Bodrum Gündem

BODRUMDA KALİTELİ TURİST HAYALİ

18.01.2010
0
A+
A-

Geçen yıllar her ne kadar ümitlerimizi azaltsa da gene de biz (az sayıdaki pozitif düşünenler) günün birinde Bodruma kaliteli, zengin turistlerin de geleceğini ümit etmekten vazgeçmek istemiyoruz.

Bu oluşum doğal olarak, kendiliğinden başlamayacak. Bizler tarafından gerçekleştirilmesi gereken çok önemli olgular var. Bunlardan birincisi kaliteli iş gücü yaratmak. Bu eğitimle mi olur, dışarıdan daha yüksek maaş vererek kaliteli personel mi transfer edilir, tamamen tesisin yöneticilerine kalmış bir karar ama yapılması kesinlikle şart.


 


Tesislerin renove edilmesi, günün teknolojisiyle donatılması da başka gerekliliklerden biri. Bu haliyle artık turiste sunulamayacak görüntüleri yok etmemiz gerekiyor, hem de sadece çok yıldızlı otellerde değil, en basit pansiyonlar bile artık sıcak suyu, kablosuz interneti, televizyonu, klimayı bir lüks ve ekstra olmaktan çıkartıp standartlarının içine almalılar. Dünya çapında bir rekabetin içinde bulunduğumuzu unutmayalım. Biz onlardan daha iyi olmalıyız.


 

Generic Viagra

Son günlerde birçok işletmecide bir ümit olarak Güney oğu komşularımız olan ülkelerden gelecek olan turistlerin heyecanını görüyorum. Sakın ola ki bir zamanlar yaptığımız gibi onları dünyayı bilmeyen, düşük standartlara alışık turistler olarak görmeyelim. Bu çok yanlış bir beklenti olur ve pazarı bir sezonda açtığımız gibi kapatır sonra da pişman oluruz. Turistin kaliteye para vermekten çekinmediğini Bodrum’un çevresindeki kışın açık olan lüks otellere bakarak görebilirsiniz. Yüksek standartlarda ve çok pahalı olduğunu düşündüğünüz o oteller şu anda dolu ve fiyatlarından ödün vermeden hizmet veriyorlar. Ama çok yüksek düzeyde personel kalitesi tutturmuşlar ve yüksek eğitim masrafları var. Turiste gerçek anlamda evlerine gelen bir MİSAFİR gibi davranıyorlar.


  buy topamax


Bu kaliteye ulaşabilmek için bu günden personeli seçmeye ve bilgiyle, kaliteyle donatmaya başlamalıyız.


 


Bütün turistik işletme tesis yöneticilerine tavsiyem ilk olarak tesislerindeki problemleri açıkça, çekinmeden bir kağıda alt alta sıralamaları. Sonra o problemin çevresindeki dört ana öğeyi irdelemeleri:


1-      Strattera Buy Personel


2-      Ekipman


3-      Konum


4-      Süreç


 


Bu içe dönük analiz size problemi çözmek için yeterli bilgiyi verecektir. Bu problemleri çözdükten sonra tesisinizin bu sektördeki yerini belirlemek için kendinize özel bir SWOT analizi yapmanız şarttır.


 


Bunun neticesinde ortaya çıkan bulgulara dayanarak kısa ve orta süreli bir strateji belirleyebilirsiniz. Eğer analizi dürüstçe yaptıysanız, çıkan plan yüzünüzü kara çıkartmayacaktır.


 


Şunu unutmamak gerek: “En kötü plan bile, plansızlıktan iyidir.”     

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.