Bodrum Gündem

2009da golf için 380 bin kişi geldi

Türkiyenin İspanya, Portekiz, Güney Fransa gibi ülkelerden müşterileri çaldığını söyledi. Göktuna, 2008 yılında 300 bin olan golf oynamaya gelen turist sayısı 2009da 380 bine çıktı dedi.

2009da golf için 380 bin kişi geldi
03.12.2009
0
A+
A-

Avrupa ve Amerika’da bazı golf turnuvalarının iptal edilmesine neden olan global kriz, 2009 yılında Türkiye’de beklenenin aksine golf turizmini olumlu etkiledi. Türkiye’ye golf oynamaya gelen turist sayısı 2007 yılında sadece 250 bin iken, bu rakam 2008’da 300 bine çıkmıştı. 2009 yılında Türkiye’ye golf oynamaya gelen turist sayısının 150 hatta 100 bine düşmesi beklenirken yüzde 30 artışla 380 bine ulaştı, 600 bin oyun oynandı.

National Golf Club Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktuna, yüzde 30’luk artışın özellikle ekonomik kriz döneminde çok olumlu olduğunu belirterek, “Daha pahalı destinasyonları tercih edenler ucuz olduğu için Türkiye’yi seçtiler. İspanya, Portekiz, Güney Fransa gibi ülkelerin müşterilerini çaldık. Türkiye’de 80 avro olan bir kişiye maliyet, İspanya’da 180 ile 360 avro arasında değişiyor. Fiyatların yukarıya çıkması için Kadriye, Belek gibi yerlerin kentleşmesi tamamlanmalı. 14 kilometre alan içinde 14 adet golf sahası var. Belek’te şu anda bu alanda yeni yatırım yapılmıyor” dedi.


Kadın turnuvası yeniden Levitra online
Ayrıca bu yıl ertelenen Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın (LET) Türkiye ayağı ‘Turkish Ladies Open’ın 2010 yılında düzenleneceğini duyuran Göktuna, “Erkeklerin turunun maliyeti 5 milyon avro’yu buluyor. Golfü uzaylı sporu gibi görüyorlar bunun için sponsor bulamıyoruz. Bunun için Ladies Cup’ı düzenliyoruz, çünkü maliyeti daha düşük. Bu yıl sponsorluk nedeniyle yapamadığımız turnuvayı gelecek yıl mayısın birinci haftasında gerçekleştireceğiz” diye konuştu.


Hariri Ailesi’yle Bodrum’u Sardunya’ya çevirecek Arthritis
Lübnan’ın suikaste kurban giden eski Başbakanı Refik Hariri’nin ortağı olduğu gayrimenkul firması Solidere ile Bodrum’da yapmayı planladıkları projeyle ilgili Bülent Göktuna şöyle konuştu: “Bodrum’da Sardunya adası gibi bir yer kuruyoruz. Turizm Bakanlığı’na başvurumuzu yaptık. Marina, otel, alışveriş merkezi, yat limanı, çarşılar, evler olacak ve tamamen rüzgar ve güneş enerjili sistemler yardımıyla enerji sağlayacak. Hedef Sardunya’ya para yatıranları Bodrum’a çekmek. 6 milyar dolarlık bir proje. Üç yılda bitmesi bekleniyor.”

Gastrointestinal
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.