüğüne taşındı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.