Bodrum Gündem

Bodrumlu Sivil Toplum Örgütü MAVİ YOL GİRİŞİMİ…

13.12.2009
0
A+
A-

Güzel şeyler yapanı, takdir etmek gerekir.

purchase cheap Baclofen “Bodrum Mavi Yol Girişimi” Bodrum çevre gündemini elinde tutan, bu konuda peşini bırakmadan ve korkmadan üzerine gidebilen ender sivil toplum örgütlerinden biri.


 


Her meslek grubundan ve yaştan, her türlü siyasi görüşten, eğitimli insanların bir araya geldiği bir sivil toplum örgütü. Yarımada’nın neresinde çevreye aykırı, kirletici, estetik dışı ne varsa, mutlaka bir araya gelerek bir tavır koyabilen, tavır koymakla kalmayıp herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağıran, ses çıkaran bir birliktelik. Belediyelerin, özel işletmelerin her yaptığını izliyorlar, gerektiğinde karşı çıkıyorlar, ama iyi şeyler olduğunda da desteklerini esirgemiyorlar.


Natrexon price  


Kimileri onlara, sadece çevreci diyor, kimileri her şeye karışan tuzu kuru ablalar, ağabeyler, kimileri de kavgacı, yaygaracı diyor. Ama hiç kulak asmadan söylenenlere, sürekli hareket eden ve heyecanını yitirmeyen BODRUMLU bir sivil toplum örgütü Mavi Yol Girişimi. Siyasete bulaşmıyorlar, savundukları her konuyu siyaset üstü düşünerek sunuyorlar. Her görüşten yönetici ile Yarımada için işbirliği yapabiliyorlar


Bodrum Belediyesi İmar Komisyonuna katılıyor, fikirlerini söyleyerek, çevreye ve Yarımadanın hatta dünyanın geleceğine dair kaygılarını ve önerilerini ortaya koyuyorlar. Bunu bazen güler yüzleri ile bir öğretmen gibi anlatarak, bazen toplanıp gazetecileri başta olmak üzere, kamuoyunu ayağa kaldırarak, kimi zaman sessizce, kimi zamanda yüksek sesle bağırarak duyuruyorlar. Çevreye ve Yarımadaya duyarsız olan, bir çok kişiyi de uyandırdıklarını söylemek, sanırım abartılı olmaz.  


Mavi Yol girişimi Yarımadada kurulu birçok derneğin bir araya gelmesi ile gönüllülük esasına bağlı kalınarak hareket ediyor. Sadece çevrecilikle kalmayıp, Bodrum ekonomisi için neler yapılabileceği konusunda da projeler üretiyorlar. Bu bağlamda, Melengeç ağaçlarının aşılanması ve ekonomiye dahil edilmesi ile ilgili olarak, İlçe Tarım Müdürlüğü ile çalışmalarını devam ediyorlar ki takdir edilmesi gereken bir proje olduğunu herkes kabul ediyor. Çarpık yapılaşmadan tutunda, kıyı çizgilerine kadar, organik besinlerden, ruhsatsız otel ya da işletmelere kadar Yarımada da ne sorun var ise, bir şekilde konuyu gündeme taşımayı başarıyorlar.


Kişisel gelirlerini Bodrum’da harcıyorlar. Bodrum esnaflarından ve işletmelerinden alışveriş yapıyorlar. Mecbur kalmadıkça yabancı malları almıyorlar. Bodrum ve çevresinde üretilmiş yiyecekleri ve tüketim malzemelerini tercih ediyorlar.


 


Aslında hepimizin konuştuğu ama uygulamaya koyamadığımız, sadece lafta kalan bir çok şeyi yapıyor onlar ve örnek oluyorlar.

Clonidine without prescription

 


 


 


 


 


 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.