Bodrum Gündem

KONACIK KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETİYOR…

Konacık Belediyesi şimdi de kendi elektriğini kendisi üretecek.

KONACIK KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETİYOR…
19.12.2009
0
A+
A-


Konacık Belediyesi ve Marmara Üniversitesi Yeni Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile “Enerjinin etkin kullanımı ve Kamusal alanda alternatif enerji kaynaklarının kullanımının araştırması” konulu bir protokol imzaladı.

 


Konacık Belediyesi bir yeniliğe daha imza atarak, Marmara Üniversitesi Yeni Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile “Enerjinin etkin kullanımı Kamusal alanda alternatif enerji kaynaklarının kullanımının araştırması” konularında çalışmalara başladı.


Blood Pressure  


Çalışmalar kapsamında öncelikle Konacık Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi’nde tüketilen enerjinin alternatif enerji kaynaklarından üretilmesi incelenerek,  AR-GE (Araştırma ve Geliştirme)  çalışmaları da başlamıştır.


Proscar order

  buy Asacol


Enerji tüketiminin etkin ve verimli kullanımı ile ilgili Konacık Belediye Personeline eğitimler veriliyor. Belediye Meclis Salonu’nda, Marmara Üniversitesi Yeni Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tanay Sıtkı Uyar tarafından “Enerji Tüketiminin Etkin-Verimli Kullanımı ve Alternatif Enerji Araştırmaları” konulu ilk eğitim dersi, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.


 


Prof. Dr. Tanay Sıtkı Uyar eğitmenliğinde; atmosfer, güneş ve sıcaklık dereceleri, atmosferin içinde yaşamın sürekli olmasını sağlayan kaynağın güneş olduğu, deprem, fotosentez olayı, atmosferde bulunan gazlar ve bu gazların şema ile gösterimi, atmosferdeki CO2 (Karbondioksit) birikimleri ve Küresel sıcaklık değişimleri, Rüzgâr tribünü, Güneş pili, Küresel ısınma, Küresel ısınma nedenleri ve neler yapılması gerektiği, ayrıca Rüzgâr ve Güneş enerjisi konuları örneklerle anlatıldı. Eğitim konuları soru-cevap şeklinde devam etti.


 


Proje hakkında bilgiler veren Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun ; ”Biz araştıran, gözlemleyen, düşünen ve kamunun kaynaklarını etkin, doğru ve verimli kullanmaya çalışan bir belediyeyiz. Beldemiz sınırları içerisindeki ve Bodrum Yarımadası’ndaki vatandaşlarımızı, okullarımızı, esnaflarımızı ve kamuoyunu enerjinin doğru kullanımı ile ilgili bilinçlendirirsek; enerji tasarrufu sağlamış oluruz. Eğer biz dünya ölçeğinde güneşten enerji temin edebilirsek, dünya ülkelerinin bu kadar birbirleri ile uğraşmasına gerek kalmaz, Dünya Barışı’na da katkı sağlamış oluruz.”dedi.


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.