Bodrum Gündem

ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ…

03.09.2011
0
A+
A-

Geçen hafta Muğla Milletvekili Ali Boğa Bodrumdaydı.

Medyadan habersizce fakir bir ailenin iftar sofrasına misafir oldu.Daha sonra çiçeği burnunda milletvekilimizden Bodrum hakkındaki görüşlerini ve projelerini öğrenme fırsatımız oldu.


Kendisine öncelikle seçimde BODRUM için hazırlattıkları “BODRUM’u 2023’e Hazırlıyoruz” başlıklı billboardlardaki seçim vaadlerini sordum.Öncelikle dikkat çeken dört önemli konu vardı.Bunları biz takip etmezsek,ağlamayan çocuğa emzik  vermezlermiş.O nedenle peşini bırakmamak gerekiyor.
       İsterseniz sırasıyla  başlayalım. esomeprazole online
1-250 yataklı modern hastane projesinin tamamlanmak üzere olduğunu,yer tahsis aşamasına gelindiğini duymuş olmam beni çok heyecanlandırdı.Yeni açılacak ve kendini geliştirecek özel hastaneler dikkate alındığında ,hele yeni yasal düzenlemeyle turistlerin devlet hastanelerinde tedavi olabileceğini düşünürsek,yeni hastane projesiyle birlikte Bodrum 12 aya yayılacak olan sağlık turizmine kapı arlanmış olacak.Bodrumlu da daha hızlı ve daha modern sağlık hizmetine kavuşmuş olacak.
 
2-Uluslar arası Kongre ve Kültür Merkezi projesi ortada yok,henüz kıpırdama aşamasında.Yıllar önce TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy MNG Otel’de destek sözü vermişti ama,Kuşadası uyanık çıktı o projeyi kaptı.Bodrum detaylarla boğuşurken,itiş-kakışla uğraşırken ne fırsatlar kaçırdık bir bileseniz uykularınız kaçar.İnşallah bu sefer öyle olmaz.
Bodrum’da turzmi 12 aya yaymak ve çeşitliliği oluşturmak için Kongre –Kültür Merkezi biçilmiş kaftan.Peki bunun için yapılması gereken nelerdir? İktidarın,ilgili bakanlığın ve vekillerin alın size hediyemiz olsun demelerini bekliyorsak,yanılıyoruz.Bu kafayla daha çok bekleriz. buy Baclofen

Peki ne yapalım ?Öncelikle 11 belediye yer tespitinde anlaşacaklar,planlara işletecekler,Anıtlar Kurulundan geçirecekler,avan projelerini hazırlayacaklar ve dosya halinde ilgili mercilere iletecekler.
İşte bundan sonrası,iktidarın gayet uyumlu çalışan milletvekilleri Sayın Ali Boğa ve Sayın Yüksel Özden’le birlikte belirlenecek bir yol haritasına bağlı.Bürokrasiyi hızlandıracak,bakanlıklar arası trafiği ayarlıyacak,varsa bütçelik bir iş onu bütçeye koyduracak vs…

Öyle oturduğumuz yerden ahkam kesmekle,suya sabuna dokunmadan “armut piş,ağzıma düş” yok. Biz devamlı talep edeceğiz. Belediyelerimiz lütfen kendi aralarında organize olsunlar. Fikir ,eylem ve yatırım birliğini beyan etsinler. Siyasi çekişmeleri ve koltuk hesaplarını bir kenara bırakıp biraz da Bodrum’un geleceği için kafa yorsunlar.
 
3-Sayın vekile İçmelerdeki tersane bölgesini de sordum.Devamlı üzerinde durduğum konu. Burayı ayağa kaldıracak; yeni yat üretim yerleriyle,çekek yeriyle,fuar alanıyla,sanayisiyle,okuluyla ve limanıyla “içmeler mega projesi”dir.Bu konuya emek vermiş Erman Aras’ın önerilerine de kulak verilmelidir.Ama biz şimdiye kadar laf ürettik,siyaset yaptık,toplantılar düzenledik ama bir arpa boyu yol alamadık ve içmeler hala kanayan yaramız.Döviz basacak,turizme bile katkı sağlayacak Bodrum için asrın projesi niteliğindeki bu öneriyi hayata geçiremiyorsak vay halimize.
Peki vekil ne yapsın? Yukarıdaki yol haritası burada da geçerli. Belediyeler,sektör temsilcileri,ilgili kurumlar ve yatırımcılar derslerine çalışacaklar,aşı pişirmeye hazır hale getirecekler.Burada şöyle bir avantajımız da var.Sayın Ali Boğa gerek İhracat Genel Müdürlüğü,gerekse müsteşarlığı dönemlerinde Bodrum’la yakından ilgilenen,yatçılıkla ilgili çalışmalar yaptıran bir vekilimiz.Yani bu sefer sil baştan yapmayacağız,kaldığımız yerden devam edeceğiz.Lütfen bu fırsatı kaçırmayalım.Bodrum’un kaderini değiştirmek,geleceğini aydınlatmak istiyorsak biraz cesur olmalıyız,biraz  risk almasını bilmeliyiz ,biraz da ORTAK AKIL’ın sesine kulak vermeliyiz.
order Strattera
Ne demişler;”iş bilenin ,kılıç kuşananın”.”Hizmet akar,Bodrum bakar” dememek için elimizi çabuk tutmalıyız.AK PARTİ milletvekilleri Bodrum’a gelecek yatırımlar konusunda oldukça istekliler,yardıma ve paylaşıma hazırlar.Zaman o kadar çabuk geçiyor ki,aynı fırsatları tekrar gelemeyebilir.Demiri tavında dövmenin tam zamanı.
Hoş çakalın.
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.