Bodrum Gündem

MÜCADELE EDENLERE VE UYGULAYANLARA HELAL OLSUN…

BODRUM BELEDİYESİ KAÇAK YAPILARLA MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR…

MÜCADELE EDENLERE VE UYGULAYANLARA HELAL OLSUN…
25.01.2010
0
A+
A-

Bodrum Belediyesi yıkım ekipleri Bodrum’da imara aykırı olan yapıların yıkımını gerçekleştirmeye devam ediyor. İmar İşlerinin yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Kumbahçe’de bulunan Diamond Of Bodrum Otel’in imara aykırı olan kısımlarının yıkımı na başlandı. Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yıkımlarda 15 belediye işçisi, 1 kompresör makinesi, 1 kepçe ve 1 kamyon çalışıyor. Basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği yıkım ile alakalı olarak Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon açıklama yaptı. Başkan Kocadon “ Bodrum’da yaşayan bütün vatandaşlarımız ve esnafımız bir tek konudan emin olsun; o da hiç kimsenin hakkı yenmeyecektir. Yasal haklarını taciz ettiğim veya elinden aldığım bir vatandaş varsa çıksın, ben de Belediye Başkanlığından istifa ederim. Basın toplantımıza konu olan turistik tesisin işletmecileri, Bodrum Belediyesi’nin yapmış olduğu uyarılara kulak verdi. Belediyemize de onaylattırdıkları yeni düzenlemeler çerçevesinde yıkımlara başladık. Böylelikle Bodrum Belediyesi olarak, bir turizm işletmesinde daha işletmecilerin de işbirliği ile işgaliyenin önüne geçmiş olduk.” dedi.


Basın toplantısına katılan Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a baklava ikram ederek “Bu güzel ve doğru uygulamanın tatlısını yemek yakışırdı. 2004 yılında söz konusu tesisin alınan kararlara rağmen yıkımı gerçekleşmediği için bu masaya balyoz koymuştum. Şimdi adaletin yerine getirildiğini düşünerek baklava ikram ediyorum. Bu gün sayın başkanımız Mehmet Kocadon Bodrum’da bir devrim gerçekleştirerek senelerdir mahkemelik olduğumuz ve yasaya aykırı kısımları yıkılmayan otelin bu kısımlarını yıktırıp Yarımada’daki tüm belde başkanlarına örnek bir çalışma yapmıştır. Kendisine çifte standarda izin vermediği içi çok teşekkür ediyoruz” dedi. Bu beyanattan sonra açıklamalarına devam eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon birlik ve beraberlik içinde her şeyin yapılabileceğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti “Belediyemizde sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmekteyiz. Bünyemizde gönüllü olarak 20’ye yakın Sivil Toplum Kuruluşu görev almaktadır. Haksız kazançlara ve kamu alanlarının işgaline asla izin vermeyeceğiz. Bu gücü Bodrum halkından alıyoruz. Halkın bizimle olması bize güç veriyor. Daha önceden  bu masaya balyoz bırakılmıştı. Şimdi baklava bırakılıyor. Birlik ve beraberlik içinde yapılmayacak hiçbir şey yoktur” dedi. 12 ay turizmin önemini de vurgulayan Başkan Kocadon  Bodrum’da görüntü kirliliğine  izin vermeyeceklerine bunun için çalışmalara başladıklarını ifade ederek “Bodrum Allah’ın bize bir lütfudur. Açık hava müzesi gibi olan Bodrum’da 12 ay turizm yapmamamız için hiçbir neden yoktur. Bakın önümüzdeki günlerde  Bodrum’da Polonya- Türkiye gençler milli takımı ile bir maçımız var.


Kış turizmi için futbol kampları yapmaya başladık, bu kış atağımız spor turizmi için ilk adımlardan biridir. Colchicine without prescription   Ayrıca alt yapı çalışmalarımız için kredilerimizi bulduk. Projelerimiz hazır, 2010 Ekim ayında Bodrum merkezinde çehresinin değişimine başlanacak. Gelecek yıl Bodrum Çarşısı bir şantiye alanına benzeyecek. Ama bunun sonucunda kazanan Bodrum esnafı ve Bodrum’lular olacak. Bodrum’un kalitesini tekrar kazanmamız için bu çalışmaları yapmak zorundayız ” diye konuştu.  


  buy valacyclovir online


 


(2004 yılında İnşaatına başlanan otele Bodrum Yurttaş İnisiyatifi otel önünde insan zinciri oluşturup basın açıklaması yapmıştı. İmar yasasına aykırı olduğu gerekçesiyle  Bodrum Belediye meclisi “hiçbir gerekçesi ruhsata bağlanma olasılığı olmadığı için yıkım kararı aldı. 3 kez para cezasına çarptırılan otel sahibi ve dönemin belediye başkanı hakkında davalar açıldı. Ve halen davaları sürmekte. Belediyenin aldığı yıkım kararını uygulaması için Bodrum halkından 6500 imza toplandı. Dönemin Bodrum Belediye Başkanı’na inşaatın yıkımı için 72 saat süre verildi. Bu sürenin sonunda yıkım yapmayan belediye başkanın makam masasına sembolik olarak balyoz bırakıldı. Daha sonra otele usulsüz işletme ruhsatı verildi. Bu ruhsat Muğla idare mahkemesine baş vurularak iptal ettirildi. Belediye tekrar aynı usulsüz ruhsatı yeniledi. 7 yıldır yapılan eylemler ve basın açıklamaları ile otel sürekli gündemde tutuldu.)


 


Order Kamagra online Son olarak Bodrum Yurttaş İnisiyatifi adına açıklama yapan Ayhan Karahan konuyla alakalı olarak 23 Ocak 2010 Cumartesi günü  Gümbet’te bulunan Kuytu Kafe’de Gümbet esnafının da katıldığı bir basın açıklaması düzenlemişti.


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.