Bodrum Gündem

ODA FİYATLARI TÜRKİYE VE AVRUPADA 9 DÜŞTÜ

Otel fiyatları karşılaştırma sitesi trivago.com.tr tarafından her ay açıklanan trivago Otel Fiyat Endeksi (tHPI)nin Aralık ayı raporuna göre oda fiyatları Türkiye ve Avrupada bir önceki yıla göre yüzde 9 geriledi.

ODA FİYATLARI TÜRKİYE VE AVRUPADA 9 DÜŞTÜ
13.12.2009
0
A+
A-

Avrupa’nın önde gelen kentlerindeki otel rezervasyonlarının incelendiği trivago Otel Fiyat Endeksi (tHPI)’nin Aralık ayı raporunda, Türkiye genelinde görülen düşüşün etkisinin en çok Alanya ve İstanbul’da  görüldüğü açıklandı.


Raporda, İstanbul’da ortalama oda fiyatlarının bir önceki aya göre yüzde 11 gerileyerek yılın en düşük seviyesi olan 81 avroya düştüğüne dikkat çekiliyor. Aralık ayında Avrupa metropollerinde konaklamak isteyenler Kasım ayına göre yüzde 6 daha az ödeyerek ortalama 100 avroya kalabilecekler.
 
Beklenen durgunluk gerçekleşti
Yılın sonuna yaklaşılırken, fiyat gerileme sıralamasında Avrupa’da 4’üncülüğü koruyan Türkiye’de, otel ücretleri önceki yıllarda olduğu gibi kış durgunluğuna girdi. Fiyatların daha da düşerek bir önceki aya göre ortalama yüzde 8 gerilediği Türkiye, 79 avro ile 100 avro olan Avrupa ortalamasının altında seyretmeye devam ediyor.
tHPI raporunda, Türkiye’nin kıyı bölgelerinde bir önceki aya göre en hızlı düşüşü kaydeden beldenin yüzde 11 ile Alanya olduğu bildirildi (54 avro). Listede Alanya’yı İzmir (eksi yüzde 9, 74 avro) ve Antalya (eksi yüzde 7, 58 avro) takip ediyor.
 
Belek’te yılbaşı hareketliliği misoprostol buy online
www.trivago.com.tr  tarafından açıklanan fiyat endeksi raporunda, müşteri memnuniyeti bakımından Avrupa’nın lideri Belek’in tüm Avrupa ve Türkiye’ye hüküm süren düşüş trendine karşı direndiği görüldü. Çoğunluğunu beş yıldızlı otellerin ve birinci sınıf tesislerin oluşturduğu belde otellerinin yerli ve yapancı turistler için hazırladıkları noel ve yılbaşı paket programları, beldede doluluk oranlarının ve oda fiyatlarının artmasına sebep oldu.
Rapordaki verilere göre, otel fiyatlarının bir önceki aya göre yüzde 17 arttığı Belek’te, çift kişilik standart oda fiyatı 140 avroya yükseldi. Belek, Aralık ayında da Türkiye’nin en yüksek otel fiyat ortalamasına sahip beldesi olmayı sürdürüyor.
 
BM İklim Konferansı fiyatları yükseltti
Danimarka’nın Başkenti Kopenhag’da gecelik konaklama fiyatlarının, BM İklim Konferansı nedeniyle zirveye ulaştığı bildirildi. 7-18 Aralık′ta yapılacak konferans için hazır olduğu belirtilen Başkent’te otel fiyatları yüzde 19 artarak yılın en yüksek seviyesi olan 184 avroya ulaştı. Şehir merkezinde doluluk oranının yüzde 100 e ulaştığı şehirdeki fiyatların yüksekliğinin, tüm ülkeyi etkileyerek, Danimarka’nın Aralık ayında Avrupa’nın en pahalı ülke olmasına sebep olduğu belirtildi.
 
Muscle Relaxant Avrupa’da ekonomik yılbaşı alışverişi
Disulfiram online tHPI raporunda, yüksek fiyatlarıyla tanınan birçok Avrupa destinasyonunda fiyat düşüşünün devam ettiği görüldü. Yılın en düşük otel fiyatlarının görüldüğü birçok kent, turistler için ekonomik yılbaşı alışverişi imkanı sunuyor. Noel pazarlarıyla ünlü Almanya’nın ikinci büyük kenti Hamburg bir önceki aya göre yüzde 8 ucuzlayarak 97 avroya, Fransa’nın en önemli turizm merkezlerinden Nice 85 avroya (eksi yüzde 9) ve İspanya’nın eğlence kenti Barcelona da 96 avroya (eksi yüzde 9) misafirlerine yılın en düşük konaklama fiyatlarını sunuyor.
 
tHPI Endeksi hakkında:
Otel fiyatları karşılaştırma sitesi
www.trivago.com.tr  tarafından Otel Fiyat Endeksi (tHPI), trivagoda en çok talep gören Avrupa şehirlerinin konaklama fiyatlarını yansıtıyor. Araştırmada çift kişilik standart oda fiyatları kullanılıyor. Değerlerin belirlenmesinde, kullanıcılar tarafından yapılan günlük ortalama 40.000 otel fiyatları karşılaştırması baz alınıyor. Yapılan bu karşılaştırmalar arasından, bir sonraki aya ait karşılaştırmalar kaydedilerek, tHPI’nin açıklandığı aya ait gecelik konalama ücretleri önceden belirlenebiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.