Bodrum Gündem

Turizmciler 2010da artış bekliyor

Öger Tur Genel Müdürü Recep Yavuz, 2010da yüzde 10 artış beklediklerini açıkladı.

Turizmciler 2010da artış bekliyor
31.01.2010
0
A+
A-

Dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen rakiplerine oranla iyi bir turizm sezonu geçiren Türkiye, 2010′da daha iyi bir yıl bekliyor. Sektör temsilcileri 2010′da yüzde 10-15 arasında bir artış olacağını tahmin ediyorlar.
Türkiye’ye gelen turist sayısında çift rakamlara yakın bir artış beklediklerini ifade eden Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, yılda 3 kez tatile çıkan Avrupalıların krizde 2 kere çıkmaya başladığını, ancak bu iki tatilden birini mutlaka Türkiye’de geçirdiklerini belirtti. Çorabatır, “Hollanda’ya gittik. Geçen yılla aynı düzeyde. İspanya İtalya’da düşüş var. Ama Türkiye’de artış var. Almanya’da katıldığımız fuarda da tek haneli rakamlarla geçen yılın üzerine çıkacağı görünüyor. İngiltere’de artış devam edecek” dedi.
buy Disulfiram online Valtrex online Xenical order
Öger Tur Genel Müdürü Recep Yavuz, turizmdeki olumlu sinyallere dayanarak yıl sonunda Türkiye’ye getireceği turist sayısında yüzde 10 artış beklediklerini açıklayarak, “Mayıs ayı rezervasyonlarımız yüzde 15 arttı. Sektör 2010’u 2009’un 8-10 puan üzerinde kapatacak. Öger olarak yüzde 10 büyüme ile yılı tamamlamayı bekliyoruz” dedi.

Türkiye yeni döneme İspanya′nın önünde girdi
Alman turizm devi TUI′nin Kuzey Afrika ve Türkiye Ürün ve Kontrat Müdürü Melih Yetiş, 2010 sezonu için Türkiye’ye yaptıkları rezervasyonlarda geçen kasım ayından bugüne dek yüzde 15 artış olduğunu söyledi. Geçen yıl Batı Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Türkiye’ye 1.3 milyon yabancı turist getirdiklerini kaydeden Yetiş, bu yıl hedeflerinin 1.5 milyon turiste ulaşmak olduğunu vurguladı.
Antalya’da Antalya Ticaret ve Sanayi Odası′nın önceki gün düzenlediği “Turizm Buluşmaları” panelinde Referans’a açıklamalarda bulunan Yetiş, TUI′nin 2010 tatil rezervasyonlarında bugüne dek Türkiye′nin İspanya′nın önünde gittiğini söyledi. Türkiye’de Robinson, Iber ve Magic Life gibi otel markalarıyla bulunduklarını hatırlatan Yetiş, 2009′da Türkiye ve Yunanistan’da denedikleri ‘couple’ (evli veya bekar çift) konseptli ve üst gelir grubuna hitap eden ‘Sensimar’ otellerinin başarılı olduğunu, 2011’de Türkiye′de 2 adet daha açacaklarını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.